Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Všechno, co potřebujete vědět o teaseru osmých Star Wars


ikona
KarelR
mz skalpelrian johnsonstar warsstar wars: posledni z jediu
Poslední z Jediů se nám konečně představil v první upoutávce. Co o filmu už dávno víme? Co jsme právě zjistili? A co nás v prosinci vlastně čeká? 

Osmé epizodě Star Wars zbývá přesně 8 měsíců do premiéry a Lucasfilm konečně zahájil kampaň. Rian Johnson přivezl na Star Wars Celebration v Orlandu první teaser, tím ale novinky z předaleké galaxie nekončí. V galerii totiž najdete nádherný první plakát a také kupu fotek z natáčení, jež odhalují další detaily z nového filmu.

VIDEO: PRVNÍ TEASER OSMÝCH STAR WARS

Co jsme zjistili ze samotného panelu Epizody VIII? Mluvilo se třeba o tom, že Johnson ladil scénář se samotnou Carrie Fisher (prý si zuřivě psal všechny její poznámky) a že Finn ještě nebude stoprocentně fit. Bývalého stormtroopera to ale pochopitelně nezastaví a brzy se vydá na nové dobrodružství s Poem Dameronem.

Správně, mluvím o jeho finální větě: "Znám jen jednu pravdu. Je čas, aby Jediové skončili." Luke v podstatě na všechno rezignoval a Rey musí znovu nakopnout jeho zápal pro konání dobra. Určitě ho tak bude ukecávat k tréninku zhruba stejně složitě, jako kdysi on ukecával Yodu (a něco mi říká, že na odmítnutí "Jsi stará!" výjimečně nedojde).

 

Z Lukea vyloženě čiší přesvědčení o tom, že dobro pouze oddaluje nevyhnutelné utrpení - že zlo stejně vždycky vyhraje, tak proč se vlastně snažit? Jeho motivační promluva z traileru tak bude spíš z pozdějších scén, nejdřív si dáme líčení Benovy zrady (očividně i s dalším návratem do flashbacku ze sedmičky) a snad i nějaké vysvětlení, kdo přesně jsou Rytíři Renu.

 

Co máme naopak téměř jisté? Povídání o začátcích řádu Jediů! Epizoda VIII by mohla představit legendární Deník Whillů, který Lucas vymyslel už v roce 1977 a řeší se v něm rovnováha světlé a temné strany Síly. Ano, Deník souvisí se Strážci Whillů (Chirrut a Baze z Rogue One) a dotáhnul to do románové podoby Epizody VII. Pořádného debutu by se ale měl dočkat až tady (jedná se o knihu s jedijským symbolem z teaseru?!) a zřejmě Lukea utvrdí v názoru, že celý řád Jediů stojí na špatných základech.

 

 

Epizoda VIII tak po vzoru Epizody V nebude kráčet jen kupředu. Čeká nás i hodně vzpomínání, filozofování a rozebírání základních kamenů celého univerza, což by po "bezpečném přemostění" v Epizodě VII mělo znamenat zbrusu nový směr. Už teď je samozřejmě vidět, že dostaneme hned několik odkazů na pětku (především trénink s bájným mistrem Jedi a velkou bitvu s chodícími tanky AT-AT). Johnson ale na rozdíl od Abramse nemusel křísit značku a ničit další verzi Hvězdy smrti, takže se víc soustředil na mytologii a zejména na postavy.

 

 

Asi není potřeba zdůrazňovat, že se v Epizodě VIII dozvíme víc o původu Rey. Ať už ale její kořeny budou vypadat jakkoliv, stejně ji čeká hlavně proměna v Jedie (nebo se založí nějaký zbrusu nový řád?!) a nejspíš i další potyčka s Kylo Renem, který očividně zničil svoji masku a Lucasfilm zatím "nenápadně" skrývá jeho velkou jizvu.

 

 

Správně jste si všimli, že temná strana jinak v teaseru absentuje. Po Snokeovi a Huxovi není ani vidu, ani slechu, Kylo Ren si vystačil s jediným záběrem, a to samé potkalo Phasmu. Tu jste možná přehlédli úplně, právě ona ale vede jednotku stormtrooperů, kteří vycházejí z dýmu a hodlají někomu (Odboji?) řádně zatopit.

 

Kde se tenhle útok odehrává? A je to ta samá scéna, která Poea připraví o (další!) černý X-Wing? Kdo ví. Víc už toho z teaseru vyždímat nejde, takže se pomalu chystejte do diskuze. Ano, fandové ještě z upoutávky vypreparovali pár pikantních detailů (je v ní ukrytý nádech Dartha Vadera, Leiino "pomoz mi, Obi-Wane" a Yodovo "vycvičím tě"). To ale nijak nesouvisí s příběhem, o němž toho pořád víme docela málo.

 

 

Taky doufáte, že se to do prosince zásadně nezmění? Ačkoliv se ještě dočkáme malé armády trailerů, Epizoda VIII by si mohla spoustu věcí nechat až do kina (všichni na ní vyrazí, i kdyby už nebyl žádný další trailer!). Snad se tedy Johnson pořádně rozšoupne a posune celou ságu nějakým hodně zajímavým směrem. Další recyklování totiž nedává smysl ani z příběhového, ani z finančního hlediska, což je tak luxusní výchozí bod, že by za něj Abrams určitě prodal vlastní babičku.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (60)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace