Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #387 o Westworldu a Cageovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Máte chuť na horskou dráhu ve stylu Star Wars? Kteří kovbojové se chystají do Westworldu? A co dělá Nicolas Cage?  

Vyčerpávající výplach

Dobrodruzi týdne
Komedie Dobrodruzi z velkoměsta možná nepatří mezi klasiku, ale já ji mám hodně rád. Sešli se v ní super herci a Jack Palance tu na stará kolena dostal Oscara. Fajn výprava městských floutků do světa kovbojů a honáků se teď po letech připomíná tím, že se dvojice jejích hrdinů v podání Billyho Crystala a Daniela Sterna setkává opět před kamerou. Jen ten výlet mezi kovboje bude asi tentokrát malinko ostřejší.

Srovnání týdne
La La Land vyhrál na Zlatých Glóbech, co mohl a brzy zjistíme, jestli bude podobný úspěch slavit i na Oscarech. Nám se tenhle retro muzikál, který si umí dost drsně pohrát s emocemi hrdinů i diváků, dost líbil. A líbil se nám i fakt, že tvůrci se nestyděli inspirovat muzikálovými klasikami. A tady je máte všechny pohromadě

 

Hvězda týdne
Nicolas Cage má Oscara. Taky natočil hromadu skvělých filmů. A taky je to magor, který sice dává do svých rolí maximum, ale někdy je to maximum víc, než ta role zvládne unést. A nebo víc, než jsou diváci schopní akceptovat. Ale stejně ho máme rádi, Hollywood je plný magorů a zrovna s tímhle je celkem zábava. Konec konců málokdo jiný by si mohl dovolit navštívit maraton vlastních filmů nazvaný C4GED a pořádně se tam vyblbnout

 

Jízda týdne
Pokud byste si chtěli zajít na horskou dráhu ve stylu Hvězdných válek, moc možností nemáte. Star Tours: The Adventures Continue nebo Hyperspace Mountain jsou celkem z ruky a v Disneylandu už se sice horská dráha chystá, ale chvilku si na ni počkáme. Pokud se vám ale nechce ani z obýváku, zkuste tuhle horskou dráhu, která byla udělaná v programu Planet Coaster. A docela se povedla

 

Hill Valley týdne
Návrat do budoucnosti je klasika, která asi nezestárne nikdy. Skvělí herci, výborný humor, chytré zápletky a spousta nápadů. A okouzlující Hill Valley, jedno z nejslavnějších filmových městeček. To jsme na plátně viděli několikrát. V osmdesátých letech, padesátých letech, v budoucnosti i v době, kdy se v jeho ulicích proháněli kovbojové. A takhle se během těch let měnilo. 

 

Kameramani týdne
Film se vyvíjí, stejně tak hollywoodské standardy, technika i požadavky filmařů a diváků. Když vedle sebe postavíte filmy, jejichž tvůrci si odnesli sošky ve třicátých, sedmdesátých, devadesátých letech a minulý rok, je ten rozdíl sakra velký, ale v technických kategoriích je mnohdy vidět ještě víc. A v tomhle videu můžete vidět, sestřih klipů z filmů, které si odnesly Oscara za nejlepší kameru. Něco zestárlo, něco je pořád působivé, ale respekt si zaslouží úplně všichni vítězové. 

Fanoušek týdne
Barry Jenkins bude se svým dramatem Moonlight bojovat o Oscary a on sám si brousí zuby na sošku pro nejlepší režii. Na to, že ještě před pár měsíci skoro nikdo jeho jméno neznal, je to celkem solidní úspěch. A on si ho teď užívá. Jako jeden z mála filmařů byl pozván do knihovny Criterion Collection. A mohl si odtud domů odnést, co chtěl. 

 

Výzvědy týdne
Když u Disneyho oznámili, že nové Star Wars budou mít podtitul The Last Jedi, začal Josh Gad prudit Daisy Ridley, aby mu prozradila, kdo že tím posledním jediem bude. Ona mu to samozřejmě nemůže a nechce prozradit, ale vypadá to, že Gad je neústupný a má mnohem víc otázek. A hodlá prudit dál

 

Bitka týdne
Bitek a soubojů jsme už ve výplachu měli fakt celkem hodně. Některé normální a logické, jiné trochu divočejší. Tak nějak jsem ale nečekal, že na světě existuje člověk, který by chtěl udělat krátký film, ve kterém proti sobě bojují Darth Vader a Buzz Rakerťák. Ale stalo se. A tady ho máte. 

Duel týdne
Minule jsme hledali nejlepší díl série Resident Evil. A nejvíc se vám líbí trojka, která je obecně považovaná za nejvydařenější. Tak to je asi fakt pravda. 

 

Dnes by nás vzhledem k blížící se premiéře Kruhů zajímalo, jestli vás víc děsí Kruh nebo Nenávist. Je celkem fuk, jestli původní japonské, nebo americké předělávky. Názvy sérií pište do předmětu, v textu se rozepište o důvodech.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace