Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nová znělka Marvelu: Víc, než jsme čekali

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
"inac kto si myslel rovnako ako ja, ze znelka 20th fox je vlastne hudba zo star wars? " jasne, ked som bol decko tak som si to myslel tiez, az dokym som to nevidel pokope u novych epizod
359978
"inac kto si myslel rovnako ako ja, ze znelka 20th fox je vlastne hudba zo star wars? " jasne, ked som bol decko tak som si to myslel tiez, az dokym som to nevidel pokope u novych epizod
0 0
reagovat
hrozne preplacane, prve logo s listovanim komixovych straniek a ich zvukom bolo lepsie, aj ten cisty napis marvel na cervenom pozadi :+
359977
hrozne preplacane, prve logo s listovanim komixovych straniek a ich zvukom bolo lepsie, aj ten cisty napis marvel na cervenom pozadi *:+*
0 0
reagovat
a prave to listovanie v komiksoch bolo pre kazdy film specialne, lebo sa listovalo prave v konkretnych komiksoch, cize v spidermanovi listovali v spidermanovi, v xmenoch listovali xmen komiksy a tak dalej, toto bude len jedna ta ista znelka.....inac kto si myslel rovnako ako ja, ze znelka 20th fox je vlastne hudba zo star wars?
359889
a prave to listovanie v komiksoch bolo pre kazdy film specialne, lebo sa listovalo prave v konkretnych komiksoch, cize v spidermanovi listovali v spidermanovi, v xmenoch listovali xmen komiksy a tak dalej, toto bude len jedna ta ista znelka.....inac kto si myslel rovnako ako ja, ze znelka 20th fox je vlastne hudba zo star wars?
0 0
reagovat
Jj, listování komiksem bylo decentnější, a odkazovalo to k tradici značky. Tohle je moc dlouhé a nabubřelé.
359856
Jj, listování komiksem bylo decentnější, a odkazovalo to k tradici značky. Tohle je moc dlouhé a nabubřelé.
0 0
reagovat
Moc dlouhý a nuda. Listování stránkama vede. A to mě to ani tak moc nezajímá, ale poznám, kdy Marvel udělá nějakou zbytečnost, viz druzí Avengers, Amazing Spider-Man, či nyní nová znělka.
359798
Moc dlouhý a nuda. Listování stránkama vede. A to mě to ani tak moc nezajímá, ale poznám, kdy Marvel udělá nějakou zbytečnost, viz druzí Avengers, Amazing Spider-Man, či nyní nová znělka.
0 0
reagovat

Cloud

Pravda je, že mě jakýkoli řečený argument nepřesvědčí :) To že se skladatel snaží pro film napsat motiv/motivy je jasné. Jinak to asi ani komponovat nešlo. Nakolik už to dotyčný umí a má talent je jiná věc. A za mě to Giacchino neumí. Mám ho tak na úrovni Johna Ottmana, nebo toho Patricka Doylea. Noty umí, ale kdo ví jaký talent nepobrali. Tebou zmíněným veteránům se ani nepřibližují.

Přesně někdo jako Basil Poledouris, Ennio Morricone, nebo klasický, nevykrádající se James Horner mi tu zatraceně chybí! Já miluju starou školu, ale prostě tady ten talent nevidím. Docela jsem sledoval Abela Korzeniowského - ale taky se začal vykrádat a poměrně brzo. Kvalit Kaczmarka tak úplně nedosahuje.... ale oběma bych v Holywoodu dal daleko více prostoru, než Giacchinovi. On pro mě rozhodně starou školu nepředstavuje.

A že hudba funguje ve filmu pro mě určitě neznamená, že si jí jako divák nevšimnu :D Takové věci se říkají o basové lince a přesto jsem si jistý, že by takový John Myung, Michael Balzary, nebo třeba Roger Waters nesouhlasili ani s tím :))

Fimová hudba udělá filmu ksicht. A když je unylá a nevýrazná, nemusí být vůbec. Když si ji pár fanoušků pouští na CD a najdou si motivy až tam, nemusí být ve filmu, není to pro mě dílo dobrého skladatele.

A tahle znělka k Marvelu je typické generické nic.
359781
Pravda je, že mě jakýkoli řečený argument nepřesvědčí *:)* To že se skladatel snaží pro film napsat motiv/motivy je jasné. Jinak to asi ani komponovat nešlo. Nakolik už to dotyčný umí a má talent je jiná věc. A za mě to Giacchino neumí. Mám ho tak na úrovni Johna Ottmana, nebo toho Patricka Doylea. Noty umí, ale kdo ví jaký talent nepobrali. Tebou zmíněným veteránům se ani nepřibližují. Přesně někdo jako Basil Poledouris, Ennio Morricone, nebo klasický, nevykrádající se James Horner mi tu zatraceně chybí! Já miluju starou školu, ale prostě tady ten talent nevidím. Docela jsem sledoval Abela Korzeniowského - ale taky se začal vykrádat a poměrně brzo. Kvalit Kaczmarka tak úplně nedosahuje.... ale oběma bych v Holywoodu dal daleko více prostoru, než Giacchinovi. On pro mě rozhodně starou školu nepředstavuje. A že hudba funguje ve filmu pro mě určitě neznamená, že si jí jako divák nevšimnu *:D* Takové věci se říkají o basové lince a přesto jsem si jistý, že by takový John Myung, Michael Balzary, nebo třeba Roger Waters nesouhlasili ani s tím :)) Fimová hudba udělá filmu ksicht. A když je unylá a nevýrazná, nemusí být vůbec. Když si ji pár fanoušků pouští na CD a najdou si motivy až tam, nemusí být ve filmu, není to pro mě dílo dobrého skladatele. A tahle znělka k Marvelu je typické generické nic.
Cloud
0 0
reagovat
opravdu slabe. tak zamenitelne s kazdou druhou. nepovedlo. nelibi
359774
opravdu slabe. tak zamenitelne s kazdou druhou. nepovedlo. nelibi
0 0
reagovat
Chermy
Ono asi nemá moc cenu tě přesvědčovat o jeho talentu, když v jeho hudbě nenacházíš to, co bys chtěl. Jestli ti ale ve věcech jako Tomorrowland, Jupiter Ascending nebo John Carter chybí "fungující" motivy, tak je prostě něco špatně (každý z nich má minimálně 3 primární a řadu vedlejších, relativně komplexním způsobem se prolínajících motivů). Ale asi záleží na tom, co si představuješ pod pojmem "fungující motiv". Občas se říká, že nejlepší filmová hudba je ta, které si divák nevšimne. Úplně se s tím neztotožňuju, ale na druhou stranu si nemyslím, že dobrý motiv musí být člověk schopen zanotovat.

S tím škatulkováním ti dám trochu za pravdu, neměl jsem na mysli nikoho konkrétního, ale nelze popřít, že existuje početná skupina diváků, která je odkojená na snadno stravitelných skladatelích jako Henry Jackman nebo Junkie XL a považuje je za geniální, protože občas vypustí nějakou tu testosteronovou pecku, která je prostě "epic as fuck". Zní to strašně staromilecky, ale tihle lidé prostě nesahají skladatelům jako John Williams, Jerry Goldsmith, Alan Silvestri, James Horner, Howard Shore, James Newton Howard, Basil Poledouris nebo i zmíněný Christopher Young ani po paty. Osobně mezi tyto talenty řadím i Giacchina. Mimochodem moderní prvky taky nepovažuju za znak průměrnosti, Powell i Gregson-Williams jsou ve srovnání s Jackmanem bohové ;)
359764
[b]Chermy[/b] Ono asi nemá moc cenu tě přesvědčovat o jeho talentu, když v jeho hudbě nenacházíš to, co bys chtěl. Jestli ti ale ve věcech jako Tomorrowland, Jupiter Ascending nebo John Carter chybí "fungující" motivy, tak je prostě něco špatně (každý z nich má minimálně 3 primární a řadu vedlejších, relativně komplexním způsobem se prolínajících motivů). Ale asi záleží na tom, co si představuješ pod pojmem "fungující motiv". Občas se říká, že nejlepší filmová hudba je ta, které si divák nevšimne. Úplně se s tím neztotožňuju, ale na druhou stranu si nemyslím, že dobrý motiv musí být člověk schopen zanotovat. S tím škatulkováním ti dám trochu za pravdu, neměl jsem na mysli nikoho konkrétního, ale nelze popřít, že existuje početná skupina diváků, která je odkojená na snadno stravitelných skladatelích jako Henry Jackman nebo Junkie XL a považuje je za geniální, protože občas vypustí nějakou tu testosteronovou pecku, která je prostě "epic as fuck". Zní to strašně staromilecky, ale tihle lidé prostě nesahají skladatelům jako John Williams, Jerry Goldsmith, Alan Silvestri, James Horner, Howard Shore, James Newton Howard, Basil Poledouris nebo i zmíněný Christopher Young ani po paty. Osobně mezi tyto talenty řadím i Giacchina. Mimochodem moderní prvky taky nepovažuju za znak průměrnosti, Powell i Gregson-Williams jsou ve srovnání s Jackmanem bohové ;)
0 0
reagovat
Nepaci sa mi to
-obrazky moc doslovne, listovanie komiksom bolo nadcasove.
-hudba malo gradujuca, ba az vobec
- spolu so slovom Studios to vyzera strasne, akokeby sa zosity so studiom pohadali a chceli sa nejak odlisit?
359759
Nepaci sa mi to -obrazky moc doslovne, listovanie komiksom bolo nadcasove. -hudba malo gradujuca, ba az vobec - spolu so slovom Studios to vyzera strasne, akokeby sa zosity so studiom pohadali a chceli sa nejak odlisit?
0 0
reagovat
A ten Jackman.... není to možná žádný génius, ale snaží se a jeho motivy často fungují nejen ve filmu ale i samostatně. Určitě mi nepřijde "popovost" jako znak průměrnosti. Ze Zimmerovy líhně vylezlo hodně lidí a tolik jich na sebe upozornit neumí. Samozřejmě John Powell je jen jeden, ale když vidím že na projektu dělá Jackman, jdu tam s tím, že hudbu nejspíš "uslyším" :)
359749
A ten Jackman.... není to možná žádný génius, ale snaží se a jeho motivy často fungují nejen ve filmu ale i samostatně. Určitě mi nepřijde "popovost" jako znak průměrnosti. Ze Zimmerovy líhně vylezlo hodně lidí a tolik jich na sebe upozornit neumí. Samozřejmě John Powell je jen jeden, ale když vidím že na projektu dělá Jackman, jdu tam s tím, že hudbu nejspíš "uslyším" *:)*
0 0
reagovat

Cloud

Já tady cítím zaze mírné zjednodušování a škatulkování. Myslím, že ani jeden kdo si tu rýpnul do Giacchina, už dávno nepatří mezi náctileté.

Kéž by skládal jako ze staré školy. Ale on je prakticky neschopný složit fungující motiv. Souhlasím s tím, že na Zimmerovi je cítit jasná únava, zjednodušování motivů a mnohdy i to, že ho některé filmy nebaví. A možná je to i tím, že na stará kolena propadnul technu... na jeho koncertě to bylo dost znát..... ty nejhorší skladby co zahrál, byly často nejdelší a nejvíc zabalený do neposlouchatelnýho balastu elektroniky. Po takovém Posledním samuraji ani památky....

Ale zpět ke Giacchinovi. To že skládá složité, staromilské sountracky z něj nedělá dobrého skladatele. Takový Alexandre Desplat je mílové kroky jinde.... I když si od něj pustím jen něco, dokážu ocenit, že má talent a "starou školu". V podstatě cokoli od Christophera Younga je taky daleko rafinovanější. I Harry Gregson Williams mívá závany geniality a ačkoli se mu často spíš vyhýbám, když se to podaří stojí to za to!

Giacchino neumí gradovat, jeho motivy jsou nenápadité nudné, je to přesně ten typ hudby, které si všimnou jen největší hltači filmové hudby, ale obyčejný divák si často ani nevšimne, že tam něco hrálo, natož aby zanotoval hlavní motiv...

Takže ano, pro mě je to rutinér a patlal :)

359748
Já tady cítím zaze mírné zjednodušování a škatulkování. Myslím, že ani jeden kdo si tu rýpnul do Giacchina, už dávno nepatří mezi náctileté. Kéž by skládal jako ze staré školy. Ale on je prakticky neschopný složit fungující motiv. Souhlasím s tím, že na Zimmerovi je cítit jasná únava, zjednodušování motivů a mnohdy i to, že ho některé filmy nebaví. A možná je to i tím, že na stará kolena propadnul technu... na jeho koncertě to bylo dost znát..... ty nejhorší skladby co zahrál, byly často nejdelší a nejvíc zabalený do neposlouchatelnýho balastu elektroniky. Po takovém Posledním samuraji ani památky.... Ale zpět ke Giacchinovi. To že skládá složité, staromilské sountracky z něj nedělá dobrého skladatele. Takový Alexandre Desplat je mílové kroky jinde.... I když si od něj pustím jen něco, dokážu ocenit, že má talent a "starou školu". V podstatě cokoli od Christophera Younga je taky daleko rafinovanější. I Harry Gregson Williams mívá závany geniality a ačkoli se mu často spíš vyhýbám, když se to podaří stojí to za to! Giacchino neumí gradovat, jeho motivy jsou nenápadité nudné, je to přesně ten typ hudby, které si všimnou jen největší hltači filmové hudby, ale obyčejný divák si často ani nevšimne, že tam něco hrálo, natož aby zanotoval hlavní motiv... Takže ano, pro mě je to rutinér a patlal *:)*
Cloud
0 0
reagovat

do_od

link

“Marvel TV and Marvel Studios are two very different things. So even if the character were to appear [in The Avengers: Infinity War], that doesn’t necessarily mean that I would appear in that film.“ COX
359745
http://screenrant.com/daredevil-charlie-cox-marvel-tv-movies-differences/ “Marvel TV and Marvel Studios are two very different things. So even if the character were to appear [in The Avengers: Infinity War], that doesn’t necessarily mean that I would appear in that film.“ COX
do_od
0 0
reagovat

do_Od

Filmova odnoz v prvom rade ignoruje serialovu, takze tvorcovia filmov budu nadalej robit vsetko preto, aby do nich nemuseli obsadzovat serialove charaktery. Cize tie uvahy o novom castingu su momentalne neaktualne uz len z toho dovodu.
359738
Filmova odnoz v prvom rade ignoruje serialovu, takze tvorcovia filmov budu nadalej robit vsetko preto, aby do nich nemuseli obsadzovat serialove charaktery. Cize tie uvahy o novom castingu su momentalne neaktualne uz len z toho dovodu.
do_Od
0 0
reagovat
hroubek
Ja pridavam link
Celkovo koniec OST ku Lost Season1 (Parting Words a Oceanic 815) je uzasny skladatelsky top podla mna urovne Wiliamsa . A ktokolvek tvrdi ze Giacchino nie je dobry skladatel, nech si pripomenie Roar! Cloverfield Overture a pusti napr. Star Treky a Inside Out. On ma svoj styl ktoreho sa drzi, je pre niektorych asi old school ale vsetky jeho OST su rozoznatelne a maju nejaky zaujimavy motiv.
359729
[b]hroubek[/b] Ja pridavam https://www.youtube.com/watch?v=A_btA1bS53w Celkovo koniec OST ku Lost Season1 (Parting Words a Oceanic 815) je uzasny skladatelsky top podla mna urovne Wiliamsa . A ktokolvek tvrdi ze Giacchino nie je dobry skladatel, nech si pripomenie Roar! Cloverfield Overture a pusti napr. Star Treky a Inside Out. On ma svoj styl ktoreho sa drzi, je pre niektorych asi old school ale vsetky jeho OST su rozoznatelne a maju nejaky zaujimavy motiv.
0 0
reagovat

sensej

Odkaz? Protože když pominu tvou první větu, nechce se mi věřit, že by do toho univerza takhle zasahovali, když jejich seriály obývají ten stejný vesmír, jako filmy.
359726
Odkaz? Protože když pominu tvou první větu, nechce se mi věřit, že by do toho univerza takhle zasahovali, když jejich seriály obývají ten stejný vesmír, jako filmy.
sensej
0 0
reagovat

hroubek

ikdyby Netlfix byl sebevíc lepší, sám víš, že Marvel TV nikdy nebude plnohodnotný produkt, sám předdstavitel Daredevil prohlásil, že kdyby byl Daredevil ve filmu, nejspíše by dělali casting)))
359724
ikdyby Netlfix byl sebevíc lepší, sám víš, že Marvel TV nikdy nebude plnohodnotný produkt, sám předdstavitel Daredevil prohlásil, že kdyby byl Daredevil ve filmu, nejspíše by dělali casting)))
hroubek
0 0
reagovat
Starý motiv byl lepší. Když, už něco dělat, tak pořádně a přidat tam věci z Netflixu, aby se divákům připomněly ty nejlepší kousky.

Co se týče Giacchina, tak ten patří mezi nejlepší skladatele dnešní doby. V hlavě, Up, Star Treky, Lost, Ať vejde ten pravý, M:I3, Ratatouille a mnoho dalších a za mě jedna z jeho nejlepších skladeb link
359716
Starý motiv byl lepší. Když, už něco dělat, tak pořádně a přidat tam věci z Netflixu, aby se divákům připomněly ty nejlepší kousky. Co se týče Giacchina, tak ten patří mezi nejlepší skladatele dnešní doby. V hlavě, Up, Star Treky, Lost, Ať vejde ten pravý, M:I3, Ratatouille a mnoho dalších a za mě jedna z jeho nejlepších skladeb https://www.youtube.com/watch?v=u8mTmjP-TJ0
0 0
reagovat

kyller

Jaký trend má hudba v Bvs oproti MoS?
359715
Jaký trend má hudba v Bvs oproti MoS?
kyller
0 0
reagovat

sensej

Čo sa týka hudby, tak DC malo vždy nezabudnuteľné motívy a je super, že aj pri tých nových filmoch patriacich do DCEU tento trend pokračuje. Tam je pekne vidieť, s akou vášňou k tým projektom všetci pristupujú a aké talenty dokážu pritiahnuť.
359711
Čo sa týka hudby, tak DC malo vždy nezabudnuteľné motívy a je super, že aj pri tých nových filmoch patriacich do DCEU tento trend pokračuje. Tam je pekne vidieť, s akou vášňou k tým projektom všetci pristupujú a aké talenty dokážu pritiahnuť.
sensej
0 0
reagovat
nejlepsi znelka byla u thora
359708
nejlepsi znelka byla u thora
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se