Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čestný Oscar pro akčního poloboha


ikona
Mr. Hlad
jackie chanoscar
Pro čestného Oscara si letos dojde Jackie Chan. A i když je to možná ze strany akademie překvapení, zaslouží si ho v každém případě.  

Čestný Oscar se obvykle uděluje třem typům lidí. Buď těm, kteří nějak přispěli kinematografii a filmu a jednoduše nezapadají do žádné jiné kategorie, vyhráli před hooodně dlouhou dobou a čas prokázal, že odvedli víc než dobrou práci, a nebo těm, na něž se v minulosti neprávem zapomnělo, a čeká se, že brzy zemřou. Jsou samozřejmě i výjimky, ale zase tak moc jich není. Letos ho dostanou castingový režisér Lynn Stalmaster, dokumentarista Frederick Wiseman a střihačka Anne V. Coates. Nejspíš je neznáte, ale je tady ještě čtvrté jméno a to asi není třeba představovat. Čestného Oscara totiž dostane Jackie Chan

 

Jedna z největších akčních hvězd všech dob dovedla posunout celý žánr o dost dál, uměl vážné hrdiny, ale jeho doménou byla a je kombinace šílených bitek, extrémních kaskadérských kousků a humoru, který neměl daleko ke groteskám. Za role ve filmech jako Mistrů syn, Police Story, Legenda o opilém mistrovi nebo Křižovatka smrti se ale Oscaři nedávají. Je tedy hodně fajn, že akademie si na Chana vzpomněla. Smrt mu nejspíš v nejbližších letech nehrozí, ale sám už mnohokrát řekl, že po šedesátce už jednoduše nemůže předvádět stejné věci jako zamlada. Svého vrcholu už tedy nejspíš dosáhl a rozhodně si svoje místo mezi filmovými legendami zaslouží. Toho čestného Oscara mu přejeme jako málokomu. Je totiž důkazem, že akademie moc dobře ví, že kvalita se neskrývá jen ve dramatech s Meryl Streep a že i pořádná několikaminutová bitka má svoje kouzlo.

¨

Ceny se budou předávat 12. listopadu. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace