Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Vše, co jste kdy chtěli vědět o filmových tržbách 2.0

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Jinak si dovolim osvetlit jeste jednu posledni vec, kterou jsem v clanku mohl napsat lip.

Ty prumerny naklady 417 mega na prumernej blockbuster za 150 cistejch pocita i s tema 67 miliony na vyrobu distribucnich kopii pro kina a hlavne lisovani tech milionu DVD a Blu-ray.

Dost lidi ty prachy z nosicu pocita uplne zvlast a pokud by jsme se zaridili podle nich, tak jsme na nákladech 350 milionu na film, coz prece jenom dava vetsi smysl, protoze dnesni blockbuster se bez nakladu na reklamu 120-200 melounu proste neobejde...

Ostatne i naklady vcetne reklamy na hodne drahy blockbustery poslednich let (Batman v Superman, Amazing Spiderman 2) se uvadeji 400-450 mega vcetne reklamy, ale s naklady na lisovani DVD a Blu-ray to cislo samozrejme nepocita.

Tak jenom pro jistotu...
372717
Jinak si dovolim osvetlit jeste jednu posledni vec, kterou jsem v clanku mohl napsat lip. Ty prumerny naklady 417 mega na prumernej blockbuster za 150 cistejch pocita i s tema 67 miliony na vyrobu distribucnich kopii pro kina a hlavne lisovani tech milionu DVD a Blu-ray. Dost lidi ty prachy z nosicu pocita uplne zvlast a pokud by jsme se zaridili podle nich, tak jsme na nákladech 350 milionu na film, coz prece jenom dava vetsi smysl, protoze dnesni blockbuster se bez nakladu na reklamu 120-200 melounu proste neobejde... Ostatne i naklady vcetne reklamy na hodne drahy blockbustery poslednich let (Batman v Superman, Amazing Spiderman 2) se uvadeji 400-450 mega vcetne reklamy, ale s naklady na lisovani DVD a Blu-ray to cislo samozrejme nepocita. Tak jenom pro jistotu...
0 0
reagovat
Ja by som si rad precital clanok o technike ako tu nedavno bolo o Imaxe myslim. Alebo rozne bleskove spravy ako napr, ze Netflix nie je full HD cez chrome, co je red digital a pod. Z celeho clanku ma najviac zaujal ten odstavec so screening room.
Pamatam si ked nam profesor vravel, ze video on demand je buducnost. To bolo viac ako 15 rokov v minulosti, som si vravel, ze co to melie, film o velkosti cca 600mega s linkou 56 kb/s, kto na to bude cakat.
372666
Ja by som si rad precital clanok o technike ako tu nedavno bolo o Imaxe myslim. Alebo rozne bleskove spravy ako napr, ze Netflix nie je full HD cez chrome, co je red digital a pod. Z celeho clanku ma najviac zaujal ten odstavec so screening room. Pamatam si ked nam profesor vravel, ze video on demand je buducnost. To bolo viac ako 15 rokov v minulosti, som si vravel, ze co to melie, film o velkosti cca 600mega s linkou 56 kb/s, kto na to bude cakat.
0 0
reagovat
Super článok TEDe, chválim ťa.

Inak je sranda, že čím viac sa o tržbách (aj prostredníctvom tvojich článkov) dozvedám, tým obskurnejšia téma sa to javí byť.

To, že si štúdio do nákladov zaráta náklady na marketing platený vo vlastnej telke, je úplne v poriadku. Robia to všetky firmy (cross-chardžujú si náklady projektu medzi oddeleniami) a tak je to správne.
Teda teoreticky.
Teoreticky to vypovedá o objektívnych nákladoch (toľko by nás marketing stál, keby nám ten ten channel nepatril). Na druhú stranu to je priestor na ohromnú šmelinu.

Ďalšia vec je, že už produkčný budget je častokrát čisté house-numero.
Neprišlo vám divné, koľko AAA projektov má v poslednej dobe budget PRESNE 200, alebo 250 mega?
To akože do scenára dopisujú akčné scény a minutáž dovtedy, kým sa nedostanú na tých plánovaných 200 kuskov, a potom aj natáčajú podľa toho? Chápme, že je za tým predcízny planning a všetko, ale vzhľadom na všetky haluze, čo sa pri výrobe priemerného AAA titulu udejú (od drobných nehôd po pretáčky), neverím, že sa dokážu napasovať na nejaké konkrétne číslo.
178 mega za X-Men:A tak pôsobí vcelku hodnoverne. Zato 250 mega za CA-3, BvS, a x ďalších titulov, už nie celkom.

Skutočnú pravdu v plnom rozsahu pozná zrejme iba nejaké internal controll oddelenie, a nikto iný.
Ale tých 420 mega average cost za štandardný AAA titul (ktorých bolo mimochodom minulý rok 17, keď rátame len tie s ofciálnym rozpočtom 150+)... neviem, nedokážem sa z toho vysporiadať.
Ak sú tie náklady skutočne tak vysoké, a tržby z videa tak biedne – nesnažili by sa štúdiá už dávno nájsť alternatívne marketingové cesty?
372665
Super článok TEDe, chválim ťa. Inak je sranda, že čím viac sa o tržbách (aj prostredníctvom tvojich článkov) dozvedám, tým obskurnejšia téma sa to javí byť. To, že si štúdio do nákladov zaráta náklady na marketing platený vo vlastnej telke, je úplne v poriadku. Robia to všetky firmy (cross-chardžujú si náklady projektu medzi oddeleniami) a tak je to správne. Teda teoreticky. Teoreticky to vypovedá o objektívnych nákladoch (toľko by nás marketing stál, keby nám ten ten channel nepatril). Na druhú stranu to je priestor na ohromnú šmelinu. Ďalšia vec je, že už produkčný budget je častokrát čisté house-numero. Neprišlo vám divné, koľko AAA projektov má v poslednej dobe budget PRESNE 200, alebo 250 mega? To akože do scenára dopisujú akčné scény a minutáž dovtedy, kým sa nedostanú na tých plánovaných 200 kuskov, a potom aj natáčajú podľa toho? Chápme, že je za tým predcízny planning a všetko, ale vzhľadom na všetky haluze, čo sa pri výrobe priemerného AAA titulu udejú (od drobných nehôd po pretáčky), neverím, že sa dokážu napasovať na nejaké konkrétne číslo. 178 mega za X-Men:A tak pôsobí vcelku hodnoverne. Zato 250 mega za CA-3, BvS, a x ďalších titulov, už nie celkom. Skutočnú pravdu v plnom rozsahu pozná zrejme iba nejaké internal controll oddelenie, a nikto iný. Ale tých 420 mega average cost za štandardný AAA titul (ktorých bolo mimochodom minulý rok 17, keď rátame len tie s ofciálnym rozpočtom 150+)... neviem, nedokážem sa z toho vysporiadať. Ak sú tie náklady skutočne tak vysoké, a tržby z videa tak biedne – nesnažili by sa štúdiá už dávno nájsť alternatívne marketingové cesty?
0 0
reagovat
Vau Tede, opět válíš. Trošku to ještě ucelit, neskákat tam a zase zpět a bude to dokonalé.
372616
Vau Tede, opět válíš. Trošku to ještě ucelit, neskákat tam a zase zpět a bude to dokonalé.
0 0
reagovat
Pěkný článek, a ta omáčka mě baví hodně :) Jen tak dál.:+;)
372592
Pěkný článek, a ta omáčka mě baví hodně :) Jen tak dál.*:+**;)*
0 0
reagovat

Bomba

Skvělý článek. Nechceš vydat alespoň 1000 stránkovou knihu? Určitě bych si jí koupil v přeprodeji :)
372578
Skvělý článek. Nechceš vydat alespoň 1000 stránkovou knihu? Určitě bych si jí koupil v přeprodeji :)
Bomba
0 0
reagovat

djcharlie

Nojo, vlastne mas pravdu - ted koukam ze ty trzby delis dvema. To co jsem napsal ja by davalo smysl kdyby rozpocet byl 100 a reklama 300. Z toho plyne pouceni, ze s kocovinou by se clovek nemel poustet do matematickych prikladu :)
372576
Nojo, vlastne mas pravdu - ted koukam ze ty trzby delis dvema. To co jsem napsal ja by davalo smysl kdyby rozpocet byl 100 a reklama 300. Z toho plyne pouceni, ze s kocovinou by se clovek nemel poustet do matematickych prikladu :)
djcharlie
0 0
reagovat

djcharlie

Já bych řekl, že to nebudou tržby ale výdělek studií
tedy například:
tržby: 157 (USA) 205 (zámoří) 160 (Čína) = 552 (WW) mega
procenta: 51 39 25
čistý zisk: 80 80 40 = 200 mega

takže i snímek s tržbou 552 mega a rozpočtem 100 se může objevit v tom nešťastném sedmiprocentním sloupci. (no, v tom mém příkladu to asi ta čína dělá děsivější - kdybych ten zisk rozhodil na 90/90/20 tak je to WW 487 mega)

Takle jsem to teda pochopil já...



372572
Já bych řekl, že to nebudou tržby ale výdělek studií tedy například: tržby: 157 (USA) 205 (zámoří) 160 (Čína) = 552 (WW) mega procenta: 51 39 25 čistý zisk: 80 80 40 = 200 mega takže i snímek s tržbou 552 mega a rozpočtem 100 se může objevit v tom nešťastném sedmiprocentním sloupci. (no, v tom mém příkladu to asi ta čína dělá děsivější - kdybych ten zisk rozhodil na 90/90/20 tak je to WW 487 mega) Takle jsem to teda pochopil já...
djcharlie
0 0
reagovat

200% prodělek

Já to teda pochopil tak, že jde o 200% rozpočtu.
To znamená (velmi zjednodušeně):
- rozpočet 100M
- náklady na reklamu 200M
- tržby 200M
- takže výsledek -200M, což je 200% rozpočtu

A jinak Tede, výborný. A klidně delší. :-)
372563
Já to teda pochopil tak, že jde o 200% rozpočtu. To znamená (velmi zjednodušeně): - rozpočet 100M - náklady na reklamu 200M - tržby 200M - takže výsledek -200M, což je 200% rozpočtu A jinak Tede, výborný. A klidně delší. :-)
200% prodělek
0 0
reagovat
Ted teď napodobil Coppolu a napsal dvojku ještě lepší než jedničku. :+

Měl bych dotaz, kolik let byla ta prodleva před vysíláním Titanicu na Nově? Jen pro zajímavost, nějak mi selhává paměť. Jinak bylo to tenkrát "peklíčko". 2-3 roky film jen na VHS ve videopůjčovně, a to ještě těch lepších případech... :)

A už dlouho mě nikdo nenazval plantážníkem, díky. :D
372560
Ted teď napodobil Coppolu a napsal dvojku ještě lepší než jedničku. *:+* Měl bych dotaz, kolik let byla ta prodleva před vysíláním Titanicu na Nově? Jen pro zajímavost, nějak mi selhává paměť. Jinak bylo to tenkrát "peklíčko". 2-3 roky film jen na VHS ve videopůjčovně, a to ještě těch lepších případech... *:)* A už dlouho mě nikdo nenazval plantážníkem, díky. *:D*
0 0
reagovat
Pěkná práce, těším se na další :+
372559
Pěkná práce, těším se na další *:+*
0 0
reagovat

RainMakeR

Tohle, pokud si už nečetl. Myslím, že tu někde byl i článek konkrétně o Superbowlu, nebo s kapitolou o něm, ale to už se mi hledat nechce :D
372557
[link="http://www.moviezone.cz/clanek/30232-tema-jak-hollywood-utraci-za-reklamu/"]Tohle[/link], pokud si už nečetl. Myslím, že tu někde byl i článek konkrétně o Superbowlu, nebo s kapitolou o něm, ale to už se mi hledat nechce *:D*
RainMakeR
0 0
reagovat
Me by moc zajímalo, proč jsou ty reklamy tak drahý. Jak můžou stát 100 a více mega.
Buše článek někdy o tomhle? Popř srovnání reklamních kampaní u filmových studii?
372554
Me by moc zajímalo, proč jsou ty reklamy tak drahý. Jak můžou stát 100 a více mega. Buše článek někdy o tomhle? Popř srovnání reklamních kampaní u filmových studii?
0 0
reagovat

Měl jsem být překvapen?

Z celého článku mám pocit, že mi měla spadnout brada a měl jsem v úžasu hledět do prázdna. Ale nějak jsem tu nosnou informaci z článku nevydedukoval - můžu poprosit o jednovětové shrnutí?
372540
Z celého článku mám pocit, že mi měla spadnout brada a měl jsem v úžasu hledět do prázdna. Ale nějak jsem tu nosnou informaci z článku nevydedukoval - můžu poprosit o jednovětové shrnutí?
Měl jsem být překvapen?
0 0
reagovat
fr3k

Protože tě tak štvou Tedovi "výlevy". Tahle diskuze už tady proběhla x-krát, nejen o délce článku, ale právě i o "Tedových omáčkách" a akorát to Teda otrávilo. Naštěstí se nedal. Výsledkem diskuzí bylo, že většina lidí je pro tuhle zábavnější a delší formu, takže není potřeba pod každým novým tématickým článkem pokaždé těchto připomínek. Každý autor má svůj styl, tady na MZ každý pisatel do článků přidává nějakou svou nadstavbu a kdyby články byly jen čistá fakta a data, tak to plno lidí nebude bavit číst. Pokud to takhle někoho nebaví, tak ať to nečte. Myslím, že tady jsou všichni rádi za tématické články, mohlo by jich být určitě i víc, kdyby Imf zvýšil zase frekvenci psaní ;), filmových témat je nepočítaně, nejen o financích a třeba i od dalších MZáků by byly tématické články kvitovány :)

Howgh.
372535
[b]fr3k[/b] Protože tě tak štvou Tedovi "výlevy". Tahle diskuze už tady proběhla x-krát, nejen o délce článku, ale právě i o "Tedových omáčkách" a akorát to Teda otrávilo. Naštěstí se nedal. Výsledkem diskuzí bylo, že většina lidí je pro tuhle zábavnější a delší formu, takže není potřeba pod každým novým tématickým článkem pokaždé těchto připomínek. Každý autor má svůj styl, tady na MZ každý pisatel do článků přidává nějakou svou nadstavbu a kdyby články byly jen čistá fakta a data, tak to plno lidí nebude bavit číst. Pokud to takhle někoho nebaví, tak ať to nečte. Myslím, že tady jsou všichni rádi za tématické články, mohlo by jich být určitě i víc, kdyby [b]Imf [/b] zvýšil zase frekvenci psaní *;)*, filmových témat je nepočítaně, nejen o financích a třeba i od dalších MZáků by byly tématické články kvitovány *:)* Howgh.
0 0
reagovat

TedGeorge

Tede fajn práce, jsem rád že tu jsou články jako je tenhle. Jen mám návrh/prosbu. Na konec tvých článků by se hodil shrnovací odstavec/box o tom nejdůležitějším v článku. Informací je hodně, čísla létají od věty k větě a takový box by pomohl.:+
372534
Tede fajn práce, jsem rád že tu jsou články jako je tenhle. Jen mám návrh/prosbu. Na konec tvých článků by se hodil shrnovací odstavec/box o tom nejdůležitějším v článku. Informací je hodně, čísla létají od věty k větě a takový box by pomohl.*:+*
TedGeorge
0 0
reagovat

Ted

Panaka beru. Nebo dva. Povis mi pri nich, co mam do toho clanku o Netflixu napsat. :) Kazdopadne pekne cteni a super tip na Followse. :+
372533
Panaka beru. Nebo dva. Povis mi pri nich, co mam do toho clanku o Netflixu napsat. *:)* Kazdopadne pekne cteni a super tip na Followse. *:+*
Ted
0 0
reagovat

GhostDog

Zajímavé. Třeba mi i povíš proč bych to měl dělat.
372531
Zajímavé. Třeba mi i povíš proč bych to měl dělat.
GhostDog
0 0
reagovat
372530
[b]fr3k[/b] [link="http://i.imgur.com/PsC27r0.gif"]tak to nečti vůbec[/link]
0 0
reagovat
jj, to poznám :) každopádne :+:+:+...ale.......8)
372528
jj, to poznám :) každopádne *:+**:+**:+*...ale.......*8)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se