Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co čeká Transformery a G. I. Joe?


ikona
KarelR
g. i. joemichael baytransformerstransformers 5
Michael Bay se rozpovídal o budoucnosti Transformerů a Hasbro potvrdilo zbrusu nové plány s G. I. Joe. Čeho se můžete začít bát? 

O tom, že mají v Paramountu problém s velkými sériemi, jste u Teda četli už několikrát. Transformeři jedou jako na drátkách a Mission: Impossible jakbysmet, G. I. Joe se ale zasekl po dvou dílech, Želvy Ninja asi potká to samé (trojku ani po roce nikdo neohlásil), Terminátor skončil pětkou a Star Trek má sice v plánu čtyřku, jenže kdo ví, jestli ji nižší tržby třetího dílu nakonec nepohřbí.

Co tedy stagnující studio hodlá dělat? Samozřejmě cílit na co nejmladší diváky! To obnáší hlavně spolupráci s Hasbrem, hračkářským koncernem, který už se spálil s Universalem (pár let stará Bitevní loď) a letos hodně sází na My Little Pony: The Movie. Tenhle biják je financován přímo Hasbro Studios za distribuční podpory Lionsgateu, dvě největší značky - Transformers a G. I. Joe - má ale pod palcem stále Paramount. A budou se s nimi dít velké věci.

 

Jako první si probereme roboty, které za rok čeká Bumblebeeho spin-off od Travise Knighta (Kubo a kouzelný meč). Michael Bay potvrdil, že půjde o "dětinštější" prequel (prý se v něm dozvíme, co Bee dělal před jedničkou), a jen tak mimochodem prozradil, že ze scenáristického týmu vypadlo 14 transformeřích filmů. Ano, Paramount má v rukou synopse na víc než tucet robotích dobrodružství (klasická pokračování + různé spin-offy) a nebojí se je použít. Bay navíc tvrdí, že by si jeden ze spin-offů rád natočil, jeho odchod od série je tedy znovu v ohrožení.

No a co G. I. Joe? Tam byla ve hře trojka od Davida Carusa a dokonce se zvažoval crossover s Transformery. Nakonec se ale robotí "writers room" v podstatě překlopil k G. I. Joe (znovu ho vede Akiva Goldsman) a chystá se velkolepý reboot, který chce mířit na mladší cílovku a zároveň uspokojit dlouholeté fanoušky.

 

Ano, v Paramountu cílí tzv. na všechny. Obvykle to znamená, že film ve finále nebude pro nikoho (stačí se podívat na Strážce vesmíru, kteří mají po premiéře a z plánů na 6 filmů možná nebude dvojka), možná se ale dočkáme překvapení. Třeba není smyslem rebootu jen odstřihnutí drahých hvězd (Tatum, Willis ani Rock nejsou zrovna levní), nýbrž spousta kreativních nápadů, jež sérii promění v uznávanou a úspěšnou akční kanonádu.

Ne... taky tomu nevěříme. Značky se ale musí ždímat, dokud někoho zajímají, a v Paramountu začíná být čitelný diktát Číny, takže odklon k něčemu "hodnotnějšímu" v brzké době nečekejte.

---

Vytáhni v hospodě: Pátí Transformeři odhalili na CinemaConu nové záběry a moc lidí neoslnili, pořád se ale modlíme, aby neboleli. Minimálně kvůli natáčení celého filmu IMAX 3D kamerami, na které vnadí nový featurette a mohlo by blockbustery vizuálně posunout o úroveň dál.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace