Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 nejpohodovějších filmů na sychravý podzim


ikona
TedGeorge
tématop 10top 5top10
Tradice MovieZone pokračuje. Na konci září je třeba doporučit kvalitní jedenáctku pohodových filmů. 

Na MovieZone se stalo dobrým zvykem doporučovat kvalitní pohodové filmy, které možná neznáte. Začal s tím v roce 2013 KarelR. Ten sepsal dnes už legendární článek Rodinné filmy 21. století a odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Za pouhé dva roky jsem napsal svojí TOP jedenáctku pohodových filmů na sychravý podzim. To bylo mimochodem na den přesně před rokem. KarelR odpověděl a víte co? Já vám to tu nalinkuji pěkně všechno.

Téma: Rodinné filmy 21. století

7 Nejlepších feel good filmů roku 2013

TOP 11 pohodových filmů na sychravý podzim

TOP 11 ještě pohodovějších filmů na sychravý podzim

TOP 11 pohodových filmů na deštivě jaro

 

Kritéria výběru filmů? Máte před sebou necelý tucet pohodových bijáků, které by vám (v ideálním případě) měly projasnit subjektivně čím dál tím kratší zbytky dnů. Snažil jsem se sestavit mix filmů nových, starších, klasických, romantických, alespoň z poloviny ne příliš známých a hlavně pohodových. Podařilo se mi to? To už musíte posoudit vy. Pevně doufám, že si vybere každý. Vidíte, málem bych zapomněl. Ke čtení následujících řádků si neotevírejte žádné červené víno. Otevřete si ho až k projekci vašeho (nově objeveného) filmového favorita. Doporučuji Cabernet Moravia 2014 z Vinařství Líbal. Jdeme na to.

11. Italské námluvy (1994)

Je to už skoro půl roku, co jsem viděl poslední Marvelovku. Občanská válka se povedla. Superhrdinové si dávali příkladně přes hubu a člověk se nestihl nudit. Nejlepší část filmu? Jistě tušíte, kam mířím. Na plátně se objevil obří titulek „Queens“. Sledujeme nového Spider-Mana, jak si to štráduje ze školy domů. Otevírá dveře a na pohovce vidí usměvavou tetičku May a Tonyho Starka. Těm dvěma to na tom „sofa“ docela sekne, co říkáte? Ať se na mě Iron Man nezlobí, ale krásu tu reprezentuje především nestárnoucí Marisa Tomei. Kam mířím? Není to poprvé, co tihle dva zažili ono pověstné, romantické a blízké setkání třetího druhu.

V roce 1994 poslal zapomenutý režisér Norman Jewison do kin vyloženě půvabnou romantickou jednohubku. Nadpis nelže, byly to Italské námluvy a film se vážně neodehrával ve Francii. Mladá a neodolatelná Marisa Tomei (ve filmu Faith) se rozhodla najít muže svého srdce a vyrazila s kamarádkou na road trip do země Romea a Julie. Proč zrovna sem? Duchové jí sdělili, že tu potká jakéhosi Damona Bradleyho a ten bude jejím vysněným rytířem na bílém koni. Na scénu vstupuje Robert Downey Jr. a netřeba prozrazovat víc. Italské námluvy nepatří k základním stavebním kamenům žánru, ale s neuvěřitelnou lehkostí servíruji povedenou romantiku, kterou by byla škoda nevidět. Vyloženě mě zajímá, co vy na to. Diskuze?


10. Od pěti do sedmi (2014)

Těžko si teď představit kýčovitější zápletku, než kterou nabízí romantika Od pěti do sedmi. Anton Yelchin si zde vystřihl roli spisovatele Briana. Ten se protlouká životem v New Yorku a hledá svoji múzu. Vážně ji potřebuje, protože spisovatel musí psát a jemu se to nedaří. Osud je v hollywoodských filmech vypočitatelný a proto čirou náhodou onu múzu opravdu potkává. Sdílí spolu cigaretku před hotelem na Manhattanu a pouto je na světě. Vy se teď jistě ptáte, proč byste měli věnovat hodinu a půl vašeho drahocenného času takovéto obyčejné, mnohokrát viděné zápletce. Vaše rozhřešení se jmenuje…

Arielle a zahrála si ji naprosto božská Bérénice Marlohe. Tahle Bond girl je prostě… prostě…. Wow. Omlouvám se ženám, které se k tomuto článku nachomýtly, ale musím jí věnovat ještě alespoň čtyři věty. Bérénice hraje manželku vysoce postaveného diplomata. S ním má uzavřenou futuristickou dohodu. Oba mohou mít milence, respektive milenku. Ona si zvolí Briana a vy budete Yelchinovi závidět. Ten sex-appeal je prostě neoddiskutovatelný a mě by v diskuzi zajímalo, jestli to tak vidí i výše napsanou omluvou oslovené ženy. Časem se na plátně zastaví i roztomilá Olivia Thirlby (s tou si Anton Yelchin zahrál i na prvním místě mého žebříčku) a všechno nabere nové grády. Prostě a jednoduše – nevěra nebyla takhle cool od filmu Woodyho Allena Vicky Cristina Barcelona.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace