Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Golan a Globus: Béčkaři, na které se nezapomíná

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
:+ za článek a :+:+ za diskuzi.
361764
*:+* za článek a *:+**:+* za diskuzi.
0 0
reagovat
Diky za skvely clanok. Po vsetkych tych clankoch o komixoch pôsobi osviezujuco si precitat nieco o starych dobrych casoch.
Prihovaram sa za pokracovanie o Carolcu a PM Entertainment. Tie ich nekonecne salta aut na milion spôsobov su nezabudnutelne.
361636
Diky za skvely clanok. Po vsetkych tych clankoch o komixoch pôsobi osviezujuco si precitat nieco o starych dobrych casoch. Prihovaram sa za pokracovanie o Carolcu a PM Entertainment. Tie ich nekonecne salta aut na milion spôsobov su nezabudnutelne.
0 0
reagovat
Šestistruňáka znám, ale vlastně si z něj dneska už nic nepamatuju :) Ale zase mě připomněl unikát dříve zmiňovaného mistra Radioactive Dreams – postapo, noir, muzikál s Dudlíkovem (ještě před tím, než z něj udělali cannoni akční hvězdu).
Carolco mi vyšlo jako logický návrh na půlnoční sekci LFŠ po Cannon a letošním Cormanovi, tak uvidíme, co na to poví vedení. Další spřízněnou variantou jsou Silver Pictures, případně z opačného spektra PM Entertainment. Jak píšeš: tolik námětů a tak málo času.
361579
Šestistruňáka znám, ale vlastně si z něj dneska už nic nepamatuju :) Ale zase mě připomněl unikát dříve zmiňovaného mistra Radioactive Dreams – postapo, noir, muzikál s Dudlíkovem (ještě před tím, než z něj udělali cannoni akční hvězdu). Carolco mi vyšlo jako logický návrh na půlnoční sekci LFŠ po Cannon a letošním Cormanovi, tak uvidíme, co na to poví vedení. Další spřízněnou variantou jsou Silver Pictures, případně z opačného spektra PM Entertainment. Jak píšeš: tolik námětů a tak málo času.
0 0
reagovat

JFL

A znas z podobneho soudku Six String Samurai? Mimochodem mi ozivujes dalsi vzpominky. Planuju udelat samostatne Kassara a Vajnu, ale asi tam do kontrastu prihodim Cormana, Sidarise apod. hmm, tolik nametu a tak malo casu. :)
361530
A znas z podobneho soudku Six String Samurai? Mimochodem mi ozivujes dalsi vzpominky. Planuju udelat samostatne Kassara a Vajnu, ale asi tam do kontrastu prihodim Cormana, Sidarise apod. hmm, tolik nametu a tak malo casu. *:)*
JFL
0 0
reagovat
Téma Cannon Films je prostě bezbřehé a na kompletní podchycení člověk potřebuje knihu, ne jen jeden článek :)
Stran toho přepisování scénářů, ono se to hezky poslouchá jako historky, ale co si budem povídat, v případě akčňáku s Dudlíkovem nebo jiné video brakovky o žádná zářná veledíla nešlo ani ve fázi prvního scénáře. Něco jiného je, že pro ně zpravidla dělali fušerští scenáristi a Golan byl jediným „dramaturgem“ a točilo se hned, takže něco jako zrání námětu a pilování scénáře se prostě nekonalo. Ale nakonec bych řek, že jediným tvůrcem, jehož osobní autorské vize u cannonů utrpěly, je jurodivý blázen Albert Pyun, který vedle vlastní nesoudnosti vyžral také neskutečné bizary jako Alien from L.A. a Cesta do středu Země (1989) – podrobnosti o hodně divokém pozadí tohohle mišmaše v mém komentáři na ČSFD.
Golan fascinuje svou dualitou humpoláka a fandy, kde ke spotřebkám přistupoval pragmaticky a současně respektovaným filmařům dával absolutní volnost a velké rozpočty. Zatímco teď Hollywoodu vládnou manageři, kteří ani neví, co je kamera, a klasičtí brakaři jako Arkoff, Corman, David Winters nebo Andy Sidaris byli prostě ryze pragmatici, které na filmu bavilo vše okolo, tak Golan s Globusem byli sice hokynáři a humpoláci, ale s upřímnou láskou k magii stříbrného plátna. V tomhle ohledu doporučuju dobový dokument The Last Moguls z doby, kdy byli cannoni na vrcholu - link
Můžeme jen spekulovat co by bylo kdyby kvůli Golanově nesoudnosti nepřišli na buben a jak by proměnili Hollywood, kdyby mohli dělat víc projektů jako Splašený vlak či remake Noci oživlých mrtvol.
Oficiální finál verze Cyborga se právě po zkouknutí původního workprintu ukazuje jako úctyhodný počin, protože z toho střihového mišmaše uplácat koherentní scény byl celkem výkon. Sežeň si tu režisérskou verzi a uvidíš, že tohle nemělo s Mad Maxem nikdy nic společného. Pyun nedělal revenge biják ani postapo-western, ale prostě blouznivé evangelium kybernetického věku :)
361518
Téma Cannon Films je prostě bezbřehé a na kompletní podchycení člověk potřebuje knihu, ne jen jeden článek :) Stran toho přepisování scénářů, ono se to hezky poslouchá jako historky, ale co si budem povídat, v případě akčňáku s Dudlíkovem nebo jiné video brakovky o žádná zářná veledíla nešlo ani ve fázi prvního scénáře. Něco jiného je, že pro ně zpravidla dělali fušerští scenáristi a Golan byl jediným „dramaturgem“ a točilo se hned, takže něco jako zrání námětu a pilování scénáře se prostě nekonalo. Ale nakonec bych řek, že jediným tvůrcem, jehož osobní autorské vize u cannonů utrpěly, je jurodivý blázen Albert Pyun, který vedle vlastní nesoudnosti vyžral také neskutečné bizary jako Alien from L.A. a Cesta do středu Země (1989) – podrobnosti o hodně divokém pozadí tohohle mišmaše v mém komentáři na ČSFD. Golan fascinuje svou dualitou humpoláka a fandy, kde ke spotřebkám přistupoval pragmaticky a současně respektovaným filmařům dával absolutní volnost a velké rozpočty. Zatímco teď Hollywoodu vládnou manageři, kteří ani neví, co je kamera, a klasičtí brakaři jako Arkoff, Corman, David Winters nebo Andy Sidaris byli prostě ryze pragmatici, které na filmu bavilo vše okolo, tak Golan s Globusem byli sice hokynáři a humpoláci, ale s upřímnou láskou k magii stříbrného plátna. V tomhle ohledu doporučuju dobový dokument The Last Moguls z doby, kdy byli cannoni na vrcholu - https://www.youtube.com/watch?v=2GIZGqlf3AQ Můžeme jen spekulovat co by bylo kdyby kvůli Golanově nesoudnosti nepřišli na buben a jak by proměnili Hollywood, kdyby mohli dělat víc projektů jako Splašený vlak či remake Noci oživlých mrtvol. Oficiální finál verze Cyborga se právě po zkouknutí původního workprintu ukazuje jako úctyhodný počin, protože z toho střihového mišmaše uplácat koherentní scény byl celkem výkon. Sežeň si tu režisérskou verzi a uvidíš, že tohle nemělo s Mad Maxem nikdy nic společného. Pyun nedělal revenge biják ani postapo-western, ale prostě blouznivé evangelium kybernetického věku :)
0 0
reagovat
Díky, Jiří, za další kousek do skládanky. Jak mi kamarád napsal včera - ty články jsou takový odrazový můstek k dalšímu studiu. I když zpětně uznávám, že nezmínit se o těch evropských režisérech, které Menahem aktivně vyhledával a neakcentovat jeho fandovství a touhu točit velké filmy, bylo možná trochu nefér. Viděl jsem oba dokumenty, čerpat víc z toho prvního je samozřejmě takové populistické - šťavnaté historky příběh oživí a čím méně černobílý je, tím víc člověk musí odbočovat. Nicméně věřím, že jak bylo natáčení otázkou volné ruky, v postprodukci se musela dít pěkná jatka. A taky věřím těm scenáristům, kterým se ty filmy seškrtávaly u Menahema v kanclu, protože velký pan Cannon měl jasnou představu o tom, jak má výsledek vypadat. Tím přirozeně nechci říct, že se tohle neděje dodnes i ve velkých studiích.

Takže ano, v článku mohlo být víckrát vysvětleno, jak si role dělili Golan a Globus mezi sebe. Právě Globuse bych tím pragmatickým šumařem klidně nazval, ačkoliv je občas těžké ty role stoprocentně odlišit. Škoda, že tvůj článek není online, moc rád bych si ho přečetl.

Cyborg byl sám o sobě velmi zajímavý, ten režisérský sestřih má původ v tom, že po testovacích projekcích Pyunovi projekt vzali a Van Damme z něj chtěl udělat (a do jisté míry se mu to podařilo) generický akčňák. To co chtělo být původně brutální a divokou variací na Šíleného Maxe se Van Dammeovi pod rukama proměnilo v instantní polívku.
361458
Díky, Jiří, za další kousek do skládanky. Jak mi kamarád napsal včera - ty články jsou takový odrazový můstek k dalšímu studiu. I když zpětně uznávám, že nezmínit se o těch evropských režisérech, které Menahem aktivně vyhledával a neakcentovat jeho fandovství a touhu točit velké filmy, bylo možná trochu nefér. Viděl jsem oba dokumenty, čerpat víc z toho prvního je samozřejmě takové populistické - šťavnaté historky příběh oživí a čím méně černobílý je, tím víc člověk musí odbočovat. Nicméně věřím, že jak bylo natáčení otázkou volné ruky, v postprodukci se musela dít pěkná jatka. A taky věřím těm scenáristům, kterým se ty filmy seškrtávaly u Menahema v kanclu, protože velký pan Cannon měl jasnou představu o tom, jak má výsledek vypadat. Tím přirozeně nechci říct, že se tohle neděje dodnes i ve velkých studiích. Takže ano, v článku mohlo být víckrát vysvětleno, jak si role dělili Golan a Globus mezi sebe. Právě Globuse bych tím pragmatickým šumařem klidně nazval, ačkoliv je občas těžké ty role stoprocentně odlišit. Škoda, že tvůj článek není online, moc rád bych si ho přečetl. Cyborg byl sám o sobě velmi zajímavý, ten režisérský sestřih má původ v tom, že po testovacích projekcích Pyunovi projekt vzali a Van Damme z něj chtěl udělat (a do jisté míry se mu to podařilo) generický akčňák. To co chtělo být původně brutální a divokou variací na Šíleného Maxe se Van Dammeovi pod rukama proměnilo v instantní polívku.
0 0
reagovat
Dovolím si něco z vlastní zahrádky:
O zpracování a alespoň nastínění nejroztodivnějších aspektů fenoménu Cannon Films, coby zužitkování přípravy na zmiňovanou loňskou půlnoční sekci LFŠ, jsem se pokusil v textu pro Cinepur č. 104 (dostupný jen v tištěné podobě) - link .
Golan byl v Hollywoodu unikátním úkazem, protože to v jádru byl fantasta, naiva a filmový fanda. Nebyl to čistě pragmatický šumař jako Sam Arkoff nebo Corman, byť od nich převzal praxi rychlého natáčení a neutrácení za zbytečnosti (jako třeba rozpracovaný scénář). Točil se starýma hvězdama, protože je obdivoval v jejich starých filmech, dělal kopírky, protože chtěl točit filmy podobné těm, co měl sám rád. Tvrzení, že u něj hvězdy nějak trpěly a že režiséři neměli na vybranou je hodně zkreslené. Dělali pro něj pragmatici, které si z části přetáhl z Izraele jako Sam Fistenberg a naopak uznávaní velikáni jako Frankenheimer či Hooper, u něj měli naprosto bezprecedentní podmínky. Norris a Bronson měli exkluzivní zacházení a kontrakty na několik let. Stěžují si především nuly, které to beztak nikam nedotáhly jako všemožné rádoby hvězdičky. Právě dokument Ellectric Boogaloo je v tomhle ohledu hodně problematický, protože nabízí jednostranný pohled a těží z historek těch hvězdiček. Konkurenční truc projekt The Go-Go Boys sice také je jednostranný, ale právě nabízí potřebnou druhou stranu mince.

Režisérský sestřih Cyborga je dostupný na blu-rayi a DVD v Německu pod názvem Slinger - Albert Pyun's Director's Cut of Cyborg.
361448
Dovolím si něco z vlastní zahrádky: O zpracování a alespoň nastínění nejroztodivnějších aspektů fenoménu Cannon Films, coby zužitkování přípravy na zmiňovanou loňskou půlnoční sekci LFŠ, jsem se pokusil v textu pro Cinepur č. 104 (dostupný jen v tištěné podobě) - http://cinepur.cz/article.php?article=3637 . Golan byl v Hollywoodu unikátním úkazem, protože to v jádru byl fantasta, naiva a filmový fanda. Nebyl to čistě pragmatický šumař jako Sam Arkoff nebo Corman, byť od nich převzal praxi rychlého natáčení a neutrácení za zbytečnosti (jako třeba rozpracovaný scénář). Točil se starýma hvězdama, protože je obdivoval v jejich starých filmech, dělal kopírky, protože chtěl točit filmy podobné těm, co měl sám rád. Tvrzení, že u něj hvězdy nějak trpěly a že režiséři neměli na vybranou je hodně zkreslené. Dělali pro něj pragmatici, které si z části přetáhl z Izraele jako Sam Fistenberg a naopak uznávaní velikáni jako Frankenheimer či Hooper, u něj měli naprosto bezprecedentní podmínky. Norris a Bronson měli exkluzivní zacházení a kontrakty na několik let. Stěžují si především nuly, které to beztak nikam nedotáhly jako všemožné rádoby hvězdičky. Právě dokument Ellectric Boogaloo je v tomhle ohledu hodně problematický, protože nabízí jednostranný pohled a těží z historek těch hvězdiček. Konkurenční truc projekt The Go-Go Boys sice také je jednostranný, ale právě nabízí potřebnou druhou stranu mince. Režisérský sestřih Cyborga je dostupný na blu-rayi a DVD v Německu pod názvem Slinger - Albert Pyun's Director's Cut of Cyborg.
0 0
reagovat

Cyborg

Cyborg byl fajn. Super záporák. I bych se na to zas rád podíval.
361431
Cyborg byl fajn. Super záporák. I bych se na to zas rád podíval.
Cyborg
0 0
reagovat

Disketa1

Tu reziserskou verzi musim nekde sehnat....van Damma mam rad a myslel jsem, ze vim o nem prakticky vse :))....diky za info ;)
361425
Tu reziserskou verzi musim nekde sehnat....van Damma mam rad a myslel jsem, ze vim o nem prakticky vse :))....diky za info ;)
Disketa1
0 0
reagovat

pepo

Chceš vědět genezi režisérské verze Cyborga? Přečti si komentář Jiřího Flígla (JFL) na ČSFD. Režisérskou verzi pod názvem Slinger jsem viděl loni na LFŠ a je to opravdu něco neskutečného. Pokud jsi stříhal trailer na "původního" Cyborga, tak režisérskou verzi prostě musíš vidět. 8)
361403
Chceš vědět genezi režisérské verze Cyborga? Přečti si komentář Jiřího Flígla (JFL) na [link="http://www.csfd.cz/film/7526-kyborg/komentare/"]ČSFD[/link]. Režisérskou verzi pod názvem Slinger jsem viděl loni na LFŠ a je to opravdu něco neskutečného. Pokud jsi stříhal trailer na "původního" Cyborga, tak režisérskou verzi prostě musíš vidět. *8)*
pepo
0 0
reagovat
hehe, spomenul som si keď som robil trailer práve na Cyborga a stavil som sa z kolegom, že to predám ako seriózne sci-fi :D:D:D podarilo sa?8) link
361397
hehe, spomenul som si keď som robil trailer práve na Cyborga a stavil som sa z kolegom, že to predám ako seriózne sci-fi *:D**:D**:D* podarilo sa?*8)* http://www.youtube.com/watch?v=QqI9ZUhoqrs&feature=youtu.be
0 0
reagovat
Rytieri aj Cyborg boli sračky už vtedy keď som mal 11 :D8) no offense
361395
Rytieri aj Cyborg boli sračky už vtedy keď som mal 11 *:D**8)* no offense
0 0
reagovat

Jdu dohnat ty Rytíře...

Já to neviděl, jdu na to :):):+ Cyborga Directors take ne? No, mám tedy co dohánět.
Carolco se těším, až někdy nadejde jeho čas a IMF nás obdaruje článkem snů... Díky za tyhle retro články, jsou nejlepší a navíc doplním vzdělání.
361394
Já to neviděl, jdu na to *:)**:)**:+* Cyborga Directors take ne? No, mám tedy co dohánět. Carolco se těším, až někdy nadejde jeho čas a IMF nás obdaruje článkem snů... Díky za tyhle retro články, jsou nejlepší a navíc doplním vzdělání.
Jdu dohnat ty Rytíře...
0 0
reagovat
Rytíři i Cyborg byly ve své době pecky. Oba ty filmy jsem viděl tak desetkrát.
Článek skvělej, zavzpomínal jsem si na staré časy :+
361386
Rytíři i Cyborg byly ve své době pecky. Oba ty filmy jsem viděl tak desetkrát. Článek skvělej, zavzpomínal jsem si na staré časy *:+*
0 0
reagovat
Škoda, že jste neviděli režisérskou verzi Cyborga, to bylo fakt něco. :D
361376
Škoda, že jste neviděli režisérskou verzi Cyborga, to bylo fakt něco. *:D*
0 0
reagovat

Rytíři

Tak Rytíři jsou super a díky kámošovi jsem to někdy (až) v druhé polovině 90. let objevil i já;). Bohužel jsem viděl až příliš mnoho dílů Nemesis + Andrenalin apod. Nechápu, že jsem furt doufal, že to bude lepší, ale první se mi tenkrát líbila, ale pak už to byl brutální sešup.

Dneska bych asi od něj kromě Rytířů asi nejlíp skousnul nějakýho toho Kickboxera, někdy kolem půlnoci:)
361375
Tak Rytíři jsou super a díky kámošovi jsem to někdy (až) v druhé polovině 90. let objevil i já;). Bohužel jsem viděl až příliš mnoho dílů Nemesis + Andrenalin apod. Nechápu, že jsem furt doufal, že to bude lepší, ale první se mi tenkrát líbila, ale pak už to byl brutální sešup. Dneska bych asi od něj kromě Rytířů asi nejlíp skousnul nějakýho toho Kickboxera, někdy kolem půlnoci:)
Rytíři
0 0
reagovat

imf

Carolco a hlavně Hong Kong, pls:) Cynthia, Bolo, Brandon a další si to určitě zaslouží;)
361374
Carolco a hlavně Hong Kong, pls:) Cynthia, Bolo, Brandon a další si to určitě zaslouží;)
imf
0 0
reagovat
Jinak pro Pyuna mam slabost, hlavne za nepriznany spinoff Cyborga jmenem Rytiri. Treba si nekdo vzpomene. Pro me osobne velka guilty pleasure. ukázka
361373
Jinak pro Pyuna mam slabost, hlavne za nepriznany spinoff Cyborga jmenem Rytiri. Treba si nekdo vzpomene. Pro me osobne velka guilty pleasure. [link="https://www.youtube.com/watch?v=IWwN9Q2RSQE"]ukázka[/link]
0 0
reagovat

imf

vyborny clanek...primlouval bych se jeste do budoucna za Carolco ;) :)
361372
vyborny clanek...primlouval bych se jeste do budoucna za Carolco ;) :)
imf
0 0
reagovat
U Highlandera jenom zajistovali distribuci, s natacenim a produkci nemeli nic spolecneho. Jinak co se tyce Carolca, to s tim hodne souvisi, mozna jsem to mohl spojit do jedne kapitoly, ale uz by toho bylo opravdu moc. Navic Cannon nikdy zadne acko nenatocil, na rozdil od Kassara a Vajny. Takze o tom zas nekdy priste...
361370
U Highlandera jenom zajistovali distribuci, s natacenim a produkci nemeli nic spolecneho. Jinak co se tyce Carolca, to s tim hodne souvisi, mozna jsem to mohl spojit do jedne kapitoly, ale uz by toho bylo opravdu moc. Navic Cannon nikdy zadne acko nenatocil, na rozdil od Kassara a Vajny. Takze o tom zas nekdy priste...
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se