Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: MovieZone vs. Oscaři (2017)


ikona
KarelR
moviezoneoscaroscarytéma
Jak se nám líbila letošní devítka nominovaných filmů? 

Předávání zlatých plešounů je za rohem, takže je čas na náš tradiční oscarový rozbor. I letos jsme se pokusili nakoukat co nejvíc filmů, které se porvou o nejprestižnější sošku, a v tomhle článku shrneme, co se nám líbilo nejvíc. Mnozí z vás asi tuší, že fandíme hlavně La La Landu a Příchozím. Nominačních tref je ale letos mnohem víc, a kupodivu došlo jen na pár filmů, nad jejichž zahrnutím jsme zvedali obočí.

PŘEHLED LETOŠNÍCH OSCAROVÝCH NOMINACÍ

La La Land (CZ premiéra: 5. ledna 2017)

Hodnocení: Cival 9/10, imf 9/10, KarelR 8/10, Mr. Hlad 9/10, Rimsy 9/10, TedGeorge 9/10

 

Jak asi víte, La La Land by mohl zabodovat prakticky ve všech 13 kategoriích, v nichž je nominovaný (ok, s výjimkou hlavní mužské role, tam má předplaceno Casey Affleck). Muzikálová pecka Damiena Chazellea už vydělala 341 milionů dolarů, takže se o ní mluví prakticky všude, a bylo by velkým překvapením, kdyby nedostala minimálně ceny za scénář, režii a hudbu. Nám by její ovládnutí večera vůbec nevadilo. Kvalit má totiž plnou partituru a alespoň by tak zprudila otravné hatery "bílých Oscarů".

Lion (CZ premiéra: 23. února 2017)

Hodnocení: KarelR 6/10, Mr. Hlad 6/10

 

Jestli je jedna z letošních oscarovek jen do počtu, tak je to Lion. Příběh indického chlapce, který se ztratí a po dvaceti letech hledá svoji rodnou vesnici (Google maps ftw!), rozhodně není špatný. Bez silného tématu a podpory Weinsteinů by ale rychle zapadl, protože mu v půlce dojde dech a slzopudné finále to spraví tak napůl. Pokud Liona neuvidíte, nic se nestane. A to prosím i přesto, že si v něm vydělává na nájem půvabná Rooney Mara.

Místo u moře (CZ premiéra: 2. února 2017)

Hodnocení: Cival 8/10, imf 8/10, KarelR 8/10, Mr. Hlad 8/10, Rimsy 8/10

 

Pokud bychom za La La Land a Příchozí museli zařadit oscarového favorita číslo tři, bezesporu bychom sáhli po Místu u moře. Nový film Kennetha Lonergana je prvotřídní depkou, v níž vás čeká nejedno bolestivé překvapení, a Casey Affleck tu předvádí vyloženě drtivý herecký koncert. Až budete mít někdy dojem, že jste na úplném dně, dejte tomuhle dramatu šanci. Rychle vás totiž přesvědčí o tom, že je váš život vlastně hrozně super.

---

Jak letos vidí Oscary Mr. Hlad:

Já vlastně nevím, co by mohlo nebo nemohlo vyhrát. V minulých letech jsme se dočkali několika překvapení a ačkoliv se mi Spotlight nebo Argo hodně líbily, papírově bych je na favority netipoval. Statisticky by měl vyhrát La La Land, ale s vkusem Akademie bych se nedivil, kdyby si pro sošku za Nejlepší film došlo hutnější Místo u moře a nebo uchcaně ubrečený Lion. Ale na nějaké přemýšlení a zvažování se můžu vykašlat. Jednoduše budu doufat, že letos Akademie všechny (včetně mě) překvapí a vyhrají to Příchozí nebo Hell or High Water.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace