Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 věcí, které nejspíš nevíte o Rogue One: Star Wars Story


ikona
KarelR
rogue onestar warstéma
Co se přetáčelo? Kde bydlí Vader? A jak se oživoval Tarkin? 

POZOR, ČLÁNEK OBSAHUJE SPOILERY!

Nové Star Wars od Garetha Edwardse se podle očekávání blíží k miliardovým tržbám (momentálně přelétají 800 milionů) a internet zaplavila kupa článků o... všem možném. Řeší se chybějící titulky, přetočené scény i postavy s CGI obličeji, a protože bychom se jinak upsali k smrti, rozhodli jsme se to všechno hodit dohromady. Snad to bude alespoň trochu dávat smysl, jdeme na to!

 

1) Málem jsme dostali klasické úvodní titulky

Rogue One jsou první hrané Star Wars, které se netočí kolem Skywalkerů a místo toho rozšiřují hlavní ságu pod bannerem "Star Wars Story". V Lucasfilmu dlouho řešili, zda by tihle levobočkové měli mít klasické úvodní titulky, a ačkoliv je původní scénář Garyho Whitty obsahoval, půl roku před natáčením se od nich upustilo. Všechno tak musí vysvětlit prolog na Lah´mu, jenž se mimochodem natáčel na Islandu.

 

2) V původním scénáři měly postavy jiný osud

Jestli vám bylo divné, že někdo napsal blockbuster, v němž všechny hlavní postavy zemřou, správně jste vytušili, že se u Rogue One plánoval jiný konec. Minimálně Jyn měla bitvu na Scarifu přežít (Edwardse a Whittu vůbec nenapadlo, že by jim studio dovolilo všechny zabít), u Disneyho se ale brzy shodli na tom, že musí hlavní hrdinka padnout spolu s ostatními. Důvod? Zejména její absence v Nové naději, která by v rámci celé série působila divně.

 

3) Rogue One nebude mít prodlouženou verzi

Pokud někdo z vás doufá v prodlouženou verzi Rogue One, rychle na ní zapomeňte. Ačkoliv se samozřejmě přetáčelo, první sestřih byl jen o 10 minut delší než kinoverze a nezmizelo z něj nic podstatného. Rozhodně prý nešlo o tradiční čtyřhodinový epos, z něhož se nakonec vystříhala půlka filmu.

 

4) Přetáčel se začátek a konec

Když už jsme nakousli hojně skloňované přetáčky, ty se týkaly hlavně rozjezdu a finále Rogue One. Film měl původně skočit z prologu rovnou na Yavin IV, kde Rebelové zadávají Jyn její misi, jelikož ale bylo potřeba vytunit postavy, dotočila se celá hopsačka mezi planetami s Cassianovým vražděním, Bodhiho hledání Saw Gerrery a Jyniným vězněním a osvobozením. O překopání finále se toho zase tolik neví, trailery však jasně naznačují, že se většina hrdinů včetně Jyn, Cassiana a K-2SO dostala s plány na pláž, kde se strhla velká bitva se stormtroopery a nakonec i s Krennicem.

5) Záběr s TIE Fighterem nikdy neměl být ve filmu

Kampaň Rogue One časem eliminovala řadu záběrů, které se nedostaly do výsledného sestřihu. Největší "kontroverzi" vyvolalo Jynino setkání s TIE Fighterem, jenž zřejmě zničil vysílač a vyslal tak hrdiny vstříc bitvě na pláži, a právě u toho Edwards přiznal zajímavou věc. Ačkoliv všichni věděli, že tahle scéna ve filmu nebude, marketingovému oddělení přišla tak super, že ji zuřivě nasekalo do spousty upoutávek. Všechno se přitom ospravedlnilo tím, že se natočila a že tónově sedí ke zbytku filmu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace