Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další sci-fi klasika po Blade Runnerovi?


ikona
Mr. Hlad
blade runnerdennis villeneuvedune
Na jakou další legendu science fiction by se rád vrhl autor Sicaria, Příchozích a Zmizení Denis Villeneuve?  

Ještě před pár lety jméno kanadského režiséra Denise Villeneuvea znalo jen pár fandů nezávislých filmů. Dnes je to režisér, na jehož filmy se těšíme, ať už točí o čemkoliv. Zmizení byla vynikající detektivka, Nepřítel sympatický bizár, drsné Sicario: Nájemný vrah se taky povedlo a sci-fi Příchozí sklízí na festivalech nadšené ohlasy. Příští rok dorazí do kin jeho sequel Blade Runnera, v němž se sejdou Harrison Ford a Ryan Gosling, a asi můžu mluvit i za kolegy, když napíšu, že je to jeden z nejočekávanějších filmů příštích měsíců. Villeneuve má ale evidentně chuť u science fiction zůstat. V jednom z rozhovorů teď přiznal, že sci-fi miluje a dlouho čekal, až se k němu v Hollywoodu probojuje. Prý ho jako teenagera uchvátila Kubrickova 2001: Vesmírná odysea a má rád i Blízká setkání třetího druhu a vůbec všechny podobné filmy, které se netočí kolem akce a zbraní. 

 

No a jeho největším snem je zadaptovat kultovní Dunu Franka Herberta. Ta by si novou verzi zasloužila, film Davida Lynche sice není špatný, ale fandové k němu výhrady mají a navíc je starý přes třicet let. Minisérie, která se točila, u nás taky asi není tou adaptací, jakou by si milovníci Duny vysnili a s Villeneuvem za kamerou by to mohlo být hodně fajn. On sám ale opravdu tvrdí jen to, že by si Dunu natočit chtěl a ví, že získat na ni práva by nebylo snadné. Takže možná zůstane jen u snů, zároveň ale naznačil, že vedle Blade Runnera kutí i další dva vlastní sci-fi projekty. Ale třeba po bude po druhém Blade Runnerovi v ještě lepší pozici než teď a s těmi právy to nakonec nebude tak zlé. 

--- 

Vytáhni v hospodě: O nové verzi Duny se v Hollywoodu mluví už dlouho a měli ji režírovat Pierre Morel nebo Peter Berg. Nevyšlo to ani jednomu. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace