Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Srpen 2016


ikona
KarelR
blu-raydvd
Hardcore Henry, Spotlight, Ulice Cloverfield 10... jo, velká srpnová kvalita! 

Srpnová Blu-ray nabídka je neobvykle silná i žánrově rozmanitá. Akčnák, animák, komedie, oscarovka, komorní thriller... vlastně chybí jen nějaký dobrý blockbuster, ten si ale klidně dáme jindy. Tahle skvadra často přehlížených filmů totiž v klidu obstojí sama o sobě.

 

Hardcore Henry
Vyšlo: 24. srpna 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Asi to bude znít divně, ale letos se mi nic žádný film nelíbil tolik jako Hardcore Henry. Tomuhle celovečernímu let's playi jsem vůbec nevěřil a ani jsem na něj nešel do kina, jen aby mi doma totálně vytřel zrak. Naprosto chápu, že řada lidí utrpěla zklamaný bolehlav. Já jsem ale dostal nápaditý sci-fi nářez, z něhož čiší neředěné fandovské nadšení. Ne, nechtěl bych takhle vidět většinu filmů. K Henrymu ale first person stylizace dokonale sedí, Sharlto Copley je soustavně boží a celé to neuvěřitelně šlape. Prostě experimentální pecka, která se snad dočká uznání až časem. (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Malý princ
Vyšlo: 17. srpna 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Mark Osborne natočil první Kung Fu Pandu a pak se na celovečeráky vykašlal. Proč? Kdo ví. Hlavně že si po sedmi letech zařídil comeback a vytasil hvězdně obsazenou adaptaci Malého prince. Správně tušíte, že by slavná knížka na celý film nestačila. Osbourne tak kolem ní obtočil nový příběh s holčičkou, která Malého prince teprve objevuje, a vypadla mu z toho zábavná, inspirativní a celkem dojemná rodinná podívaná. Ani se nedivím, že má Malý princ na ČSFD 83%. Spíš mě zaráží, že tak povedený animák vidělo tak málo lidí! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Orel Eddie
Vyšlo: 17. srpna 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Matthew Vaughn teď točí dvojku Kingsmanů, loni ale sebral Tarona Egertona a zaprodukoval osmdesátkovou komedii Orel Eddie. Fandové zimních sportů tu správně poznali skutečný příběh Michaela Edwardse, britského skokana na lyžích, který zrovna nepatřil mezi elitu. Jeho odhodlání ale nemělo obdoby a právem z něj vznikla sympatická jednohubka, kterou si můžete vpálit s kamarády i s celou rodinou. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Spotlight
Vyšlo: 10. srpna 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Kdyby si pro Oscara došla Sázka na jistotu, byl bych ještě spokojenější, Spotlightu ale sluší taky. Novinářská procedurálka, v níž není moc místa na osobní dramata, mohla být veleprůměrným žánrovým cvičením. Tom McCarthy do ní ale sehnal luxusní herce a natočil strhující drama, v němž se moc nešlape vedle a nikdo se neodváží být slabým článkem. Škoda, že se netnulo do živého ještě o něco víc. I takhle ale muselo církev potěšit, že Hollywood už zase pere její špinavé prádlo. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Ulice Cloverfield 10
Vyšlo: 17. srpna 2016
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray)

Jestli jste četli imfovu klasickou recenzi nebo moji Blu-ray recenzi, dobře víte, že nám Ulice Cloverfield 10 náramně sedla. Zatímco jinde utrácejí za napětí 150 mega, jen aby se utopili v digitálním bordelu, Dan Trachtenberg dostal od J. J. Abramse desetkrát méně a vyčaroval jeden z nejlepších filmů roku. Poctivý bunkr, tři herci a kupa zajímavých otázek. Víc nebylo potřeba, přičemž stále platí, že byste si o novém Cloverfieldu neměli nic moc zjišťovat. Prostě si ho pusťte a nechte se semlít jeho úspornou intenzitou! (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v srpnu vyšlo: Celebrity s.r.o., Diagnóza: Šampión, Jak se zbavit nevěsty, Keanu - Kočičí gangsterka, Lovec: Zimní válka, Moje tlustá řecká svatba 2, Pád Londýna, Pátá vlna, Pýcha, předsudek a zombie, Řachanda, Táta je doma, Už je tady zas

Nashle u zářijového přehledu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace