Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2016 - 2. část


ikona
imf
Nejvíc cool momenty, nejzábavnější hrdinové, nejlepší herečky, nejvydařenější hlášky a spousta dalších informací, bez kterých nemůžete žít 
Máme tu druhou část naší rekapitulace filmového roku 2016. Tentokrát se podíváme na herečky, plakáty, erektivní scény i nejvíc cool momenty loňských dvanácti měsíců. 

Redakční tip - Finále Hardcore Henry

 

Tady nebylo o čem. Určitě jste pod vlivem vší té popkultury měli někdy při čekání na zastávce chuť pohybem ruky odhodit opodál stojící auto, vyskočit jedním odrazem na nejbližší střechu, případně pomocí Síly začít mírně škrtit autobusáka, který stojí na točně, i když už měl 34 sekund vrátit svůj stroj do oběhu. Ne? Stává se to jenom mě? I kdyby, tak Hardcore Henry mi tuhle vizi v berserkové finální scéně splnil s pomocí GoPro kamer, bláznivého režiséra a přepjatého arkádového násilí. A dokonce i ten hudební podkres sedí, protože Queeni se k popkulturním jatkám z videoher a eRkových filmů skvěle hodí. Kulervoucí scéna, kterou jsme vždycky chtěli zažít. Že je to spojení dvou rubrik? A pak že chlapi nezvládají multitasking.

 

Osobní tip Civala: Je to možná spíš končetinyrvoucí scéna: Ale když se v Hacksaw Ridge naplno spustí válečné peklo a vůkol začnou poletovat těla a prolínají se s výbuchy, palbou i lidským zoufalstvím, je to ukázka Gibsonovy drsné, ale mistrovské režie.

Osobní tip Imfa: Ty "malé" filmy Michaela Baye, kterými prokládá Transformers, jsou vlastně docela fajnové. Tajní vojáci z Benghází možná kulhají v tempu a poselství, ale kdykoliv se v nich střílí nebo jde o promenádu v plnovousech a plné polní, je na co koukat. Finální útok na tajnou základnu CIA přepíná Baye do plného berserku, při které se rvou nejen koule, ale především životně důležité orgány a končetiny, kamerové úhly odkazují na epickou bitvu v Pearl Harboru a pot, krev a olovo stříkají proudem. Jestli to tedy dává smysl. A i kdyby nedávalo, moc hezky se na to kouká.

Osobní tip KarlaR: Darth Vader vs. rebelští nebožáci - George Lucas udělal z Vadera ikonu, až Gareth Evans mu ale nadělil jeho nejlepší scénu. Jak Rogue One moc nemusím, Vaderův finální masakr je prací filmařského génia, který umí naplnit očekávání a pak jít ještě o tři úrovně výš. Na filmové školy s tím!

Osobní tip Mr. Hlada: Beastie Boys je jedna z mých nejoblíbenějších kapel a když se po prvním Star Treku stala jejich Sabotage víceméně trademarkem celé série, šel jsem do kina s tím, že tuhle pecku prostě uslyším a bude to cool. Ale fakt jsem si nedovedl představit, že s její pomocí bude Kirk likvidovat zdánlivě neporazitelnou armádu svého protivníka. Když se poprvé rozeřve úvodní řev, byl jsem v sedmém nebi. Dokonalé sladění hudby, vizuálu a očekávání velké bitky.

Osobní tip TedGeorge: Nadávejte si na skladatele Michaela Giachinna, jak chcete, ale když má ten pán svojí chvíli, tak to stojí za to. No a ve Star Treku si jí vybral hned na začátku. Po nějakých devíti (netypiciky pomalých) minutách filmu se rozezněl “orchestr” a je nám představen Yorktown. Dechberoucí záběry si tu prostě dávají dostaveníčko s parádní muzikou, kterou si každý správný fanda instrumentálních soundtracků koupil při nejbližší příležitosti. Často se k té scéně vracím.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace