Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gibson odhalil svůj snový projekt


ikona
KarelR
mel gibson
Je libo výlet do 15. století? 

Hollywood Reporter začíná vydávat svoje tradiční kulaté stoly s persónami z nejobletovanějších filmů roku. Jako první přišli na řadu režiséři, kteří samozřejmě stojí za celou hodinu času, nejvíc v nich ale zaujme otázka: „Jaký vysněný projekt se usilovně snažíte realizovat?“ Zatímco z Denzela Washingtona, Olivera Stonea nebo Damiena Chazella nic moc nevypadne, v 51:06 si vezme slovo Mel Gibson a začne mluvit o Lorenzu I. Medicejském.

Gibsonův zájem o historii nikoho nemůže překvapit. Statečné srdce, Umučení Krista i Hacksaw Ridge ostatně hledí do minulosti a snaží se oživit výrazné osobnosti, mezi které Lorenzo rozhodně patřil. Tenhle pán žil v 15. století ve Florencii a v podstatě se jedná o politika, který nakopnul celý svět směrem k renesanci. Tyhle umělecké choutky ale vyvažovaly kriminální pletky, do kterých se zapletl i tehdejší papež, takže by mohlo jít o inspirativní i řádně napínavou dobovou fresku.

 

Proč jí možná nikdy neuvidíme? Správně tušíte, že bude problém v penězích. Podobné příběhy teď ožívají spíš v televizi, tak doufejme, že Mel sežene financování a vyždíme z téhle zápletky maximum.

---

Vytáhni v hospodě: Gibsona příště uvidíme v dramatu The Professor and the Madman o vzniku Oxfordského slovníku, na jehož scénáři podíleli Farhad Safinia (Apocalypto), Todd Komarnicki (Sully) a John Boorman, legendární režisér Vysvobození a Excaliburu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace