Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 dalších pohodových filmů na deštivé jaro


ikona
TedGeorge
tématop 10top 5top10
Pojďte se mnou relaxovat u další jedenáctky pohodových filmů. 

Jsem zpátky s dalším doporučováním kvalitních (často romantických) filmů, které vám prosvětlí večer po náročném pracovním dnu. Mám jich hned 11 a klasicky kombinuji filmy nové, staré a něco mezi. Abych řekl pravdu, tak poslední dobou utíkám čím dál častěji od Hollywoodu k evropské kinematografii. Hlavně k té francouzské. Frantíci totiž poslední roky vládnou a romantika v jejich podání je vtipná, dojemná a svěží. Proto v mé topce najdete hned tři zástupce ze země galského kohouta. To by pro začátek stačilo. Ke čtení si otevřete Zweigeltrebe ročník 2009 z vinařství Vitis.

8. Rodinka Belierových (2014)
Paula je fajn náctiletá holka, jejíž rodiče jsou neslyšící a ona jim zvučí jejich život díky překladům do znakové řeči. Její farmářská rodina se zaplete do volby nového starosty a její služby jsou potřeba více než kdy dříve. V ten nejnevhodnější čas se zamiluje do svého spolužáka a díky tomu začne docházet na volitelný předmět zvaný „Sborový zpěv pod vedením pošuka“. Pošuk se slabostí pro písně francouzského zpěváka Michel Sardoua objeví její skrytý talent a přesvědčí ji, aby se zúčastnila každoročního konkurzu Radia France.

 

Pokud byl někdy vhodný čas pohnout s vaší francouzštinou, tak je to právě teď. Libozvučné písně v čele s „Je vole“ (ticho tam) vám totiž ukáží, že anglicky umí každý blbec, a právě francouzská řeč je smyslem vašeho života. Nevěříte? Francouzská romantika s vámi pohne, udělá vám radost, pak vás rozbrečí a na konci vás donutí shánět soundtrack. Ani s druhým filmem v mém výčtu zastupujícím Evropu tedy nešlápnete vedle. Cette film en enchantée.

7. Fantastický pan Lišák (2009)
Není to škoda obsadit do animovaného filmu George Clooneyho, Meryl Streep a Billa Murrayho? Není, když je dirigentem Wes Anderson. Dovolím si nabourat do této chvíle fungující schéma, v němž v prvním odstavci čtenářům přibližuji příběh a ve druhém dodávám osobní postřehy. Co se scénáře týče, tak před sebou máte Dannyho parťáky mixnuté s Wallacem a Gromitem. Nečekejte Pixarovku s animací za 150 mega. Lišák s hlasem Clooneyho na to jde od lesa a spíš než na drahou produkci se spoléhá na andersonovský trademark jménem příjemná podivnost.

 

Já osobně jsem Wese objevil až docela pozdě. Zatímco někteří čtenáři velebí originálního režiséra už od dob snímku Jak jsem balil učitelku, mě jeho první filmy minuly a jeho kouzlo jsem začal oceňovat až po Životu pod vodou. Hlavně Grandhotel Budapešť byl přímý zásah, který okamžitě zamířil do mé TOP 25 nejoblíbenějších filmů. Ale o něm až za půl roku v rubrice V.I.M. Fantastický pan Lišák je Podraz se zvířátky a každý by ho měl vidět. Ideálně několikrát.

6. Africká královna (1951)
Opravdu tomu Cival na ČSFD nenapálil plný počet? Je na čase napsat Rimsymu a naplánovat první MovieZone defenestraci. V režii legendárního Johna Hustona totiž vznikl parádní film, který musí milovat snad každý, a já si na tomto místě vyplýtvám další černobílý klenot. Celý film samozřejmě stojí na chemii mezi Humphreym Bogartem (věděli jste, že je to nejoblíbenější herec Johnyho Deppa?) a Katharine Hepburn, kterou jsem se naučil milovat až díky zapomenuté pecce Davida Leana Letní opojení.

 

Ti dva se potkají na břehu africké řeky, kde stojí misie vedená právě Katharine a jejím bratrem. Zatímco ona je spořádaná a vážná, on je ožrala nějakým zázrakem řídící loď. Do toho přijdou zprávy z Evropy, kde právě vypukla válka a líh milující kapitán přesvědčí misionářku, aby změnila pozici a vydala se s ním do bezpečí. Jenomže zlí nacisté mezitím pronikli i do Afriky a tahle plavba rozhodně nebude bezproblémovou vyjížďkou dvou protikladů. Takže přátelé, je na čase splatit další velký rest. Nebudete litovat.

5. Bezva ženská na krku (2016)
Český film v mojí topce? Časy se mění. Karlův hype nezůstal bez odezvy a já jsem se po delší době odvážil pustit současný český film. Karlík ode mě dostane továrnu na čokoládu, protože nelhal a Bezva ženská je opravdu bezva. Jakoby samozřejmě v ní vládně Ondřej Vetchý coby nevrlý inženýr žijící na hřbitově. Jeho denní rutinu naruší příjezd pohledné učitelky, která potřebuje utéct Jiřímu Langmajerovi. Tušíte českého Doktora Hollywooda naruby? Tušíte správně. Jenomže i ten nejohranější námět může být výborný, když je zpracovaný správně a lidmi, co mají řemeslo v ruce. Scénář Jiřího Vejdělka také neuškodí. Následující odstavec už bude v režii KarlaR…

 

„Jeden z nejlepších feel good filmů minulého roku a nejzábavnější česká komedie od... nevím? Bezva ženská na krku je cukrkandl podle přísně amerického receptu, stojí totiž na výletu velkoměstské dámy na osobitý a čarokrásný venkov. V zámoří už tuhle zápletku proprali milionkrát. V českém podání je ale celkem svěží a nadmíru sympatická, a to hlavně díky obsazení. Když Petra Hřebíčková obměkčuje bručouna Ondřeje Vetchého, je prostě radost na to pohledět. Pokud tedy patříte k fandům Dobrého ročníku, Doktora Hollywooda nebo Holky na roztrhání, máte na krku další žánrovou jistotu.”

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace