Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdy dorazí deváté Star Wars a pátý Indiana Jones?


ikona
KarelR
indiana jonesledové královstvílví králstar wars
Premiéry Star Wars a Indyho jsou jen začátek. Disneyovci mají jasno i v pohádkách a animácích. 

V sobotu se do oznamování premiér pustili Foxové a teď se rozjeli u Disneyho. Nejvýraznější novinky se přitom točí kolem Lucasfilmu, který potvrdil hned dvě zásadní premiéry. V první řadě jsme se dozvěděli, že Star Wars: Epizoda IX dorazí 24. května 2019, tedy rok a půl po Epizodě VIII a rok po sólovce Hana Sola. Ve druhé pak došlo na odsun pátého Indiana Jonese, jenž se z 18. července 2019 uklidil až na 10. července 2020.

U Star Wars se nekoná žádné velké překvapení. Přesun z prosincových slotů na květnové začal už s Hanem Solem a teď je nad slunce jasné, že Disney (do budoucna) nehodlá konkurovat Avatarům. Pátý měsíc v roce navíc probíhá kupa starwarsáckých výročí a oslav, které filmy náramně podpoří. Jediným zádrhelem tak může být kolidování s marvelovkami, Epizoda IX jde totiž do kin "jen" 3 týdny po Avengers 4.

 

A co Indy? Za toho zřejmě může Spielbergův nabitý diář. Po dokončení sci-fi Ready Player One je totiž na řadě "oscarovka"  The Post s Tom Hanksem a Meryl Streep, načež má dojít na drama The Kidnapping of Edgardo Mortara s Markem Rylancem a Oscarem Isaacem. Harrison Ford si tak na svůj další comeback musí ještě počkat. A než se zeptáte... v červenci 2020 mu bude 78 let.

Zbytek oznámených premiér není tak zásadní, pořád se ale jedná o jeden hit vedle druhého. 9. března 2018 nás čeká pohádka A Wrinkle in Time, jíž natáčí Ava DuVernay (Selma), a 21. listopadu 2018 dorazí pokračování Raubíře Ralfa. To bude 19. července 2019 následovat Lví král, jímž hodlá Jon Favreau navázat na úspěch Knihy džunglí, a 27. listopadu 2019 se rozběhne za miliardou druhé Ledové království.

 

Ano, u Disneyho budou i v dalších letech sázet na epické jistoty. Snad se mezi ně vejde i pár neznačkových překvapení (25. listopadu 2020 nás má třeba oslnit animák Gigantic), spíš ale počítejte s velkými trefami, které v ideálním případě zlámou rekordy a navrch ještě sklidí spokojené ohlasy.

---

Vytáhni v hospodě: Na 7. srpna 2020 byla oznámena zatím nepojmenovaná marvelovka. Podezřelým číslo jedna jsou Strážci Galaxie 3 v režii Jamese Gunna.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace