Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Batman, Grey a Wick drží kasu! Verbinski vyhořel


ikona
Cival
50 odstínů šedi50 shades of greybatmanjohn wicklegolego batmantržby
Jak dopadl Matt Damon ve fantasy velkofilmu? 

Nahoru dolů to letos máme. Spousta filmů už stihla pohořet. Ale taky se jich už objevilo několik, které zvládly výrazně uspět. O minulém valentýnském víkendu jsme poznali hned tři z těch výkonnějších – a kolaps aktuálních novinek teď jen podtrhl jejich krasojízdu.

Nejlíp si znovu vedl Lego Batman. Warneři si mnou ruce, že v nuznějších časech bez velkých filmových sérií nakopli alespoň legožílu se spoustou dolarů a nebojí se skrze ní okysličovat i slovutného Batmana. Výsledkem je přízeň kritiků, diváků i účetních: Obhajoba první pozice umožnila přisypat dalších 34 milionů dolarů a nakopnout výnosy ke stovce jen z Ameriky už po deseti dnech v kinech. Na poměry celovečerních reklam na hračky úžasný výsledek. Uvidíme, jak bude ta kostičková mánie pokračovat…

 

Docela solidně se drží Padesát odstínů temnoty na druhé příčce. Úvodní výnosy nebyly tak kolosální, dvojka je malinko povedenější než jednotka a hlavně všechny divačky už tak nějak ví, do čeho jdou, takže sešup tržeb tentokrát tolik nebolel. Propad o 55% je docela v mezích a Universal si může mnout ruce, že po valentýnském vyprazdňování peněženek přidal o uplynulém víkendu dalších 21 milionů. Pan Grey má momentálně na kontě 89 mega z Ameriky a 276 celosvětově, což je naprostá pohoda.

Z mého pohledu adekvátní je pak osmnáctimilionový otvírák Velké čínské zdi, která si sice dopřála nadstandardní kampaň a nasazení do víc jak tří tisícovek kin, my ale všichni víme, že tenhle čínský export je všude jinde vlastně lidem šumafuk. Matta Damona mezi monstry už navíc uživila hlavně domovina – díky 160 milionům dolarům jen z Číny se může konejšit globální čtvrtmiliardou, a o to tu jde především. O kulturní imperialismus v obráceném gardu. Nějakých cílových padesát melounů z Ameriky sice neoslní, celkově jde ale z hlediska prvotních očekávání o úspěšnější misi než třeba u Warcraftu.

TRŽBY FILMŮ MATTA DAMONA

 

Nám dělá pochopitelně nejvíc radosti John Wick, který dál pálí od boku a suverénně sbírá chechtáky. O víkendu ztratil jen polovinu ze svých výnosů, což se vždycky cení. Připočetl tak 16 milionů a vyhoupl se už k šedesátce jen z Ameriky, což je moc pěkná bilance. Wickovi pomohl i úterní Valentýn a píchne mu, tak jako ostatním, zítřejší sváteční den v Americe během prodlouženého víkendu. Hlavně ho ale podporují dobré reakce diváků.

TRŽBY FILMŮ KEANU REEVESE

Díky nim dvojka utrží v Americe to, co jednička zvládla celosvětově. A s přihlédnutím k široké fandovské základně a potenciálu snímku na domácích nosičích by v Lionsgate byli asi padlí na hlavu, když by rychle nekřesali trojku.

 

Na pátém fleku po delší době docela dost zklamal Ice Cube. Jeho nová komedie Na férovku pane učiteli aka Fist Fight jej ale holt nespojila s hitmakerem z ranku Kevina Harta, ale s bělošským ňoumou Charliem Dayem. Vzešla z toho podprůměrná komedie se slabým dvanáctimilionovým otvírákem. Prostě jen taková zimní výplňovka. Zííív.

TRŽBY FILMŮ ICE CUBEA

V druhé půlce žebříčku se vedle thrillerového hitu Rozpolcený (už 193 celosvětově!) a rodinného dojáku Psí poslání přetahují tři oscarovky: Nejvýš jsou stále konejšivá Skrytá čísla, s celkovými 140 miliony jen z Ameriky. La La Land jich má 130 a poté, co pobral ceny herecké, britské i producentské se chystá na velké finále v rámci nedělního oscarového ceremoniálu. A furt se snaží i weinsteinovský Lion na jedenáctém fleku, který se v Americe vytáhl už na 36 mega.

 

Velkým kasovním zklamáním je naopak Lék na život. Kolegům se příliš nepozdával, ale řada diváků na něj reaguje vstřícně, jako na originální a neokoukanou autorskou žánrovku, která Gorea Verbinskiho pořád drží mezi nejzajímavějšími mainstreamovými tvůrci současnosti. Marketing se ale úplně pohnojil a zmatečná kampaň nepřivedla do kin nějaký zásadní zástup diváků – a výsledný čtyřmilionový otvírák na hraně první desítky je fakt otřesný. To byl taky nápad cpát do titulní role nehvězdného Danea DeHaana…

TRŽBY FILMŮ GOREA VERBINSKIHO

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden nejspíš nádherně propadnou horor Get Out (jehož plakát je jedna z nejhnusnějších věcí, kterou jsem za poslední měsíce viděl), akční thriller Collide a béčkový animák Pes ro(c)ku.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace