Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: MovieZone vs. Oscaři (2017)


ikona
KarelR
moviezoneoscaroscarytéma
Jak se nám líbila letošní devítka nominovaných filmů? 

Předávání zlatých plešounů je za rohem, takže je čas na náš tradiční oscarový rozbor. I letos jsme se pokusili nakoukat co nejvíc filmů, které se porvou o nejprestižnější sošku, a v tomhle článku shrneme, co se nám líbilo nejvíc. Mnozí z vás asi tuší, že fandíme hlavně La La Landu a Příchozím. Nominačních tref je ale letos mnohem víc, a kupodivu došlo jen na pár filmů, nad jejichž zahrnutím jsme zvedali obočí.

PŘEHLED LETOŠNÍCH OSCAROVÝCH NOMINACÍ

Fences (CZ premiéra: - )

Hodnocení: KarelR 7/10

 

Vzpomínáte si ještě na první trailer "Plotů"? Denzelův monolog o tom, že nemusí mít rád svého syna (stačí, když ho živí), byl těžkou pumelenicí, která film jasně předurčila k oscarovým nadějím. Ty se na 99% nenaplní, protože film nikdy nenabral potřebný buzz. Minimálně kvůli Viole Davis (jasný Oscar za vedlejší roli!) si ale Fences klidně dejte, protože tohle (přespříliš...) divadelní drámo rozhodně umí překvapit i pořádně udeřit na solar.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (CZ premiéra: 10. listopadu 2016)

Hodnocení: Cival 7/10, imf 8/10, KarelR 7/10, Mr. Hlad 8/10, Rimsy 9/10, TedGeorge 7/10

 

Z režijního comebacku Mela Gibsona jsme nebyli tak brutálně odvaření jako zbytek internetu. Zároveň to ale neznamená, že jsme nedocenili jeho kvality. Mel svoje válečné drama překlopil do akčního pekla, které v kině šlapalo na paty i Ryanovi, a znovu potvrdil, že Andrew Garfield uhraje cokoliv. Oscary Hacksaw Ridge nejspíš minou, jelikož má letos příliš tuhou konkurenci. 174 vydělaných milionů dolarů je nicméně solidní záplata, a co je důležitější - Mel se zbavil ostrakizace a možná nám zázračně nadělí Sebevražedný oddíl 2.

Hell or High Water (CZ premiéra: - )

Hodnocení: Cival 7/10, imf 8/10, KarelR 8/10, Mr. Hlad 8/10, Rimsy 7/10, TedGeorge 8/10

 

Nenápadná neowesternová pecka. Zhruba tak jde shrnout Hell or High Water, novinka scenáristy Taylora Sheridana (Sicario) a režiséra Davida Mackenzieho (Perfect Sense). Ne, nepřekvapuje nás, že tenhle dream team sebral Chrise Pinea, Bena Fostera a Jeffa Bridgese a vyždímal z nich herecké maximum. Spíš se divíme, že na tuhle naháněčku dvou bankovních lupičů skoro nikdo nepřišel, i když byla většinu roku nejlépe hodnoceným loňským filmem na Rotten Tomatoes. Snad jí nominace přihrají pár nových diváků, ceny ji totiž podle všeho nečekají.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace