Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Vzestup, pád a smrt videokazet

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Ještě se musím svěřit s další úžasnou věcí, jak jsme na videu viděli např. Project-X, Highlandera, Starmana a podobně.
Naše škola měla asi 3 videa ve výbavě - Jazyková škola a my často dívali na videa související s výukou, někdy 1991-93 tak to bylo dost pokrokové a samo jsme z toho těžili i jinak a sice osmáci tenkrát udělali takové pravidelný festival po škole ve čtvrtek, že promítali filmy v jedné třídě a mohl přijít i mladší žák jako já např. :-).
Navíc to bylo v té třídě do které chodila ta bohyně a já tedy sedl na stejné místo, kde běžně seděla ta úžasná dívka, kterou jsem miloval 4 roky, ale nikam jsem nezvlad ji pozvat :D (viz. minulý příspěvek a film "VĚC") :-) Například Highlander byl uplne bozsky tam. A vždy před tím hlavním filmem pustili např. klip Michaela Jacksona nebo tak něco jako předfilm.
Zde mám dotaz na experty v cele s IMFem. Videl jsem tam i film, ktery si vybavuju jen, ze mlady kluk mel schopnost telekineze a nakonec zachranil neco pred explozi, ze vratil zpet nejakou explozivni latku aby nevytekla a nedoslo k explozi? Jeste si vybavuju, ze tam byla nejaka divka k tomu jako romanticky interest toho hrdiny. Vim, je to malo, ale nenapadne nekoho, o co by mohlo jit? Dik
359851
Ještě se musím svěřit s další úžasnou věcí, jak jsme na videu viděli např. Project-X, Highlandera, Starmana a podobně. Naše škola měla asi 3 videa ve výbavě - Jazyková škola a my často dívali na videa související s výukou, někdy 1991-93 tak to bylo dost pokrokové a samo jsme z toho těžili i jinak a sice osmáci tenkrát udělali takové pravidelný festival po škole ve čtvrtek, že promítali filmy v jedné třídě a mohl přijít i mladší žák jako já např. :-). Navíc to bylo v té třídě do které chodila ta bohyně a já tedy sedl na stejné místo, kde běžně seděla ta úžasná dívka, kterou jsem miloval 4 roky, ale nikam jsem nezvlad ji pozvat *:D* (viz. minulý příspěvek a film "VĚC") :-) Například Highlander byl uplne bozsky tam. A vždy před tím hlavním filmem pustili např. klip Michaela Jacksona nebo tak něco jako předfilm. Zde mám dotaz na experty v cele s IMFem. Videl jsem tam i film, ktery si vybavuju jen, ze mlady kluk mel schopnost telekineze a nakonec zachranil neco pred explozi, ze vratil zpet nejakou explozivni latku aby nevytekla a nedoslo k explozi? Jeste si vybavuju, ze tam byla nejaka divka k tomu jako romanticky interest toho hrdiny. Vim, je to malo, ale nenapadne nekoho, o co by mohlo jit? Dik
0 0
reagovat

Božské komentáře...

Já tu brečím z těch komentářů, úplně to vidím co všechno pro každého znamenal ten "jejich" film... A super inspirace. Jdu si pustit Mad Mission a Battle Beyond the Stars. Muži v Práci samo totalni fenomen, jak píše IMF. Nejak to sedlo CZ lidem, ten styl a frky. Byl také dabing suprový k té verzi co jsem viděl.
Naprosto nejšokovější zážitek pro mne bylo vidět Aliens a The Thing. Já jsem tenkrát z toho nemohl ani dojít domu a to bylo světlo (ale zima :D). Navíc tu věc jsme se dívali na videu u jedné bohyně doma a já samo nesměl ukázat, že jsem z toho totálně posranej z toho filmu :)
I proto je super, že jsou v kinech ty re-release filmu jako Aliens nebo Predator. Žijeme v parádní době a zažili jsme totálně boží časy (hry, filmy, ale i ven jsem zašel - dneska je vše moc "sociální" a ven moc lidi nechodí říkal jeden malý borec 10 let, kterého jsem potkal u nás ve firmě :+).
Všem děkuju za komentáře, které přináší další hodnotu k úžasnému článku. Já jsem z toho tak naměko, že ani nevím co psát. :+
359850
Já tu brečím z těch komentářů, úplně to vidím co všechno pro každého znamenal ten "jejich" film... A super inspirace. Jdu si pustit Mad Mission a Battle Beyond the Stars. Muži v Práci samo totalni fenomen, jak píše IMF. Nejak to sedlo CZ lidem, ten styl a frky. Byl také dabing suprový k té verzi co jsem viděl. Naprosto nejšokovější zážitek pro mne bylo vidět Aliens a The Thing. Já jsem tenkrát z toho nemohl ani dojít domu a to bylo světlo (ale zima *:D*). Navíc tu věc jsme se dívali na videu u jedné bohyně doma a já samo nesměl ukázat, že jsem z toho totálně posranej z toho filmu *:)* I proto je super, že jsou v kinech ty re-release filmu jako Aliens nebo Predator. Žijeme v parádní době a zažili jsme totálně boží časy (hry, filmy, ale i ven jsem zašel - dneska je vše moc "sociální" a ven moc lidi nechodí říkal jeden malý borec 10 let, kterého jsem potkal u nás ve firmě *:+*). Všem děkuju za komentáře, které přináší další hodnotu k úžasnému článku. Já jsem z toho tak naměko, že ani nevím co psát. *:+*
Božské komentáře...
0 0
reagovat
Myslel jsem,že syn sbírá plakáty a filmy , jako já. :-) . Zapomněl jsem napsat,že asi první film co jsem viděl na videu (asi v roce 86-87) byl Over the Top. Byl jsem uhranut! :-) Taky jsem chtěl být takový macho frajer,každého přetlačit na páce jako Sly! Rocky III a IV mě pak dostali úplně!
Kamarád m tehdy i vyprávěl děj Ramba 2 a já nemohl pochopit,proč ho tam jeho vlastní,američani,v tom Vietnamu zradili a nechali. Později,až jsem to viděl,tak jsem pochopil.
Ačkoliv jsem něj.. fanda Slye,tak nejlepší akční film je Predator!! Je tam vše,džungle,banda kámošů,různé typy ,svalnatý Arnold,neuvěřitelný zabiják z vesmíru super hudba!!!
359849
Myslel jsem,že syn sbírá plakáty a filmy , jako já. :-) . Zapomněl jsem napsat,že asi první film co jsem viděl na videu (asi v roce 86-87) byl Over the Top. Byl jsem uhranut! :-) Taky jsem chtěl být takový macho frajer,každého přetlačit na páce jako Sly! Rocky III a IV mě pak dostali úplně! Kamarád m tehdy i vyprávěl děj Ramba 2 a já nemohl pochopit,proč ho tam jeho vlastní,američani,v tom Vietnamu zradili a nechali. Později,až jsem to viděl,tak jsem pochopil. Ačkoliv jsem něj.. fanda Slye,tak nejlepší akční film je Predator!! Je tam vše,džungle,banda kámošů,různé typy ,svalnatý Arnold,neuvěřitelný zabiják z vesmíru super hudba!!!
0 0
reagovat

Stranger777

No mě by to docela zajímalo, ale kazety a video, které je jeden z novějších špičkových modelů JVC z doby, než to začlo upadat, jsou našich, takže nerad bych dopadl tak, že k nim přijdu, natěšeně strčím kazetu do té 6ti hlavé mrchy, něco se pokurví a já budu ten, kdo to rozbil :D
359848
No mě by to docela zajímalo, ale kazety a video, které je jeden z novějších špičkových modelů JVC z doby, než to začlo upadat, jsou našich, takže nerad bych dopadl tak, že k nim přijdu, natěšeně strčím kazetu do té 6ti hlavé mrchy, něco se pokurví a já budu ten, kdo to rozbil *:D*
Stranger777
0 0
reagovat
Ještě stále mám nefunkční video Mitsubishi a pod ním spoustu nahraných kazet z tv. Jako malý jsem nahrával Xenu a po návratu z chalupy se na ni v neděli odpoledne díval. Jako první nahraný film a také nejvíckrát viděný byl Černý korzár. V době, kdy se mluvilo o cenách pro Kolju, jsem uprosil babičku, aby mi ho za věrnostní body z obchodu Mana pořídila (asi jediná moje originální VHS). Také si pamatuji na okamžik, kdy jsem si od kamaráda půjčil Den Nezávislosti a hned si ho pustil a potom z něj byl úplně paf. Videopůjčovny jsem nenavštěvoval, ikdyž jedna byla docela blízko. Díky za skvělý článek.
359847
Ještě stále mám nefunkční video Mitsubishi a pod ním spoustu nahraných kazet z tv. Jako malý jsem nahrával Xenu a po návratu z chalupy se na ni v neděli odpoledne díval. Jako první nahraný film a také nejvíckrát viděný byl Černý korzár. V době, kdy se mluvilo o cenách pro Kolju, jsem uprosil babičku, aby mi ho za věrnostní body z obchodu Mana pořídila (asi jediná moje originální VHS). Také si pamatuji na okamžik, kdy jsem si od kamaráda půjčil Den Nezávislosti a hned si ho pustil a potom z něj byl úplně paf. Videopůjčovny jsem nenavštěvoval, ikdyž jedna byla docela blízko. Díky za skvělý článek.
0 0
reagovat

HastaLaVistaBab

Originálky jsou furt v pohodě, nahrávky už to mají slabší, ale některé SP nahrávky taky ještě v klidu. LP či EP samozřejmě nepoužitelné a to i na stejném videu, na kterém se to nahrávalo, ale to nebylo o kvalitě ani před těmi 15 lety, kdy se to nahrávalo:)
359846
Originálky jsou furt v pohodě, nahrávky už to mají slabší, ale některé SP nahrávky taky ještě v klidu. LP či EP samozřejmě nepoužitelné a to i na stejném videu, na kterém se to nahrávalo, ale to nebylo o kvalitě ani před těmi 15 lety, kdy se to nahrávalo*:)*
HastaLaVistaBab
0 0
reagovat
Ze Slye na Marvel, seš si jistý, že to je tvůj syn ? :D
359845
Ze Slye na Marvel, seš si jistý, že to je tvůj syn ? *:D*
0 0
reagovat

Marek

Super článek,čistá nostalgie. Já chodil na ostravskou černou burzu v 80. letech kupovat plakáty - já fanda Slye (doteď :-) ). Byl jsem teenager téměř bez peněz. Plakát za 10-20 kčs. Přitom jsem pozoroval vhs kazety,video naši neměli. První zn.Orion snad stálo 20 000 kčs. U kámoše jsme banda kamarádů sjížděli do noci american ninja filmy,Red Scorpion,Tango a Cash,Conan, Indiana Jones,Josefina :-) , Wrath (přízrak), Beastmaster,atd... A první kazetu jsem si koupil v té doběl i když jsem ještě neměl video,za asi 300 kčs Rocky III , IV s polským dabingem. Někde ji mám v krabici s ostatními doteď. A na té burze se prodávaly i takové věci,jako překlady písní metalových skupin za 10 korun! Já měl rád disco (Sandra,C.C.Catch,Bad Boys Blue,Pet Shop Boys ,Samantha Fox ,Sabrina) ,ale můj kámoš kupoval ty překlady od Iron Maiden,AC/DC,Judas Priest, Warlock atd.
Všechny ty vhs,mg kazety i plakáty mám dodnes. Můj syn se potatil,sbírá marvel hrdiny a věší si je na zeď.
359844
Super článek,čistá nostalgie. Já chodil na ostravskou černou burzu v 80. letech kupovat plakáty - já fanda Slye (doteď :-) ). Byl jsem teenager téměř bez peněz. Plakát za 10-20 kčs. Přitom jsem pozoroval vhs kazety,video naši neměli. První zn.Orion snad stálo 20 000 kčs. U kámoše jsme banda kamarádů sjížděli do noci american ninja filmy,Red Scorpion,Tango a Cash,Conan, Indiana Jones,Josefina :-) , Wrath (přízrak), Beastmaster,atd... A první kazetu jsem si koupil v té doběl i když jsem ještě neměl video,za asi 300 kčs Rocky III , IV s polským dabingem. Někde ji mám v krabici s ostatními doteď. A na té burze se prodávaly i takové věci,jako překlady písní metalových skupin za 10 korun! Já měl rád disco (Sandra,C.C.Catch,Bad Boys Blue,Pet Shop Boys ,Samantha Fox ,Sabrina) ,ale můj kámoš kupoval ty překlady od Iron Maiden,AC/DC,Judas Priest, Warlock atd. Všechny ty vhs,mg kazety i plakáty mám dodnes. Můj syn se potatil,sbírá marvel hrdiny a věší si je na zeď.
Marek
0 0
reagovat
Jestli se nepletu, tak životnost VHS pásek je nějakých 10, 15let? Tzn., že všechny ty kazety co máme doma schované už jsou nejspíš stejně kaput a nepůjde z nich nic přehrát? :)/
359843
Jestli se nepletu, tak životnost VHS pásek je nějakých 10, 15let? Tzn., že všechny ty kazety co máme doma schované už jsou nejspíš stejně kaput a nepůjde z nich nic přehrát? :)/
0 0
reagovat
Souhlasím s tím, že tohle byla teda nálož nostalgie a navíc okořeněná i fotkou z Martial Law 2, Cynthia byla na vrcholu své kariéry, Jeff Wincott byl frajer, Chada McQueena skvěle vystřídal, prostě vrchol blaha. Kde tenkrát byla Cynthia, o to byla v půjčovnách docela sháňka.

Jinak já jsem byl taky na chvíli king, zrovna ve stejném období co IMF, protože jsme měli poměrně brzy 2 videa a dekodér proti blikání k tomu:).

Nikdy ale nezapomenu na momenty typu první zhlédnutí filmu Věc (ve dne a do dneška si pamatuju, jak jsem se bál:) nebo Highlandera. Ale pak jsou tu klasiky typu Rudý Škorpión, Tygří spáry, Van Dammovky, Cobra, Zúčtování v Malém Tokiu anebo začátky Intersonicu typu 36 komnat Shaolinu:D

Jinak kazet se táta postupně zbavil, já dal pryč i téměř všechny originálky, ale ty videokazety, kde mám nahrané všechno možné z televize, těch jsem se zbavoval až v poslední době. A občas to byla ukrutná kvalita (mnohdy i LP, možná i EP). Ale časy to byly neopakovatelné a střední jsem měl kousek od několika videopůjčoven a vždycky jsem pak už jen čekal až vyjde Cinema. Nejsem principiálně nostalgik, ale tohle mě bere ;)

359842
Souhlasím s tím, že tohle byla teda nálož nostalgie a navíc okořeněná i fotkou z Martial Law 2, Cynthia byla na vrcholu své kariéry, Jeff Wincott byl frajer, Chada McQueena skvěle vystřídal, prostě vrchol blaha. Kde tenkrát byla Cynthia, o to byla v půjčovnách docela sháňka. Jinak já jsem byl taky na chvíli king, zrovna ve stejném období co IMF, protože jsme měli poměrně brzy 2 videa a dekodér proti blikání k tomu:). Nikdy ale nezapomenu na momenty typu první zhlédnutí filmu Věc (ve dne a do dneška si pamatuju, jak jsem se bál:) nebo Highlandera. Ale pak jsou tu klasiky typu Rudý Škorpión, Tygří spáry, Van Dammovky, Cobra, Zúčtování v Malém Tokiu anebo začátky Intersonicu typu 36 komnat Shaolinu*:D* Jinak kazet se táta postupně zbavil, já dal pryč i téměř všechny originálky, ale ty videokazety, kde mám nahrané všechno možné z televize, těch jsem se zbavoval až v poslední době. A občas to byla ukrutná kvalita (mnohdy i LP, možná i EP). Ale časy to byly neopakovatelné a střední jsem měl kousek od několika videopůjčoven a vždycky jsem pak už jen čekal až vyjde Cinema. Nejsem principiálně nostalgik, ale tohle mě bere *;)*
0 0
reagovat
Muzi v praci byli podle me v CR naprostym fenomenem. Zcestoval jsem pul sveta a kdykoliv jsem se na tuhle kultovku nekde zeptal (vcetne USA), nikdo nemel ani paru. Asi je to tim, ze jsme v CR zatizeny na popelare jako zamestnani snu. :D
359839
Muzi v praci byli podle me v CR naprostym fenomenem. Zcestoval jsem pul sveta a kdykoliv jsem se na tuhle kultovku nekde zeptal (vcetne USA), nikdo nemel ani paru. Asi je to tim, ze jsme v CR zatizeny na popelare jako zamestnani snu. *:D*
0 0
reagovat
To je tím, že ten film je kravina kterou jsem viděl jednou a tudíž si z toho nic nepamatuju :)) zase jsem chytřejší, možná tomu dám po těch letech šanci ještě jednou, abych se podíval na ten plakát teda :D
359841
To je tím, že ten film je kravina kterou jsem viděl jednou a tudíž si z toho nic nepamatuju *:))* zase jsem chytřejší, možná tomu dám po těch letech šanci ještě jednou, abych se podíval na ten plakát teda *:D*
0 0
reagovat
nádherne nostalgický článok

VHS sme mali poväčšinou požičané od krstného ale boha jeho to boli filmy! Karate tiger 2: Zuřící blesk som videl v priebehu jednoho dňa snáď 6 krát, ďalej kto si spomenie na spoluprácu bratov Carlosa Estevéza a Emilia Estevéze Muži v práci? A nehovoriac o Rambovskej trilógii s dabingom jedného muža, jaj nezabudnuteľné časy.

IMF :+
359840
nádherne nostalgický článok VHS sme mali poväčšinou požičané od krstného ale boha jeho to boli filmy! Karate tiger 2: Zuřící blesk som videl v priebehu jednoho dňa snáď 6 krát, ďalej kto si spomenie na spoluprácu bratov Carlosa Estevéza a Emilia Estevéze Muži v práci? A nehovoriac o Rambovskej trilógii s dabingom jedného muža, jaj nezabudnuteľné časy. IMF *:+*
0 0
reagovat

HastaLaVista

Tak teraz si sa riadne zhodil. A ze vraj si fanda starych akcnych filmov a nepoznas fejkovy plagat k T2 z Last Action Hero. Ts, ts.
Pusti si radsej nejaky Marvel.
359838
Tak teraz si sa riadne zhodil. A ze vraj si fanda starych akcnych filmov a nepoznas fejkovy plagat k T2 z Last Action Hero. Ts, ts. Pusti si radsej nejaky Marvel.
HastaLaVista
0 0
reagovat
359837
http://www.leffatykki.com/static/content/image/e70a7cadb12053df6130350d6739d2aa.jpg
0 0
reagovat

Hasta

Posledný akčný hrdina a je to fiktívny plagát.
359836
Posledný akčný hrdina a je to fiktívny plagát.
Hasta
0 0
reagovat
Co je to za film v tom náhledu k článku, jediný co mě napadá je Demolition man, ale nesedí mi k tomu ta brokovnice? a že je na tom plakátu, pokud je to z plakátu, sám bez Snipse.
359835
Co je to za film v tom náhledu k článku, jediný co mě napadá je Demolition man, ale nesedí mi k tomu ta brokovnice? a že je na tom plakátu, pokud je to z plakátu, sám bez Snipse.
0 0
reagovat
Tak můj první film byl Komando. Hláška "Bennette, teď z tebe vychází pára", mě pronásleduje dodnes. :D
359834
Tak můj první film byl Komando. Hláška "Bennette, teď z tebe vychází pára", mě pronásleduje dodnes. *:D*
0 0
reagovat
Jinak když se tady pomaličku začíná řešit DVD, pak první zmínky jsem o něm čelt tuším na začátku 98mého, kdy o nich psal Franta Fuka v Cinemě jako nesmírnou samospásu světa. Na větu "...ale hlavně - budou filmy dostupné v originálním znění..." nezapomenu, neb tenkrát jsem ji úplně nechápal jako klad :D:D:D!
DVDčka jako takové jsem řešil (a těšil) poměrně hodně dlouho, ale až v roce 2002 jsme pořizovali nový PC a já si do něj vydupal DVD čtečku. Digitální věk mohl začít...
359833
Jinak když se tady pomaličku začíná řešit DVD, pak první zmínky jsem o něm čelt tuším na začátku 98mého, kdy o nich psal Franta Fuka v Cinemě jako nesmírnou samospásu světa. Na větu "...ale hlavně - budou filmy dostupné v originálním znění..." nezapomenu, neb tenkrát jsem ji úplně nechápal jako klad *:D**:D**:D*! DVDčka jako takové jsem řešil (a těšil) poměrně hodně dlouho, ale až v roce 2002 jsme pořizovali nový PC a já si do něj vydupal DVD čtečku. Digitální věk mohl začít...
0 0
reagovat
xnewstedx: Ehm, díky :o;)! Ale s tím nakoukáváním to asi taky nebudu moc pokoušet :))
359832
xnewstedx: Ehm, díky *:o**;)*! Ale s tím nakoukáváním to asi taky nebudu moc pokoušet *:))*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se