Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cruise přitáhl depresi


ikona
Cival
donald sutherlandj. j. abramsjosh lucaslindsay lohanluke wilsonrobin williamsscary movie 4silent hillsissy spacektom cruisetržbywolfgang petersen
 

Ještě před pár dny, ba hodinami, se mluvilo o letošním létě pouze v superlativech. Plejáda hitů měla slunečné přehlídce popcornu znatelně vyspravit loňskou reputaci – jak kvalitativní, tak ekonomickou. Producenti byli plní optimismu, Tom Cruise se usmíval z každého druhého plakátu a ve vzduchu lítaly sumy od 50 (znáte pesimisty) do 80 milionů. Třetí Mission: Impossible měla všechno: spokojené recenze, zvuk značky, efektní trailery, mohutnou kampaň, ještě mohutnější nasazení do kin (4054 sálů!) a hlavní hvězdu propíranou v každém bulváru. M:i:III prostě měla odpálit sezónu v bombastickém stylu... Jenže, už po prvních číslech opadla euforie a každý druhý producent si teď jen naštvaně brblá, že se tenhle způsob léta zdá být poněkud nešťastný.

Za důvodem nemusíte daleko. 48 milionů dolarů za první víkend je pro jeden z nejočekávanějších bijáků sezóny, zvlášť pro film s rozpočtem 150 milionů dolarů trestuhodně málo. S dobrým ohlasem u diváků se Hunt sice může v Americe dobelhat k úhrnným 140 až 160 milionům, Hollywood to z deziluze ale vůbec nevytrhne. Misi se totiž věřilo ohromným způsobem a její kolaps otřásl nadšením z celé letní nabídky. Jak má najednou mnohem nenápadnější Poseidon utržit příští víkend očekávaných 40 až 50 milionů? Inu, těžko říct.

Pochopitelně je předčasné dělat závěry z jednoho dílčího neúspěchu (dílčího po King Kongově vzoru), tím spíš, když se v posledních dnech často spekulovalo o přesycenosti Cruisem, jeho pedofilií... pardon, láskou ke Katie a vším tím haló okolo novorozenců, placent a kamarádů scientologů. Hodně se ukazuje i na Johna Woo a rozčarování spojené s M:I:2. Já sám bych zklamání možná spojoval s přehnaným očekáváním a příliš velkým procentem „akcechtivých“ mužů na netu, které u pokladen nakonec trumfnou rodiny s dětmi mířící na Šifru mistra Leonarda nebo Za plotem. Ale jsou to jen spekulace, které ani nemůžou vědět popisují-li trend nebo jen zhroucení jednoho snu Toma Cruise. Uvidíme za pár dnů. Snad se nenaplní vize George Lucase s maintreamovou nabídkou seskládanou z dvaceti až třicetimilionových „nezávisláků“.

Zbytek TOP desítky nás dnes z pochopitelných důvodů tolik netankuje. Ale nezasklíme jej. Williamsovo RV se drží tak, jak se na rodinný standard sluší, čtvrté Stick It dál překvapuje a pátý – rychle padající - Let číslo 93 opravdu lehne bez mezipřistání mezi poražené. A to jej tak chválí! Zato horor American Haunting cupují recenzenti na hadry, což v kombinaci se skromným nasazením do kin a tenkým rozpočtem posunuje výsledných šest milionů (a třetí pozici) do jakž takž pozitivního světla. Hit srovnatelný s V moci ďábla to každopádně nebude ani z jedné pětiny. Doba ledová 2 si dál kroutí svoje s vidinou třetího dílu, Silent Hill neskolí ani padesátimilionovou hranici, Scary Movie 4 mizí s úsměvem na rtech do závětří a překvapivě dobře se drží Akeelah and the Bee. Soví masakr Hoot vzdor velké podpoře kinařů nikoho neinteresoval, takže nesplatí ani patnáct milionů z rozpočtu (investovaných do nového nárazníku a obědu pro Lukea Wilsona... hootofilové vědí :-). Příští týden se leccos rozhodne, protože do promítaček se založí kotouče s Poseidonem a dlouholetou komerční stálicí Lindsay Lohan a jejím Jen trošku štěstí. Snad to dopadne alespoň tentokrát.

TOP 10 v plné verzi tu. Pro srovnání nej první víkendy všech dob.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace