Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších filmů do konce roku 2016


ikona
KarelR
tématop 10top 5top10
Assassin's Creed, Doctor Strange, nové Star Wars... co si rozhodně nenecháme ujít? 

Léto je za námi a popcornové hody (ehm, letos spíš popcornovou sváču) střídá o něco rozmanitější podzimní meníčko. Co přesně v něm najdete? Samozřejmě dojde na pár impozantních blockbusterů, hned vedle se ale štosují nová dramata režisérských hvězd. Gibson, Zwick, Villeneuve, Zemeckis... příští tři měsíce zkrátka nebudou zrovna chudé, tak si je pojďme shrnout do jednoduché topky, v níž si připomeneme všechny (téměř) povinné návštěvy kina.

 

Sedm statečných (CZ premiéra: 22. září)

Hned první film můžete vyřešit snadno - prostě na něj vyražte v rámci 11. narozenin MovieZone, kde se budeme modlit v našlápnuté akční béčko. První ohlasy Sedmi statečných bohužel nenaznačují žánrovou klasiku, která by se mohla měřit s legendární předlohou (Rotteny hlásí jen 5,9/10). Antoine Fuqua ale trefil s Pádem Bílého domu a Equalizerem podobná čísla a v kině jsme se bavili, takže naděje pořád žije. Už kvůli neselhávajícímu Denzelovi!

 

Kubo a kouzelný meč (CZ premiéra: 6. října)

Kritici si letos zamilovali Zootropolis i Hledá se Dory, papírovým animákem roku je ale v tuhle chvíli Kubo a kouzelný meč. Nová stop-motion fantasy od Laiky (Koralína, Škatuláci) má na Rottenech průměrný rating 8,4/10 a mělo by jít o parádní dobrodružství, u něhož se reálně pobaví všechny generace. Kino tedy zní jako jasná volba, už proto, že Laiku nepodpořili zámořští diváci a všechno musí oddřít Evropa s Asií.

 

Jack Reacher: Nevracej se (CZ premiéra: 20. října)

Dvojku Jacka Reachea ještě nikdo neviděl, takže ohlasy neposloužíme. Tom Cruise ale povolal do zbraně Edwarda Zwicka, který se po průměrném Tahu pěšcem potřebuje vrátit do časů Posledního samuraje. Klapne to? Kdo ví. Cruise si ale svoje filmy umí pohlídat a je slušná šance, že po Na hraně zítřka a pětce Mission: Impossible přijde s další akční peckou.

 

Doctor Strange (CZ premiéra: 27. října)

Marvel letos zabodoval Občanskou válkou, kolem Doctora Strange se ale vznáší mnohem víc otazníků. Jak se Cumberbatch popere s dalším géniem? Zvládne hororový režisér Scott Derrickson (V moci ďábla, Sinister) velký rozpočet? A bude tenhle origin natolik zajímavý a jiný, aby do žánru přinesl něco nového? Není velkým tajemstvím, že marveláci zřejmě pojedou na rodinnou jistotu. Kevin Feige ale za Strange bojoval dlouhá léta, takže by ta rodinná jistota mohla sršet prvotřídní mainstreamovou magií.

 

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (CZ premiéra: 27. října)

Nový film Mela Gibsona zatím nejvíc zaujal brutalitou, která si prý dává k snídani i Spielbergova Ryana. Za výkřiky, že tu takový krvák dlouho nebyl, se ale naštěstí skrývají spokojené ohlasy, které se na Rottenech proměnily v rating 7,2/10 (14 z 15 recenzí přitom zvedá palec nahoru). Proti Doctoru Strangeovi tedy vyrazí přímočará válečná řežba, u níž samozřejmě nebude chybět hora patosu. Pokud ale Gibson dodá i napětí a slíbená šokující jatka, měl by mít o diváky postaráno.

 

Příchozí (CZ premiéra: 10. listopadu)

Předem se omlouvám, ještě si dáme poslední výlet na Rotteny. Tentokrát vám ale udělá velkou radost, protože končíme u 36 recenzí na novou sci-fi Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario). Co mají společného? Všechny jsou nadšené a mluví o jedné z nejlepších žánrovek roku. A jako by to nebylo málo, sem tam potkáte i výkřiky typu "jeden nejchytřejších blockbusterů všech dob" nebo "dokonalé propojení vědy a emocí, o které se Nolan marně snažil v Interstellaru." Inu, ten rating 8,5 se něčím ospravedlnit musel. LET THE HYPE BEGIN!

 

Fantastická zvířata a kde je najít (CZ premiéra: 17. listopadu)

Jeden z největších otazníků konce roku. Zlomí Fantastické zvířata, ehm, kletbu letošních sequelo-rebooto-spin-offů, o které se vlastně nikdo neprosil? Anebo půjde o další zklamání, tentokrát umocněné przněním potterovského světa? Trailery toho vlastně moc neprozrazují, celá kampaň postrádá tah na branku a v diskuzích se řeší spíš triky a nostalgie než vítaně starší hrdinové. Nový příběh J. K. Rowlingové tak vážně nekřičí "bude to super", což ale neznamená, že by kdy ztratil naši pozornost.

 

Spojenci (CZ premiéra: 1. prosince)

Robert Zemeckis se před sedmi lety vykašlal na animáky a udělal dobře. Jeho Let se líbil a Muž na laně nedopadl o moc hůř, ten pravý celovečerní test ale teprve přijde. Uvrtat Brada Pitta do dalšího válečného dramatu určitě nebylo jednoduché. Spojenci ale zatím vypadají skvěle a scénu, v níž Brad s Marion Cotillard kropí nacistický večírek ze samopalů, člověk jen tak nedostane z hlavy. Chcete nějakou pojistku? OK, scénář dodal Steven Knight, autor Východních příslibů a seriálových Peaky Blinders. A to by v tom byl čert, aby se zrovna u Brada seknul!

 

Rogue One: Star Wars Story (CZ premiéra: 15. prosince)

Režisér Godzilly, hojně propírané přetáčky, výměna skladatele na poslední chvíli... Rogue One na tom papírově není zrovna nejlíp, trailery ale pořád šlapou a prostě to jsou Star Wars, takže budeme do poslední chvíle věřit v malý zázrak. Návrat těsně před Epizodu IV je totiž nesmírně lákavý, tajemství je víc než dost, no a pak tu máme Vadera, který by měl dostat minimálně jednu fenomenální scénu. Jistě, ruku do ohně bychom za nové Star Wars asi nedali. O to nadšenější ale budeme, pokud se ale promění v další galaktický triumf.

 

Assassin’s Creed (CZ premiéra: 29. prosince)

Ačkoliv se nám Warcraft docela líbil, nebudeme se hádat o tom, že prokletí herních adaptací pokračuje. V tuhle chvíli se naše zraky upírají k Uncharted, jež píše Joe Carnahan, velkým překvapením by ale mohl být už Assassin's Creed, do něhož se opřel tým zodpovědný za drsného Macbetha. Kampaň sice trochu stagnuje a film oproti Strangeovi, Fantastickým zvířatům a Star Wars maličko zapadl. Brzy ale čekáme další trailer, který nám vysvětlí, proč bude Fassbenderův balet se skrytými čepelemi strašný nářez...

 

Co do konce roku určitě neminete vy? Dejte vědět v diskuzi, v téhle nabídce si snad musí vybrat každý.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace