Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší plakáty roku 2016


ikona
Mr. Hlad
2016plakáty
Jaké plakáty zanechaly v loňském roce nejlepší dojem? A které donutily diváky, aby se kinu vyhnuli zatraceně velkým obloukem?  

IMP Awards vyhlašují každý rok nejlepší, nejošklivější a nejdivnější filmové plakáty uplynulé sezóny. A letos tomu samozřejmě není jinak. Takže pokud chcete vědět, kdo měl nejlepší poster, nejošklivější pokrývku hlavy a nebo nejtupější výraz, čtěte dál. 

 

Číslem jedna pro rok 2016 je horor Les sebevrahů. Jo, to je to béčko, které mělo premiéru začátkem ledna a celý svět na něj už prakticky zapomněl. Tohle je asi největších úspěch neambiciózního filmu, ale na druhou stranu plakát se vážně celkem povedl. Les sebevrahů samozřejmě vyhrál i hororovou kategorii. U animáků bral cenu poster k Zootropolis s hromadou zvířátek, dobrodružnou kategorii ovládla Kniha džunglí, komedii všeříkající poster k Proč právě on? a drama stylovka s oscarovými ambicemi Moonlight. Dokument má pak parádní De Palma. Mezi čtenáři pak celkově zvítězil La La Land

 

Teaser poster má velká stylovka High Rise a character poster zase Sebevražedný oddíl. Pokud tenhle film v něčem nezklamal, tak to byla právě kampaň. V kategorii Special Edition zvítězila Pýcha, předsudek a zombie, nejlepší vážnou hlášku má na plakátě Tohle je náš svět a vtipnou zase buddy movie Dwayna Johnsona a Kevina Harta Centrální inteligence. No a největší plakátové zlo vyhrála po právu zrůdnost Search Engines, o které jsem dosud neslyšel a odmítám o ní cokoliv dalšího zjišťovat. 

 

V IMP Awards udělují i letos ceny v trošku bizarnějších kategoriích. Takže nejotravnější výraz má třetí Bridget Jonesová, největší mezinárodní incident způsobili svým plakátem Příchozí, když přesunuli Oriental Pearl Tower z Šanghaje do Hongkongu, nejlepší skrytou zprávu měli Pasažéři a jejich SOS, cenu za nejhnusnější čepici dostal John Cusack v hororu Cell a nejintenzivněji čumí Matthew McConaughey v Boji za svobodu. No a tady máte všechny ty seriózní i méně vážné kategorie komplet a samozřejmě i výsledky čtenářského hlasování.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace