Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních zářijových filmů


ikona
KarelR
téma
Eastwood, Spielberg, Berg, Burton, Refn! 

Léto je za námi a kina přebírají velká režisérská jména. Je libo nového Spielberga, Eastwooda nebo Burtona? V září jsou tihle pánové jen špičkou ledovce, tak si pojďme probrat všechny důležité premiéry, které se musí obejít bez značkového odpichu.

1. září

Obr Dobr

Rimsy v kině trpěl, ČSFD hlásí průměr, Rotteny celkem spokojenost. U lecčeho by tohle přijetí bylo ok (Rimsy trpí skoro pořád), od nové fantasy Stevena Spielberga se ale logicky čekalo víc. Jistě, už slabší trailery naznačovaly, že Obr Dobr nebude zásadní terno. I tak ale zamrzí, že to nedopadlo lépe, a musíme znovu upírat zrak kupředu - přímo ke sci-fi Ready Player One!

 

Smrt ve tmě

Mr. Hlad Smrt ve tmě moc nepochválil, tentokrát je ale v menšině. Zbytek internetu totiž hlásí nadprůměr, a navrch potěší, že je z novinky Fedea Alvareze (nový Lesní duch) solidní hit. Originální horor o slepci, kterého vážně není snadné okrást, tak opanoval konec léta. A všechno nasvědčuje tomu, že docela zaslouženě.

 

8. září

Nick Cave: One More Time with Feeling

Taky v těch dokumentech s Cavem začínáte mít zmatek? Mám pocit jako bych o 20 000 dnech na Zemi psal včera (přitom šly do kin před dvěma roky), a už je tu nášup z natáčení nového alba. Proč by vás měl zajímat? Zaprvé má vynikající první ohlasy. A za druhé ho natočil Andrew Dominik, režisér Pittova Jesseho Jamese!

 

Sully: Zázrak na řece Hudson

Nová eastwoodovka by měla už tenhle víkend zbořit kina. Druhý Americký sniper z toho asi nebude, i tak se ale od Sullyho čeká hodně. Proč? Protože další zámořský hrdina, famózní trailery a spokojené ohlasy. Hlad se moc netěšil a skončil na 8/10, pokud se tedy nemůžete dočkat, měl by vás čekat skvělý napínák, který má po právu oscarové ambice.

 

15. září

Ve jménu krve

Gibsonovo béčkové Taken díru do světa neudělalo a Cival ho v recenzi odstřelil jako těžký průměr se skvělým ústředním tahounem. V podstatě mě to dost odradilo, pak ale přišel duro s tím, že je Ve jménu krve povedeným a vítaně hutným protikladem letošní diginadílky. Takže... naděje žije. A Mel každopádně pořád umí!

 

22. září

Café society

Další totálně nevýrazná, ale vlastně ok Allenovka? Pokud jste je už nepřestali počítat, udělejte si čárku, Woody totiž vytasil další retro, u kterého se chválí fajn herci a nadává na zbytečnost stokrát omletého příběhu. Půlnoc v Paříži se holt nekoná každý rok. Výlet do kina proto ještě zvažte a... nashle za rok?

 

Neon Demon

Chudák Refn brzy začne litovat toho, že kdy natočil Drive. Stylovka s Goslingem mu totiž nabrala kupu fanoušků, kteří soustavně vyhlížejí, ehm, další Drive. Bude jím nový módní thriller "Neonový démon"? Inu, zase je to vizuálně a tematicky provokativní artovka, kterou jedni odsuzují a druzí rezervovaně akceptují. Velká skoro-mainstreamová událost se ale znovu nekoná a kdo ví, zda ještě někdy přijde.

 

28. září

Anthropoid

Česká událost roku, za níž můžeme děkovat Britům, si odbyla premiéru ve Varech, takže už má na kontě spoustu ohlasů. Co se z nich dá vydedukovat? Rimsy hlásí průměr, a když vlezete na ČSFD nebo Rotteny, taky dostanete zhruba 6-7/10. Anthropoid by tudíž měl být fajn, u tak velkého tématu ale přeci jen zamrzí, že jsme nedostali vypiplanou žánrovou tutovku.

 

29. září

Deepwater Horizon: Moře v plamenech

Správně jste si všimli, že mají všechny předchozí filmy po prvních ohlasech (většina se chlubí i recenzí na MZ), poslední zářijový týden ale ještě halí rouška tajemství. Jaké bude nové drama Petera Berga, v němž vzplane celá těžební plošina? Trailery slibují hutný napínák se skvělým obsazením, v podstatě to ale může dopadnout všelijak. Jasné je jen to, že Bergovi opět fandíme!

 

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Od poslední výborné burtonovky uplynulo 9 let (ano, Sweeney Todd), takže už by to chtělo další trefu. Bude jí nová fantasy s x-menovskými sirotky, kterým šéfuje Eva Green? Nic by nás nepotěšilo víc, a jelikož scénář sepsala Jane Goldman (Kick-Ass, Kingsman) a trailery rozhodně šlapou, všechno je na nejlepší cestě. Už to chce jen silnou celovečerní koncovku, Time!

 

Co jste si vybrali ze zářijové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v říjnu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace