Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hvězdy Anthropoidu utíkají z vězení


ikona
Mr. Hlad
anthropoidcillian murphyjamie dornanpierce brosnan
Cillian Murphy, Jamie Dornan a bývalý James Bond chtějí vzít roha z kriminálu. A pomůže jim režisérský klasik.  

Loňský Anthropoid to měl těžké. Ačkoliv šlo o fajn film, v Americe se na něj moc nechodilo a jeho tvůrci z Česka slyšeli především absurdity, jako že to je srágora, protože v ní hrdinové nemluví česky a Jan Budař tam mluví anglicky. Některým divákům se člověk nezavděčí. Každopádně Cillian Murphy a Jamie Dornan v hlavních rolích odvedli víc než slušnou práci a teď se před kamerou sejdou znovu. A opět to bude film z nedávné historie a opět u toho poteče krev. V H-Block se ale z okupovaného Československa přesuneme do Severního Irska osmdesátých let. 

 

Děj se bude točit okolo nechvalně proslulého útěku z vězení Maze, během něhož zdrhlo osmatřicet členů IRA a devatenáct z nich nebylo nikdy dopadeno. A jejich útěk rozhodně nebyl nijak zvlášť elegantní, dvacítka strážných skončila postřelená nebo pobodaná a jeden z nich nakonec zemřel. Murphy by si měl zahrát kriminálníka, který je se strážnými celkem za dobře a nechce žádné problémy, přesto se právě on stane vůdcem celé skupiny. Dornan zase ztvární vězně, jenž se k celé partě přidá až na poslední chvíli a povede se mu odhalit slabé místo v zabezpečení. A aby těch známých ksichtů nebylo málo, šéfa věznice by si mohl zahrát Pierce Brosnan. Ještě zajímavější to je však za kamerou, točit bude klasik Jim Sheridan, autor filmů Moje levá noha nebo Ve jménu otce. 

--- 

Vytáhni v hospodě: V Anthropoidu si měla zahrát i Emily Watson, ale z osobních důvodů nakonec nemohla a nahradila ji Alena Mihulová. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace