Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok v kostce 2016 - 2. část


ikona
imf
Nejvíc cool momenty, nejzábavnější hrdinové, nejlepší herečky, nejvydařenější hlášky a spousta dalších informací, bez kterých nemůžete žít 
Máme tu druhou část naší rekapitulace filmového roku 2016. Tentokrát se podíváme na herečky, plakáty, erektivní scény i nejvíc cool momenty loňských dvanácti měsíců. 

Redakční tip - Deadpool

 

Jmenuje se Pool. Deadpool. A všichni už ho dobře znáte, protože nás stihnul bavit po delší část roku 2016 a proklestil se do každé druhé rubriky naší Kostky. Všichni se těšíme na jeho návrat a doufáme, že Ryanu Reynoldsovi nedošly fóry, což je při pohledu na jeho Twitter docela nepravděpodobné. Takže díky za ty dary a budeme si dál držet palce na čerstvě zregenerovaných miniručičkách. Deadpool byl komiks, který žánr potřeboval. Komiks, který vydělal a bude pěkně dlouho klokotat v mluvě mladších diváků. Komiksová legenda se stala legendou popkulturní. Kéž by to vždycky takhle vyšlo, viď, Green Hornete?

 

Osobní tip Civala: Jeff Bridges v Hell or High Water vystřihl tak šťavnatou postavu, jakých v dnešní korektní době už moc nevídáme. Cynický, hrubiánský, rasistický, držkatý a často vyloženě hnusný páprda, u kterého ale víte, že má srdce na pravým místě. A dobrou mušku.

Osobní tip Imfa: Sázka na nejistotu byla velkým překvapením začátku roku a osobně jsem si ji připomínal i koncem roku, když jsem ji před vánočními svátky všude možně doporučoval, nebo dokonce pouštěl, abych ji lidem doslova vnutil. Jedním ze základních kamenů úspěchu tohoto filmu je obsazení. Někdo by řekl, že jde těžko vybírat mezi Goslingem, Balem a Carellem, ale já to mám jednoduché. Steve Carell byl příliš dlouho v očích běžného diváka jen uhulákaným úchylem ze Zprávaře. Malou Miss Sunshine, Bláznivou, zatracenou lásku nebo Hon na lišku vidělo málo lidí, ale kdo zná, toho Carellova dominance v Sázce na nejistotu nepřekvapí. Jeho postava ve filmu je důvodem, proč chvílemi nevíte, jestli skupinku vyvrhelů v hlavních rolích máte nenávidět nebo milovat.

Osobní tip KarlaR: Ryan Gosling už odehrál kupu sympaťáků a momentálně sbírá ceny za toho z La La Landu, cílevědomý klavírista se ale na Lincolna Marche vůbec nechytá. Smolař ze Správných chlapů umí ždímat komediální zlato z obyčejné vloupačky, návštěvy záchoda i řádění na večírku ("Plaval jsem s mořskejma pannama!"). K tomu všemu pak má srdce na správném místě a tragickou minulost, takže si Shane Black může znovu pogratulovat - jeho hrdinové nepřestávají být scenáristickou špičkou!

Osobní tip Mr. Hlada: Už dlouho tvrdím, že Mary Elizabeth Winstead je jedna z mála hereček, které nevypadají blbě v akční roli. Má na ně fyzičku, postavu i charisma, ale zároveň umí i hrát. A Michelle, která nejdřív vzdoruje psychopatickému Johnu Goodmanovi a pak si to na férovku rozdá s mimozemskou lodí, je hodně vděčná hrdinka. Držíte jí palce, bojíte se o ní a pak si strašně vychutnáváte její vítězství a proměnu v Ripleyovou. A přesně takhle to funguje, i když na Ulici Cloverfield 10 koukáte podruhé nebo potřetí.

Osobní tip TedGeorge: Postavu Lincolna mě už vyfouknul Karel, a tak do svého žebříčku zařazuji Jacksona ze Správných chlapů, kterého si vyloženě s chutí vystřihl Russel Crowe. Suše fungující nahláškované hovado vybírající dluhy mě v kině prostě dostalo. Můžete stokrát nadávat na Shanea Blacka a jeden z jeho slabších (nicméně pořád výborný) scénářů, ale tahle dvojka se prostě povedla a Russelovi ta role sedla jak dlouho žádná.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace