Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tony Jaa: Génius, blázen nebo smolař?


ikona
imf
jason stathamjet lithe roguetony jaa
 

Už pár dní koluje po internetu zpráva, která celému dění kolem pokračování Ong-Baku dodává ještě o poznání více trpkou příchuť, než jakou jsem přisoudil v jednom z dávných blogů. Tehdy měl Ong-Bak 2 točit Panna Rittikrai - akční choreograf jedničky nebo Tom Yum Goong, ale zároveň velmi špatný režisér (Born to Fight nebo Bodyguard). Tehdy jsem nad Tonym symbolicky zalomil rukama, ale překvapením zjevně není konec. Podle všeho totiž bude Ong-Bak 2 režírovat Tony osobně! Nechci předjímat, podceňovat nebo rovnou odstřelovat, ale Tony by musel být sakra génius, aby mu tenhle "stunt" vyšel. :)

A není to jen o jeho osobě na režisérské sesli. Kdyby to vyšlo, nebyl by to první akční dříč, ze kterého se vyklubal šikovný režisér (viz Jackie Chan), i když jsou šance pramalé. Ong-Bak 2 totiž bude podle všeho stejně bezduchou akční jízdou jako první díl a napodruhé (pro někoho i napotřetí, viz Tom Yum Goong) už jen vynikající kaskadérské kousky a bitky k uspokojení nestačí. Nerad bych, aby se Tony zredukoval pod tlakem producentů a vlastních "dobrých" úmyslů na lákadlo cestovních kanceláří. Vždyť u Ong-Baku 2 se v první řadě mluví o tom, jak velkou úlohu v něm bude hrát tradiční thajský tanec s maskami (khon dance). Nezlobte se na mě, ale od premisy čekám trochu víc hloubky a nejen to, že Tony poprvé v historii předvede trojitou otočku o 720 stupňů. Řekl jsem to už jednou a pro jistotu to zopakuji - pokud na Tonyho dveře co nejdřív nezaklepe Hollywood, přesune se tenhle maník do kategorie výrazných, leč ojedinělých výkřiků do tmy. A to by byla sakra škoda.


Otazníky se mi vznáší nad hlavou i když přemýšlím o Rogue. Stačí ale pár obrázků a hned je veseleji. Mrkněte se na badass Jasona a Jeta (fotky přímo z filmu) a řekněte mi, jestli na tohle v létě 2007 nepůjdete do kina. Samozřejmě to ještě může dopadnout sakra špatně, ale to jsem si o míchání Fanty a Coly myslel taky... výsledek vypadá jako obsah septiku, ale chuťově jsem ochoten ho vzít na milost. Takže nevěřte moudrům o tom, že smíchání dvou cool ingrediencí vždycky dopadne špatně. Výjimky existují.

A když už jsem tohle téma nakousnul, mám ještě malou občanskou povinnost - měl bych vás pozvat ve čtvrtek od osmi do pražského Světozoru, kde bude přednáška o asijských kaskadérech. Spousta povídání a ukázek z toho nejlepšího, co přinesla 80. a 90. léta, jinými slovy vás čeká parta hongkongských bláznů - hlavně Sammo Hunga, Jackieho Chana a jejich pomocníků - a informací ze zákulisí. Dojde i na thajskou novou vlnu a zájemci se dozví i "Jak na to", díky Jackieho slavnému DVDčku "My Stunts". Pokusím se vás nenudit a i kdyby se mi nedařilo, vždycky si můžete počkat na další šťavnatou ukázku. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace