Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2017: Černí koně


ikona
Mr. Hlad
alienbaby driverdunkerkléto 2017luc bessonridley scotttom cruise
Naštvaní opičáci, velkolepé sci-fi příběhy, artušovská fantasy, Tom Cruise proti Mumii a válka pohledem Christophera Nolana.  

Minule jsme se podívali na filmy, které by mohly v létě zbourat pokladny kin. Teď je čas na další várku potenciálních letních nářezů. Máme tu zavedené značky, ambiciózní výpravné podívané i filmy, kterým bychom úspěch spíš přáli, než že bychom v něj stoprocentně věřili. Ne každý z téhle desítky bude moci po letní sezóně slavit, pár dobrých filmů by z tohohle seznamu vzejít mohlo.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2017: TUTOVKY A MEGAHITY

 

Mumie (CZ premiéra: 8. června 2017 :: US premiéra: 9. června 2017)
Potřebujete zachránit chřadnoucí sérii? Zavolejte Dwaynea Johnsona. A když nemáte Dwaynea, dejte tam Toma. Toma Cruise. To je totiž další z chlapíků, kterým se daří, na co sáhnou. Možná ne vždycky komerčně, ale většinou z toho vyleze kvalita, kterou si Cruise - nově s dvorním ideamakerem Christopherem McQuarriem - dovede ohlídat. Universal proto do jeho náruče vehnal Mumii, ačkoliv riskuje, že místo oživení kdysi slavné značky dojde spíše k variaci na Mission: Impossible. Na druhou stranu už první ukázky a buzz přinesly své ovoce. Tom Cruise hraje Toma Cruise, dobrodruha, co se živí vymýšlením těch nejbláznivějších kaskadérských kousků. Kdo by v osmdesátkách tušil, že Jackie Chan najde následovníka právě v Maverickovi? A stalo se! Koho vlastně zajímá děj, když jde o další film Toma Cruise s bláznivými kousky? 

 

Nová Mumie se odehrává v současnosti a Tom Cruise v ní hraje lovce pokladů, což mimochodem znamená, že konkurenci bude mít nejen nová Lara Croft v adaptaci Tomb Raidera, ale i Nathan Drake ve zfilmovaném Uncharted. Nepřítelem číslo jedna je 2000 let stará mumie princezny Ahmanet (Sofia Boutella z Kingsmana a třetího Star Treku), která si po exhumaci hledá ženicha, se kterým by se mohla spářit. A Tom Cruise se jí líbí, což ho staví do simultánní role lovce a kořisti. Podle ukázek to bude velká legrace, kterou může zhatit snad jen režisér. Alex Kurtzman píše blockbustery už nějaký ten pátek, ale Mumie je pro něj mainstreamovým debutem. Můžeme jen doufat, že mu Cruise a McQuarrie pomůžou do sedla, ale sama o sobě Mumie velkým želízkem letní sezóny není. Jejím úspěchem bude, že značku definitivně nepohřbí šest stop pod zem. (Imf)

Index natěšenosti 7/10 

All Eyez On Me (CZ premiéra: nestanovena :: US premiéra: 16. června 2017)
Dva roky po Straight Outta Compton je potřeba zkusit nakopnout tu hiphopovou zlatou žílu znova. A s kým jiným než s Tupacem Shakurem, a to přímo na jeho 46. narozeniny. Bohužel nedožité, samozřejmě - 2Pacovo tragické odkráglování je zhruba třetí nejslavnější smrtí hudební ikony po Cobainovi a Lennonovi a pořád budí na východním pobřeží hodně emocí. I když už je 2Pac spíš žánrovou legendou, než že by se jeho následníci a odpůrci nějak hašteřili.

 

Klasická biografie, pojmenovaná podle jednoho z jeho 2Pacových největších hitů, každopádně sází hodně na dobový feeling a obsazením neznámého Demetriuse Shippa Jr. i na vnějškovou podobnost a náznaky autenticity z připomínaných koncertů. Produkci má pod palcem rejža kdysi velmi úspěšného a vizuálně naleštěného akčňáku S.W.A.T. Benny Boom, tak nezbývá doufat, že áčkové řemeslo nezapomněl a že film bude nejen videoklipově naleštěný, ale i existenciálně silný. (Cival)

Index natěšenosti 6/10

Válka o planetu opic (CZ premiéra: 13. července 2017 :: US premiéra: 14. července 2017)
Oba opičí filmy se nám hodně líbily a není důvod čekat, že to s trojkou bude jiné. Na konci Úsvitu planety opic se situace poměrně vyhrotila a bylo jasné, že dojde na válku. Název to potvrzuje a měli bychom se dočkat velké a nelítostné bitvy, ve které se rozhodne, kdo bude šéfovat planetě Zemi. Na jedné straně Caesar, na druhé odhodlaný Woody Harrelson. A mezi tím dilema, komu držet palce. Ani tentokrát by to totiž nemělo být černobílé. 

 

Nová Planeta opic se už stačila vyprofilovat jako inteligentní blockbuster, který si získává přízeň diváků ne tím, že by měl skvělé triky (jako že je má), ale především zajímavými postavami a hrdiny. Matt Reeves v tomhle přístupu evidentně hodlá pokračovat, navíc to podle upoutávek vypadá, že se mu povedlo do velkolepého konfliktu dvou armád procpat i trošku komornější boj dvou hrdinů a že zkrátka zase nepůjde jen o další velkou trikovou sci-fi, ale o poctivé drama v neokoukaných a atraktivních kulisách. U něčeho takového budeme dost rádi. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 7/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace