Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Duben 2017


ikona
KarelR
blu-raydvd
Blůčkový duben ovládli Dwayne Johnson, Ivan Trojan a Denzel Washington. 

Když se tak ohlížím za koncem roku, jehož "filmové plody" právě sklízíme na modrých discích, není to žádná sláva. Will Smith moc lidí nerozbrečel, návraty úchylného Santy a Seleny nestály za nic a z Assassins's Creedu se stal další herní propadák. Se Star Wars je to samozřejmě složitější, takže si je probereme v samostatné recenzi. Bez nich ale vlastně zbývají jen tři "nové" filmy, které se sluší vyzdvihnout nad konkurenci.

Anděl Páně 2
Vyšlo: 26. dubna 2017
Cena: 178 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Osobně jsem s Andělem Páně neměl tu čest, recenze od Civala ale v prosinci chválila. Jak moc? Pokračování vánoční klasiky je prý "po scenáristické, režijní i herecké stránce naprosto suverénní, sice oldschoolové a ideově usedlé, ale pořád zábavné. Souhra Trojana s Dvořákem je perfektní. To fakt klobouk dolů. A mladá Čtvrtníčková mezi nimi úplně v klidu obstojí, což rozhodně není samozřejmost." Jiří Strach tedy opět zabodoval a nasbíraný milion diváků se rozhodně zdá být zasloužený. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Vyšlo: 19. dubna 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Zatímco pixarovci víceméně stagnují, disneyovské animační křídlo ze sebe sype jeden neskutečný projekt za druhým. Z Vaiany se možná nevyklubal univerzálně chválený miliardový hit, jakým byl Zootropolis. Mně ale kupodivu bavila víc, už kvůli neotřelému konceptu a komornímu ladění, které se pomalu rozpíná v dojemnou fantasy. Neříkám, že jsem úplně nadšený z modernizace jazyka a "blbého kuřete", jež jdou okatě naproti modernímu publiku. I s těmihle úlitbami se ale jedna o krásnou pohádkovou výpravu, která by se neztratila ani mezi největšími kreslenými klasikami. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Ploty
Vyšlo: 19. dubna 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Vzpomínáte si na parádní trailer, v němž Denzel kázal o tom, že nemusí mít rád svého syna? Tak přesně tuhle působivost Ploty vytasí hned několikrát, protože servírují univerzální témata v ohromně silném podání. Mistr Washington (mimochodem i režisér) a Viola Davis si tu dávají herecký koncert, na který většina loňských "oscarovek" kouká ze slušné dálky. O to víc proto zamrzí, že se Denzel nezbavil divadelní strnulosti a pořád budete myslet na to, že akorát přetáhnul skvělé monology z pódia a tím to vlastně haslo. Kdyby Ploty nasály víc filmařské šťávy, byla by to pecka. Takhle dostanete jen hodně poctivé drama, které bude plně aktuální i za dalších 50 let. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v dubnu vyšlo: Collateral Beauty: Druhá šance, Nechte zpívat Mišíka, Ouija: Zrození zla, Pařba o Vánocích, Rogue One: Star Wars Story, Santa je pořád úchyl, Underworld: Krvavé války, Tenkrát v ráji, Zpívej

Nashle u květnového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace