Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hollywoodská hvězda pro Miladu Horákovou


ikona
Mr. Hlad
aylet zurermiladasuperman
Tvůrcům českého dramatu o nejodpudivějším soudním procesu dvacátého století ukecali do hlavní role Supermanovu mámu. 

Každého patriota – a teď nemám na mysli ty pologramotné holohlavé hňupy, co nedovedou správně ani držet vlajku a jejich pravačka občas samovolně vylétne směrem k nebi – potěší, když nějaký český film dostane hollywoodský punc. Alespoň trochu. Anthropoid sice úplně český nebyl, ale rozhodně se tu o něm mluvilo a zamířil i do zahraničních kin, a podobně světové ambice mají i tvůrci dramatu Milada. Režijní debut Davida Mrkny se bude točit kolem kolem JUDr. Milady Horákové, která se stala jednou z obětí komunistické zlovůle a po zmanipulovaném procesu musela jít na smrt. Samotný film se bude odehrávat během třinácti let, takže nedojde jen na soud, ale půjde o komplexní profil výrazné osobnosti našich dějin. 

 

Mrkna do stěžejních rolí sehnal Vicu Kerekes, Karla Rodena nebo Ivanu Chýlkovou, hlavní roli si ale nakonec zahraje izraelská rodačka Ayelet Zurer. Ta možná nepatří mezi velké hvězdy, ale když se někde objeví, dovede strhnout pozornost. A těch příležitostí měla dost. V Muži z oceli si zahrála matku Supermana, v Andělech a démonech kryla záda Tomu Hanksovi a zamiloval se do ní i Wilson Fisk v první řadě seriálového Daredevila. Rozhodně jde o charismatickou a hodně schopnou herečku a zajímavý úlovek, který by z filmové Milady mohl udělat o dost atraktivnější projekt pro zahraniční publikum. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace