Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: TOP 11 hejtů na současný Hollywood

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

xnewstedx

Jo, no. Nic z historie se nemění, až na to, že barva kůže a otroctví je v historii celkem důležitým tématem. To pak filmy jako 12 Years a Slave a Lincoln tak nějak úplně postrádají smysl, když už Shakespeare počítal s tím, že královnou Anglie byla černoška a nikdo se nad tím nepodivoval. To je, jak kdyby nejvyššího velitele armád v jakékoli válce (kromě Stoleté a Jany z Arku) hrála žena. Nebylo by to v přímém rozporu s tím, jak ta válka dopadla, ale bylo by to v rozporu s tím, jak je žena v průběhu věků lidstvem vnímána a jak teprve postupně získává stejná práva jako mají muži.
379629
Jo, no. Nic z historie se nemění, až na to, že barva kůže a otroctví je v historii celkem důležitým tématem. To pak filmy jako 12 Years a Slave a Lincoln tak nějak úplně postrádají smysl, když už Shakespeare počítal s tím, že královnou Anglie byla černoška a nikdo se nad tím nepodivoval. To je, jak kdyby nejvyššího velitele armád v jakékoli válce (kromě Stoleté a Jany z Arku) hrála žena. Nebylo by to v přímém rozporu s tím, jak ta válka dopadla, ale bylo by to v rozporu s tím, jak je žena v průběhu věků lidstvem vnímána a jak teprve postupně získává stejná práva jako mají muži.
xnewstedx
0 0
reagovat
ad 11) Zaplaťpánbůh za Zimní příběh! Díky němu napsal Fuka jednu ze svých nejvtipnějších "recenzí".
ad 10) Policajt ze školky mi nepřišel jako sračka. Myslím, že Arnold měl velice slušný komediální talent: True Lies, Last Action Hero, T3.
ad 9) Já mám Director's Cuty raději téměř vždy, ani nevím, jestli mi někdy přišly horší, než původní film. A třeba takové Dark City od Proyase je skoro jiný film, kde v "normální" verzi voiceover na začátku vyzradí celou zápletku, ke které se DC dostane až někde v půlce...
ad 8) Nekoukat na trailery :)
ad 6) 3D idea je fajn a těch filmů, kde byla fajn i realizace, není až tak málo. Ale jednoznačně se zde vyplatí počkat na ohlasy, chodit na vše ve 3D je blbost.
ad 5) Conan s Momou ale nebyl remake, to byl "nový příběh". Že to byla sračka je jiná věc, ale zrovna ten Conan by si už důstojný film zasloužil (ten s Arnoldem to podle mě určitě není), tak ať to klidně zkoušejí dál...
379579
ad 11) Zaplaťpánbůh za Zimní příběh! Díky němu napsal Fuka jednu ze svých nejvtipnějších "recenzí". ad 10) Policajt ze školky mi nepřišel jako sračka. Myslím, že Arnold měl velice slušný komediální talent: True Lies, Last Action Hero, T3. ad 9) Já mám Director's Cuty raději téměř vždy, ani nevím, jestli mi někdy přišly horší, než původní film. A třeba takové Dark City od Proyase je skoro jiný film, kde v "normální" verzi voiceover na začátku vyzradí celou zápletku, ke které se DC dostane až někde v půlce... ad 8) Nekoukat na trailery *:)* ad 6) 3D idea je fajn a těch filmů, kde byla fajn i realizace, není až tak málo. Ale jednoznačně se zde vyplatí počkat na ohlasy, chodit na vše ve 3D je blbost. ad 5) Conan s Momou ale nebyl remake, to byl "nový příběh". Že to byla sračka je jiná věc, ale zrovna ten Conan by si už důstojný film zasloužil (ten s Arnoldem to podle mě určitě není), tak ať to klidně zkoušejí dál...
0 0
reagovat
379534
https://www.youtube.com/watch?v=iIzS--c-PH8
0 0
reagovat

Eleanor

Nevím, kdo s tím v Británii začal, ale podle mého je to Branaghův styl, kterým adaptoval Shakespearea :D . Vím, jak jsem byl zaražen kdysi jeho Hamletem (který je naprosto úžasný - hlavně ta 4hodinová verze), kde černoch byl strážný u brány i nějaký generál tam později. V Mnoho povyku pro nic zas hraje Denzel Washington.
Když jsem letos prošvihl 2. sérii V kruhu koruny a viděl pak v reklamě, že je to opět "branaghovsky" rasově přehrocené (ta královna je na mě fakt moc), tak jsem to ani nekoukal zpětně a nechal to plavat. A přitom první série se mi dost líbila a překousl jsem i černého vévodu z Yorku :D .
Prostě např. u Shakespearea mi to vadí... ale uvítal bych třeba černého Bonda (zvlášť kdyby ho hrál Elba), tam to není nic proti ničemu, je to ze současnosti. Čínská kreace Mickey Rooneyho ve Snídani u Tiffanyho nebo "apačské vzezření" Burta Lancastera v Apačovi je zas opačný extrém a snad časem společnost dospěje do bodu, kdy se historické látky budou adaptovat rasově přiměřeně a když budou chtít někdy producenti černého Vinnetoua, tak to hodí do současnosti do Bronxu a nebudou si hrát na western s Indiány.
379530
Nevím, kdo s tím v Británii začal, ale podle mého je to Branaghův styl, kterým adaptoval Shakespearea *:D* . Vím, jak jsem byl zaražen kdysi jeho Hamletem (který je naprosto úžasný - hlavně ta 4hodinová verze), kde černoch byl strážný u brány i nějaký generál tam později. V Mnoho povyku pro nic zas hraje Denzel Washington. Když jsem letos prošvihl 2. sérii V kruhu koruny a viděl pak v reklamě, že je to opět "branaghovsky" rasově přehrocené (ta královna je na mě fakt moc), tak jsem to ani nekoukal zpětně a nechal to plavat. A přitom první série se mi dost líbila a překousl jsem i černého vévodu z Yorku *:D* . Prostě např. u Shakespearea mi to vadí... ale uvítal bych třeba černého Bonda (zvlášť kdyby ho hrál Elba), tam to není nic proti ničemu, je to ze současnosti. Čínská kreace Mickey Rooneyho ve Snídani u Tiffanyho nebo "apačské vzezření" Burta Lancastera v Apačovi je zas opačný extrém a snad časem společnost dospěje do bodu, kdy se historické látky budou adaptovat rasově přiměřeně a když budou chtít někdy producenti černého Vinnetoua, tak to hodí do současnosti do Bronxu a nebudou si hrát na western s Indiány.
Eleanor
0 0
reagovat

Eleanor

Nikoho to nezaraza, pretoze ziadne zaznamy historie sa nemenia. 
379521
Nikoho to nezaraza, pretoze ziadne zaznamy historie sa nemenia. 
Eleanor
0 0
reagovat
3D samozřejmě ANO.

Spoustě filmů spíše chybí. Jen tak zmíním pravděpodobně nejziskovější sérii v historii Rychle a zběsile. Nehodily by se scény z pohledu řidiče při bouračkách ? Ve 3D by byly naprosto fenomenální. Podjezdy pod kamiony apod., opět by vynikly ve 3D o 100% víc.
379474
3D samozřejmě ANO. Spoustě filmů spíše chybí. Jen tak zmíním pravděpodobně nejziskovější sérii v historii Rychle a zběsile. Nehodily by se scény z pohledu řidiče při bouračkách ? Ve 3D by byly naprosto fenomenální. Podjezdy pod kamiony apod., opět by vynikly ve 3D o 100% víc.
0 0
reagovat
Rasová korektnost v moderních filmech mi přijde spíš úsměvná, než že by mi přímo vadila, je až moc očividné, že se tvůrci snažili nikoho nenaštvat. Pokud se ovšem jedná třeba o Thora, když se nad tou multikulturní bandou bojovníků z Asgardu zamyslíte, v kontrastu se severskou mytologií úplně postrádá smysl, aby ve vikingském nebi pobývali černoši a Asiati. Pokud vezmeme v potaz, že samotný příběh o božstvech vyvěrá z velmi staré mytologie, Vikingové s největší pravděpodobností vůbec netušili, že na planetě zemi žijí i lidé odlišné kůže, než je bílá. Ale tedy dá se to ještě jakž takž omluvit tím, že je to podle komiksu.
Co mi ale připadá úplně na hlavu, je naprostá ahistoričnost v historických filmech kvůli prosazování multikulturalismu. Nejočividnější je to v adaptacích BBC Shakepearových her, kde je černoch členem vysoké bristké šlechty a v jednom z dílů je dokonce anglická královna francouzského původu Margaret z Anjou černoška. Takové překrucování historie mi přijde tak trochu jako z 1984, kde se za účelem propagandy měnily záznamy událostí z historie tak, aby vyhovovaly současnému systému. A přijde mi divné, že to nikoho ani moc nezaráží. :D
379415
Rasová korektnost v moderních filmech mi přijde spíš úsměvná, než že by mi přímo vadila, je až moc očividné, že se tvůrci snažili nikoho nenaštvat. Pokud se ovšem jedná třeba o Thora, když se nad tou multikulturní bandou bojovníků z Asgardu zamyslíte, v kontrastu se severskou mytologií úplně postrádá smysl, aby ve vikingském nebi pobývali černoši a Asiati. Pokud vezmeme v potaz, že samotný příběh o božstvech vyvěrá z velmi staré mytologie, Vikingové s největší pravděpodobností vůbec netušili, že na planetě zemi žijí i lidé odlišné kůže, než je bílá. Ale tedy dá se to ještě jakž takž omluvit tím, že je to podle komiksu. Co mi ale připadá úplně na hlavu, je naprostá ahistoričnost v historických filmech kvůli prosazování multikulturalismu. Nejočividnější je to v adaptacích BBC Shakepearových her, kde je černoch členem vysoké bristké šlechty a v jednom z dílů je dokonce anglická královna francouzského původu Margaret z Anjou černoška. Takové překrucování historie mi přijde tak trochu jako z 1984, kde se za účelem propagandy měnily záznamy událostí z historie tak, aby vyhovovaly současnému systému. A přijde mi divné, že to nikoho ani moc nezaráží. *:D*
0 0
reagovat

Robur

No vidíš, já to mám naopak. Sedm samurajů je dost nadčasový a velmi kvalitní film a nová verze Sedmi statečných je pro mě nudná a nekoukatelná (ke konci jsem se musel vyloženě nutit).
379307
No vidíš, já to mám naopak. Sedm samurajů je dost nadčasový a velmi kvalitní film a nová verze Sedmi statečných je pro mě nudná a nekoukatelná (ke konci jsem se musel vyloženě nutit).
Robur
0 0
reagovat
Několik věcí z článku, se kterými bytostně nesouhlasím:
"když se známý hollywoodský scenárista postaví za režijní kormidlo, skoro vždy to stojí za starou belu" - Ben Affleck, sice je spíš herec ale po výtečných scénářích režíroval skvělé filmy. Spíš se dají na prstech spočítat neúspěšní režiséři pocházející z úspěšných scénáristů.
"vznikla taková pekla jako Policajt ze školky" - pro mě dobrá komedie.
"
Batman vs. Superman trvá velmi úmorné dvě a půl hodiny" - režisérská verze dovysvětluje to, co mělo být už v kinoverzi. Té nejvíc uškodila snaha o zkrácení.
"film je médium určené pro kina" - ani náhodou, to mám v TV čumět jen na seriály a jiné pořady?
"nic mi totiž nezkazí kinozážitek víc než fakt, že vím, co přijde v následujících deseti minutách" - já si rád věci k filmu načítám dopředu a čím víc vím, tím líp. Kromě česných výjimek jako nadpis, to je opravdu spoiler. Ale vědět, že tam hraje nějaký herec mi má vadit?
"Třetí rozměr je dobrý nápad? Není." - provedení často není, ale nápad je to skvělý, viz. zmiňovaný Avatar.
"jenom připomínám, že druhým největším filmem letošních Vánoc bude naprosto zbytečné pokračování (remake) Jumanji" - pokud jsou filmy primárně do kina, žádný remake není zbytečný, protože kina nebudou promítat staré filmy s výjimkou těch naprosto ikonických. A Sedm statečných ukazuje, že remaky mají svůj smysl. Sedm samurajů je pro mě nudný nekoukatelný film.

Jsou to čistě moje subjektivní dojmy samozřejmě.
Článek supr počtení :+
379280
Několik věcí z článku, se kterými bytostně nesouhlasím: "když se známý hollywoodský scenárista postaví za režijní kormidlo, skoro vždy to stojí za starou belu" - Ben Affleck, sice je spíš herec ale po výtečných scénářích režíroval skvělé filmy. Spíš se dají na prstech spočítat neúspěšní režiséři pocházející z úspěšných scénáristů. "vznikla taková pekla jako [url=http://film.moviezone.cz/policajt-ze-skolky-2/trailery]Policajt ze školky" - pro mě dobrá komedie. "[/url][url=http://film.moviezone.cz/batman-v-superman-usvit-spravedlnosti/trailery]Batman vs. Superman[/url] trvá velmi úmorné dvě a půl hodiny" - režisérská verze dovysvětluje to, co mělo být už v kinoverzi. Té nejvíc uškodila snaha o zkrácení. "film je médium určené pro kina" - ani náhodou, to mám v TV čumět jen na seriály a jiné pořady? "nic mi totiž nezkazí kinozážitek víc než fakt, že vím, co přijde v následujících deseti minutách" - já si rád věci k filmu načítám dopředu a čím víc vím, tím líp. Kromě česných výjimek jako nadpis, to je opravdu spoiler. Ale vědět, že tam hraje nějaký herec mi má vadit? "Třetí rozměr je dobrý nápad? Není." - provedení často není, ale nápad je to skvělý, viz. zmiňovaný Avatar. "jenom připomínám, že druhým největším filmem letošních Vánoc bude naprosto zbytečné pokračování (remake) [url=http://film.moviezone.cz/jumanji-johnson/galerie]Jumanji[/url]" - pokud jsou filmy primárně do kina, žádný remake není zbytečný, protože kina nebudou promítat staré filmy s výjimkou těch naprosto ikonických. A Sedm statečných ukazuje, že remaky mají svůj smysl. Sedm samurajů je pro mě nudný nekoukatelný film. Jsou to čistě moje subjektivní dojmy samozřejmě. Článek supr počtení *:+*
0 0
reagovat

SteKi

Právě, že se to děje. Napadá mě teď třeba Mad Max , kde je scéna kdy při výbuchu auta vyletí volant a kytara divákovi do ksichtu. Působí to divně CGI jako z úplně jinýho filmu ale ten 3D efekt je u toho fakt extrémní. A mně osobně třeba rozčiluje koukat ve 2D na scény, který jsou evidentně plánovaný vyloženě pro 3D. Je to teda jenom můj problém, ale mám pak pocit, že se o něco ochuzuju :)
379258
Právě, že se to děje. Napadá mě teď třeba Mad Max , kde je scéna kdy při výbuchu auta vyletí volant a kytara divákovi do ksichtu. Působí to divně CGI jako z úplně jinýho filmu ale ten 3D efekt je u toho fakt extrémní. A mně osobně třeba rozčiluje koukat ve 2D na scény, který jsou evidentně plánovaný vyloženě pro 3D. Je to teda jenom můj problém, ale mám pak pocit, že se o něco ochuzuju *:)*
SteKi
0 0
reagovat

Spiker

Podla mna tieto vyslovene efektne zabery , kedy ti ostep leti priamo do ksichtu, nedavaju do "normalnych" filmov pretoze ked by si to potom pozeral v 2D verzii v telke, tak by to vyzeralo totalne dementne a nedaval by ten zaber vobec zmysel. 
379255
Podla mna tieto vyslovene efektne zabery , kedy ti ostep leti priamo do ksichtu, nedavaju do "normalnych" filmov pretoze ked by si to potom pozeral v 2D verzii v telke, tak by to vyzeralo totalne dementne a nedaval by ten zaber vobec zmysel. 
Spiker
0 0
reagovat
Karlos

Však já to nebral ve zlém s tim ignorantem, rozuměl jsem, co jsi chtěl říct ;)  Co se týká toho Avatara a Gravitace, tak prostě to pro mě byl i díky tomu 3D formátu veliký zážitek, který jsem už u jiného 3D filmu neměl a asi to nedokážu lépe vyjádřit než tak, že šlo o pocit, že jsem uvnitř toho prostředí. Jiné 3D filmy, co jsem viděl (Transformers, Marvel, animáky) byly taky hezky udělané, ale ten pocit jsem neměl, působilo to na mě tak trochu nepřirozeně (kromě Transformers, které je myslím nativní 3D). A někdy mě z toho bolely oči, hlava, nos, prostě to nebylo moc komfotrní, jak jsem psal. A myslím si, že v "normálních" sálech obecně 3D trpí technickým (ne)vybavením sálů. A co je taky pravda, že jsem nikdy neviděl žádný 3D dokument, i když si to už dlouho plánuji, že zajdu, což by se mi mohlo líbit.

A určitě sem hoď link, nestyď se ;)  Rád si rozšířím zase obzory a věřím, že nás bude víc. A plus teda napiš svoje 3D zážitky a filmy (včetně těch technicky srovnatelné s Avatarem a Gravitací).
379254
[b]Karlos [/b]Však já to nebral ve zlém s tim ignorantem, rozuměl jsem, co jsi chtěl říct *;)*  Co se týká toho Avatara a Gravitace, tak prostě to pro mě byl i díky tomu 3D formátu veliký zážitek, který jsem už u jiného 3D filmu neměl a asi to nedokážu lépe vyjádřit než tak, že šlo o pocit, že jsem uvnitř toho prostředí. Jiné 3D filmy, co jsem viděl (Transformers, Marvel, animáky) byly taky hezky udělané, ale ten pocit jsem neměl, působilo to na mě tak trochu nepřirozeně (kromě Transformers, které je myslím nativní 3D). A někdy mě z toho bolely oči, hlava, nos, prostě to nebylo moc komfotrní, jak jsem psal. A myslím si, že v "normálních" sálech obecně 3D trpí technickým (ne)vybavením sálů. A co je taky pravda, že jsem nikdy neviděl žádný 3D dokument, i když si to už dlouho plánuji, že zajdu, což by se mi mohlo líbit. A určitě sem hoď link, nestyď se *;)*  Rád si rozšířím zase obzory a věřím, že nás bude víc. A plus teda napiš svoje 3D zážitky a filmy (včetně těch technicky srovnatelné s Avatarem a Gravitací).
0 0
reagovat
Výborný článek, Ted uhodil hřebík na hlavičku a vyloženě mi mluví z duše.
Některé body jsou mi tedy šumák ( režie někoho jiného než-li režiséra nebo třeba akční hvězdy ve filmech pro děti ) , ale co můžu podepsat :
a. Vše prozrazující trailery - ani nevím, kdy se z toho stal trend , že se v upoutávkách vykecá celý film. K tomu bych taky přidal trailery, který lákají na jiný typ filmu, než jaký ve skutečnosti ten film je, těch případů by se taky našla jistě celá řada.
b. PG 13 - To je fakt hrozné zlo, ty filmy jsou pak podivně vykastrované a jaksi odtržené od reality ( víte jak to myslím ) , člověk je pak skoro rád za film , kde se fuckuje a objeví se nějaké ty kozy, ač to nemusí ani být nějaké veledílo.
btw Není tohle taky jeden z hlavních důvodů, proč jsou tak úspěšné dnešní seriály na kabelovkách ? Jasně , dělají na tom prvotřídní tvůrci a známí herci, ale to že se tam dnes š*ká o sto šest taky hraje přece dost významnou roli. Přijde mi, že v seriálech se jede zase opačnej extrém, dáme tam co nejvíc krve a sexu = úspěch zaručen.
c. digibordel je nový terminus technicus , je fakt že se bez něj žádný velký (čti komiksový ) neobejde, při tom je to hrozný, jaká je to pak pastva pro oči , když je něco natáčeno v reálných lokacích a kamera předvádí jeden okulahodící přelet nad krajinou za druhým ( zdravím LOTRA )
d. komiksy jako jediný ty blockbusteru + pokračování - To je asi to , co mi v současnosti vadí nejvíc. V dnešním filmovém světě  , reklamou reklamou a merchendasingem tolik ovlivněném, si málokdo dovolí vyjít s něčím drahým a originálním , půlka drahých filmů je už jen reklama na hračky. Všechno je jen velká sázka na jistotu a když už něco nového, tak to musí mít potenciál na 5 pokračování, když se to povede. S tím souvisí to, že vlastně už kolikrát nedostáváme v kině celistvý film, ale jen 1 díl ze seriálu. Čest vyjímkám ( zdravím Nolana ).
Uff, to jsem se nějak rozepsal :D Ale ulevilo se mi :D
379249
Výborný článek, Ted uhodil hřebík na hlavičku a vyloženě mi mluví z duše. Některé body jsou mi tedy šumák ( režie někoho jiného než-li režiséra nebo třeba akční hvězdy ve filmech pro děti ) , ale co můžu podepsat : a. Vše prozrazující trailery - ani nevím, kdy se z toho stal trend , že se v upoutávkách vykecá celý film. K tomu bych taky přidal trailery, který lákají na jiný typ filmu, než jaký ve skutečnosti ten film je, těch případů by se taky našla jistě celá řada. b. PG 13 - To je fakt hrozné zlo, ty filmy jsou pak podivně vykastrované a jaksi odtržené od reality ( víte jak to myslím ) , člověk je pak skoro rád za film , kde se fuckuje a objeví se nějaké ty kozy, ač to nemusí ani být nějaké veledílo. btw Není tohle taky jeden z hlavních důvodů, proč jsou tak úspěšné dnešní seriály na kabelovkách ? Jasně , dělají na tom prvotřídní tvůrci a známí herci, ale to že se tam dnes š*ká o sto šest taky hraje přece dost významnou roli. Přijde mi, že v seriálech se jede zase opačnej extrém, dáme tam co nejvíc krve a sexu = úspěch zaručen. c. digibordel je nový terminus technicus , je fakt že se bez něj žádný velký (čti komiksový ) neobejde, při tom je to hrozný, jaká je to pak pastva pro oči , když je něco natáčeno v reálných lokacích a kamera předvádí jeden okulahodící přelet nad krajinou za druhým ( zdravím LOTRA ) d. komiksy jako jediný ty blockbusteru + pokračování - To je asi to , co mi v současnosti vadí nejvíc. V dnešním filmovém světě  , reklamou reklamou a merchendasingem tolik ovlivněném, si málokdo dovolí vyjít s něčím drahým a originálním , půlka drahých filmů je už jen reklama na hračky. Všechno je jen velká sázka na jistotu a když už něco nového, tak to musí mít potenciál na 5 pokračování, když se to povede. S tím souvisí to, že vlastně už kolikrát nedostáváme v kině celistvý film, ale jen 1 díl ze seriálu. Čest vyjímkám ( zdravím Nolana ). Uff, to jsem se nějak rozepsal *:D* Ale ulevilo se mi *:D*
0 0
reagovat
GhostDog: Určitě sem nechtěl říct, že si ignorant. Ovšem všechno, co napsal Gonzi, se dá najít i u další tuny dalších věcí a proto jsem se taky ptal, co všechno si vlastně viděl. Pokud se mu ale vyhýbáš, z logiky věci nejde úplně říct, že xyz je nejlepší, protože to xyz je v pravdě "jediné", co dotyčný viděl.

Vážně bych chtěl slyšet, které 3Dčka pro vás byly špatné - a ne, teď to není snaha o další hádání. Z fleku jich můžu vyjmenovat stejné množství, jako těch skvělých. A chtěl bych si ověřit, že to tak funguje i na "běžné" diváctvo.

Spiker: To, co popisuješ je především záležitostí "umělecké invence". IMAX dokumenty mají takové 3D jaké mají díky jejich kamerám. Přesto se několik kousků, co vsází právě na "efekt" a přitom to není úplná onanie, najde.

SIce teď budu vypadat jako strašný narcis, ale kdo by měl zájem o 3Dčku přečíst "něco víc", ať mi napíše do vzkazníku. Takový narcis, abch tady vyvěsil přímo odkaz fakt nejsem (Tede ;););))...
379244
GhostDog: Určitě sem nechtěl říct, že si ignorant. Ovšem všechno, co napsal Gonzi, se dá najít i u další tuny dalších věcí a proto jsem se taky ptal, co všechno si vlastně viděl. Pokud se mu ale vyhýbáš, z logiky věci nejde úplně říct, že xyz je nejlepší, protože to xyz je v pravdě "jediné", co dotyčný viděl. Vážně bych chtěl slyšet, které 3Dčka pro vás byly špatné - a ne, teď to není snaha o další hádání. Z fleku jich můžu vyjmenovat stejné množství, jako těch skvělých. A chtěl bych si ověřit, že to tak funguje i na "běžné" diváctvo. Spiker: To, co popisuješ je především záležitostí "umělecké invence". IMAX dokumenty mají takové 3D jaké mají díky jejich kamerám. Přesto se několik kousků, co vsází právě na "efekt" a přitom to není úplná onanie, najde. SIce teď budu vypadat jako strašný narcis, ale kdo by měl zájem o 3Dčku přečíst "něco víc", ať mi napíše do vzkazníku. Takový narcis, abch tady vyvěsil přímo odkaz fakt nejsem (Tede *;)**;)**;)*)...
0 0
reagovat

Disketa1

Důležité je slovo „skoro”. Dosty levels.
379241
Důležité je slovo „skoro”. Dosty levels.
Disketa1
0 0
reagovat
"Nevím, čím to je, ale když se známý hollywoodský scenárista postaví za režijní kormidlo, skoro vždy to stojí za starou belu."

Aha, tak už chápu, proč nemáte rádi Shanea Blacka a Christopher McQuarrieho. :))
379240
"Nevím, čím to je, ale když se známý hollywoodský scenárista postaví za režijní kormidlo, skoro vždy to stojí za starou belu." Aha, tak už chápu, proč nemáte rádi Shanea Blacka a Christopher McQuarrieho. *:))*
0 0
reagovat

Gonzi

Jasný. Já právě ten další rozměr nepotřebuji, kór abych za něj platil navíc. Jenom mi přijde zajímavé, že neexistuje druhá strana toho spektra. Ty to bereš jako masturbaci, já zas na druhou stranu chápu tebe, že tobě ta hloubka vyhovuje. Prostě mi přijde divné, že u nějakých těch popcornovejch blockbusterů tyhle efekty vystupující z obrazu chybějí a mě by to třeba pohltilo mnohem víc.
379239
Jasný. Já právě ten další rozměr nepotřebuji, kór abych za něj platil navíc. Jenom mi přijde zajímavé, že neexistuje druhá strana toho spektra. Ty to bereš jako masturbaci, já zas na druhou stranu chápu tebe, že tobě ta hloubka vyhovuje. Prostě mi přijde divné, že u nějakých těch popcornovejch blockbusterů tyhle efekty vystupující z obrazu chybějí a mě by to třeba pohltilo mnohem víc.
Gonzi
0 0
reagovat
Gonzi

Dobře jsi to vyjádřil :+  Já nezapomenu na tu scénu, kdy si modrý Jake ochočí svého "draka" a rozletí se do údolí, to byla taky parádní 3D scéna :)  Plus jakekoliv procházení po pralese na Pandoře, jako by tam člověk mohl chodit s nimi :)
379238
[b]Gonzi [/b] Dobře jsi to vyjádřil *:+*  Já nezapomenu na tu scénu, kdy si modrý Jake ochočí svého "draka" a rozletí se do údolí, to byla taky parádní 3D scéna *:)*  Plus jakekoliv procházení po pralese na Pandoře, jako by tam člověk mohl chodit s nimi *:)*
0 0
reagovat
Karlos

Vážně nemáš žádné mexické kořeny ;)?

K tomu 3D... asi nejsem dobrý kus pro anketu, co všechno jste viděli ve 3D a jak se vám to libilo, protože se mu spíše vyhýbám. Nicméně, jak už jsem psal, když 3D, tak Imax a asi jsem ignorant a nejvíc se mi líbil Avatar a Gravitace ;)  A z toho, co píšeš asi chválím jen CGI 3D. Naposled, co jsem viděl ve 3D, byl Dr. Strange a ten se mi hodně líbil. Dál jsem ve 3D viděl, co si vzpominám třeba Transformer nebo Strážce galaxie, to se mi taky libilo, ale to vše je pořád CGI. Vyzkoušeli jsme v Hostivaři Hobita ve 3D a 48 fps, to mě ale moc nenadchlo. Jinak někdy jsem měl problém při 3D z tmavým či rozmazaným obrazem a i s bolestí očí či hlavy (brýle nenosím). Ale je to individální, má to své fanoušky, kamarád má 3D a virtuální realitu doma (vyzkoušeno a zajímavý zážitek :)) a do kina na 3D chodí samozřejmě rád.

A nepřístupné filmy u nás nebyly náhodou 8 mm či Hostel, co si tak vzpomínám?
379237
[b]Karlos [/b]Vážně nemáš žádné mexické kořeny *;)*? K tomu 3D... asi nejsem dobrý kus pro anketu, co všechno jste viděli ve 3D a jak se vám to libilo, protože se mu spíše vyhýbám. Nicméně, jak už jsem psal, když 3D, tak Imax a asi jsem ignorant a nejvíc se mi líbil Avatar a Gravitace *;)*  A z toho, co píšeš asi chválím jen CGI 3D. Naposled, co jsem viděl ve 3D, byl Dr. Strange a ten se mi hodně líbil. Dál jsem ve 3D viděl, co si vzpominám třeba Transformer nebo Strážce galaxie, to se mi taky libilo, ale to vše je pořád CGI. Vyzkoušeli jsme v Hostivaři Hobita ve 3D a 48 fps, to mě ale moc nenadchlo. Jinak někdy jsem měl problém při 3D z tmavým či rozmazaným obrazem a i s bolestí očí či hlavy (brýle nenosím). Ale je to individální, má to své fanoušky, kamarád má 3D a virtuální realitu doma (vyzkoušeno a zajímavý zážitek *:)*) a do kina na 3D chodí samozřejmě rád. A nepřístupné filmy u nás nebyly náhodou 8 mm či Hostel, co si tak vzpomínám?
0 0
reagovat

Spiker

Záleží, co od toho čekáš. Mě to třeba nebaví. Já 3D vnímám jako barvu nebo zvuk. Nepotřebuji aby tvůrci masturbovali nad tím, že to mají (což je u mně to kopí před obličejem), naopak ocením, že v takovém Avatarovi celá scéna dostane hloubku a, ehm, nový rozměr. Ostatně, mé nejoblíbenější 3D záběry z toho filmu vždy byly:
  1. přílet na Pandoru, kdy je vidět nějaký ten těžební truck a lidi u jeho kola a pak záběr na dosednutí raketoplánu. Tyhle dva záběry byly ve 3D prostě "větší", to měřítko je jinde.
  2. Quaritchův projev na začátku, kdy kamera jede místností lidí a já to vnímal jako místnost lidí a ne jako fotku místnosti lidí.
  3. Záběry z velínu, kdy zase vnímám vzdálenosti mezi jednotlivými pracovišti, ocením 3D displaye apod.
  4. Scan mozku na tom tabletu od toho doktora - ten scan je 3D. Ve 2D to není vidět. Ve 2D to vypadá jako "náš" tablet a až ve 3D je vidět jak to vypadat má!
Ostatně proto imho lidi mají na piedestalu Avatara a Gravitaci. Ty filmy mají konzistentní 3D, které nebije do očí, ale pomáhá uchopit rozměry míst (v Gravitaci 3D obrovsky přidává na uchopitelnosti velikosti raketoplánu, Hubblova teleskopu apod). Osobně mám proto na piedestalu ještě Trona a v podstatě jakýkoli animák, neboť tam je ta konzistentnost zajištěna už z principu.

PS: někdo tu někde zmínil Star Wars... ty třeba ve 3D v podstatě nebyly (já tomu 3D odmítám říkat):-
379236
Záleží, co od toho čekáš. Mě to třeba nebaví. Já 3D vnímám jako barvu nebo zvuk. Nepotřebuji aby tvůrci masturbovali nad tím, že to mají (což je u mně to kopí před obličejem), naopak ocením, že v takovém Avatarovi celá scéna dostane hloubku a, ehm, nový rozměr. Ostatně, mé nejoblíbenější 3D záběry z toho filmu vždy byly: [list=1][*]přílet na Pandoru, kdy je vidět nějaký ten těžební truck a lidi u jeho kola a pak záběr na dosednutí raketoplánu. Tyhle dva záběry byly ve 3D prostě "větší", to měřítko je jinde.[/*][*]Quaritchův projev na začátku, kdy kamera jede místností lidí a já to vnímal jako místnost lidí a ne jako fotku místnosti lidí.[/*][*]Záběry z velínu, kdy zase vnímám vzdálenosti mezi jednotlivými pracovišti, ocením 3D displaye apod.[/*][*]Scan mozku na tom tabletu od toho doktora - ten scan je 3D. Ve 2D to není vidět. Ve 2D to vypadá jako "náš" tablet a až ve 3D je vidět jak to vypadat má![/*][/list]Ostatně proto imho lidi mají na piedestalu Avatara a Gravitaci. Ty filmy mají [b]konzistentní [/b]3D, které nebije do očí, ale pomáhá uchopit rozměry míst (v Gravitaci 3D obrovsky přidává na uchopitelnosti velikosti raketoplánu, Hubblova teleskopu apod). Osobně mám proto na piedestalu ještě Trona a v podstatě jakýkoli animák, neboť tam je ta konzistentnost zajištěna už z principu. PS: někdo tu někde zmínil Star Wars... ty třeba ve 3D v podstatě nebyly (já tomu 3D odmítám říkat)*:-*
Spiker
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se