Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Odkud se vzali Správní chlapi na stříbrném plátně


ikona
imf
mel gibsonshane blacktéma
Smrtonosná zbraň slaví třicítku až příští rok, ale v televizi nečekali, a proto taky váhat nebudem! 

O osmnáct let později jsme po tuctech planých slibů pátého celovečeráku dostali televizní seriál. Možná je dobře, že pětka nikdy nevznikla. Jakkoliv mám pocit, že by to Mel Gibson zmáknul, kdyby ho vyjmuli z black listu a pustili ho před kameru, a Danny Glover by si to nadšeně užil, protože jsme ho v posledních letech viděli zahrát řadu pěkných rolí, dost možná už by to nikdo neuměl tak hezky napsat. Televizní adaptace to ukazuje v bolestné nahotě. Pilot sice vypadal schopně, ale ne kvůli chemii herců nebo řízným hláškám, ale především díky nadupané režii od McG a jistě štědrému rozpočtu. Jenže televizní seriály nedělají piloty a hlavně u nich záleží mnohem víc na scenáristovi a showrunnerovi než na režisérovi. 

 

Shane do televizního projektu sice trochu hrábnul, ale jeho otisk na úvodních epizodách je spíše marketingovým tahákem. Sám má teď dost práce s novým Predátorem, takže ačkoliv mu nejsou osudy televizní Smrtonosné zbraně lhostejné, všichni víme, že se bude muset spasit sama. Ale i kdyby se nedožila druhé sezóny, žánr bude ve filmové i televizní podobě spokojeně kvést. A určitě se objeví i další správní chlapi za psacím strojem, třeba inspirovaní právě pohádkovým příběhem kluka, co zrovna vylezl ze školy a napsal velehit. Podívejte se znovu na první Zbraň a nechte se inspirovat... "Děj se odehrává ve vile, kterou si koupím, až ze mne bude nový Jarchovský..."

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace