Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Alternativní vesmíry od tvůrce Dne nezávislosti?


ikona
Mr. Hlad
roland emmerich
Režisér Dne nezávislosti a 2012 krouží okolo ambiciózní velkolepé sci-fi.  

Už od devadesátých let je Roland Emmerich jedním z největších odborníků na filmovou destrukci a Zemi zlikvidoval hned několikrát. V poslední době se snažil katastrofické blockbustery střídat s menšími projekty. Dočkali jsme se filmů jako 2012 a Útok na Bílý dům, ale i historických dramat Anonym a Stonewall. Letos možná trochu překvapivě zklamal – minimálně po komerční stránce – Emmerichův Den nezávislosti: Nový útok a ačkoliv byla v plánu i trojka, je otázka, jestli se ji dočkáme. Navíc teď, když se režisér začíná motat kolem projektu s názvem Dark Matter. Tentokrát to ale vypadá, že odbočku k malým dramatům vynechá, tahle novinka by měla být poctivá velkolepá sci-fi. 

 

Půjde o adaptaci knihy Blakea Crouche, která vyšla letos v létě. Točí se kolem geniálního vědce Jasona Dessena, jenž hodí skvěle rozjetou kariéru za hlavu v okamžiku, kdy se z něj stane táta. Rodina se dostane na první místo, Dessen začne učit na vysoké škole a je celkem spokojený. Dokud se neoctne v alternativním vesmíru a nepotvrdí si tak svou teorii o existenci jiných dimenzí, na které v minulosti pracoval. A zjistí, že evidentně existuje způsob, jak mezi nimi cestovat. V novém světě je respektovaným géniem, ale jeho rodina neexistuje, ale to není jediný problém. Brzy mu jde po krku organizace, která jeho vynálezy používá k věcem, které nejsou zrovna legální a správné… Emmerichova účast je momentálně ve fázi vyjednávání, ale asi bychom od něj raději viděli tohle než další pokus uspět s dramatem, na nějž ve výsledku nikdo nepřijde. 

--- 

Vytáhni v hospodě: Blake Crouch napsal i předlohu mysterióznímu seriálu Městečko Pines. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace