Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Březen 2017


ikona
KarelR
blu-raydvd
Z podzimu se nám pomalu stává druhé filmové léto, ne-li něco lepšího. Blockbustery přibývají a doplňují je dražší žánrovky i brzké oscarovky, takže o 4 měsíce později rozhodně není nouze o kvalitní modré disky. 

Loňský podzim byl na filmy neobyčejně silný a v březnu jsme sklízeli zejména parádní listopadové "plody". Fanouškům sci-fi a fantasy vyšlo hned několik kousků, které si zaslouží místo na poličce, a zkrátka nepřišli ani "milovníci" válečných akčňáků, evropských podivností nebo thrillerů převlečených za povrchní artovky. Prostě to byly celkem solidní hody, jež tvořila hlavně tahle šestice novinek.

 

Doctor Strange
Vyšlo: 15. března 2017
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Z debutu Doctora Strange, zdaleka nejtripovějšího marveláckého superhrdiny, se loni vyklubal jednoznačný úspěch. Comicsové studio kvůli Cumberbatchovi odsunulo natáčení, takže trénoval akci mezi divadelním Hamletem a po derniéře rovnou letěl točit do Nepálu, a naštěstí se to bohatě vyplatilo. Filmový Strange má možná o něco víc humoru, než by potřeboval, a dějová kostra je prostě Iron Man v bledě modrém. Jinak se ale jedná o vizuálně oslnivý a akčně svěží origin, kterému nedocházejí sympatické postavy ani dobré nápady. Navíc tu je ono malé herecké koncertování Cumberbatche s Ejioforem (jejich scény jsou prostě super). Ve výsledku tedy spokojenost a velká očekávání od "doktorování" ve trojce Thora a v Infinity War. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Fantastická zvířata a kde je najít
Vyšlo: 29. března 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 718 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray ve Steelbooku), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Druhá podzimní fantasy a druhá velmi milá trefa. Fantastická zvířata musela (podobně jako Strange) dostát kvalitám značky, a po slabší trailerové kampani se jim to díky bohu povedlo. Až v kině se totiž ukázalo, že J. K. Rowlingová netratila nic ze svých magických schopností, a že stále umí vyrobit děsivou i zábavnou detektivku se skvělými postavami. Právě míchání roztomilého humoru s mrazivými "skoro-salemskými" výjevy dělá ze Zvířat přesně tu roztodivnou žánrovku, jíž kouzelnický svět potřeboval. Hrdinové jsou osobití, budovaný svět opět dokáže oslnit a příběh je (hlavně díky skvělému Danu Foglerovi) nečekaně dojemný. První film s Mlokem Scamanderem se tak povedl na jedničku a nezbývá než doufat, že se čtveřici pohádkových outsiderů zadaří i příště. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Vyšlo: 29. března 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Válečný biják Mela Gibsona začínal na ČSFD u 91% (teď má 84%) a nakonec si došel pro dva Oscary. Vedle zvuku byl oceněn i střih, což je docela zásadní kategorie, a za sebe říkám, že filmu ta soška rozhodně sluší. Ačkoliv jsem z Hacksaw Ridge nebyl tak odvařený jako většina diváků, pořád je tu možná nejděsivější filmová bitva dekády (první střet na hřebenu). A kolem tohohle hororu se potlouká tolik povedených věcí, že to s klidem zastiňuje přehrocený patriotismus a absenci lepšího finále (kde kruci vytrousili Terezku?!). Nejdůležitější je ale všechno to veřejné (skoro)odpouštění Gibsonova policejního úletu a náběh na lepší zítřky. Kdyby Mel dalších pár dekád točil takhle, mám z toho velkou radost a pokaždé si bez rozmyslu utíkám pro lístek. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Noční zvířata
Vyšlo: 29. března 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Martin sestřelil Noční zvířata v recenzi jako děsnou snobárnou a dostává za to sodu dodnes. Je tedy nejvyšší čas "veřejně" oznámit, že to vůbec není žádný průšvih a že byste je nejspíš měli vidět. Ano, nový film Toma Forda se tváří jako dutá povrchní blbina a linie s Amy Adams není úplně top. Románový "doplněk" s Gyllenhaalem, Johnsonem a Shannonem je ale zatraceně výživnou a celkem děsivou podívanou, u níž se prakticky nešlape vedle. Kdyby tenhle jižanský thriller hrál "čistou" hru, nejspíš by ho lidé chválili ještě víc. I v tomhle zašmodrchání do dvou příběhů (navíc s otevřenou pointou) se ale jedná o povedená drama, jemuž bych dopřál snad jen mnohem údernější finále. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Příchozí
Vyšlo: 15. března 2017
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 808 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Amy Adams podruhé a naprosto fenomenálně! Kdybych letos rozdával Oscary, Emma Stone má smůlu, protože by proti Amy neměla šanci. Příchozí totiž jsou vzácným příkladem sci-fi, která první kontakt s mimozemšťany nepřeklápí do akčního spektáklu, nýbrž do přemýšlivého dramatu, jež sází na drtivou emocionální stránku. Jistě, vedlejší linie o semknutí planety a přemýšlení podle jazyka jsou taky výborné. Villeneuve ale sází hlavně na srdceryvný příběh odvážné lingvistky a tne do hluboce lidských témat, což z Příchozích právem udělalo (náš) loňský film roku. Osobně jsem měl docela problém s tempem, takže místo nadšení hlásím jen velkou spokojenost. I takhle ale uznávám, že to je biják jako víno a strašně se těším na Blade Runnera 2049. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Toni Erdmann
Vyšlo: 22. března 2017
Cena: 225 Kč (DVD)

Možná začínám pohodlnět, ale moje první myšlenka po dokoukání Toniho Erdmanna byla: "Je to fajn, ale dal bych si o půl hodiny kratší a mnohem zábavnější americký remake." Jack Nicholson a Kristen Wiig už mi tohle přání splnili, protože přesně tohle chystají (teda snad to bude kratší a zábavnější...). I německý originál je ale sympatický bizár, který má nápad, koule i řadu vyloženě nezapomenutelných momentů. Ano, mluvím hlavně o párty a vůbec o závěru, kde kulminuje všechno, co šlo říct i při výrazně kratší stopáži. Poselství tak Tonimu rozhodně šlape, jen se vážně těším, až s ním za pár let přijde nezastavitelný Jack. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v březnu vyšlo: Instalatér z Tuchlovic, Jack Reacher: Nevracej se, Královna pouště, Lichožrouti, Pohádky pro Emu, Ostravak Ostravski, Snowden, Špióni odvedle, Trollové, Zrození národa

Nashle u dubnového přehledu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace