Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Strýček Lucas něco chystá...


ikona
imf
george lucasstar wars
 

...a jakkoliv to vypadá chutně, je třeba se mít na pozoru. Internetem totiž včera zašuměla mexická vlna o tom, že George Lucas chystá další DVD vydání původní Star Wars trilogie. Což může znamenat jen dvě věci - došly mu peníze nebo má další nápady na úpravy, které by k sobě ještě víc přiblížily staré (E4-6) s novým (E1-3). Tentokrát se ale musíme spokojit s úplně odlišným vysvětlením, které zajistila neviditelná ruka trhu.

Fanoušci totiž celá dlouhá léta žádají (spíše tedy prosí na kolenou) Lucase, aby vydal na DVD původní trilogii v nezměněné podobě. Se všemi těmi nedokonalými triky, bez opulentně vylepšených pozadí a grandiózních výbuchů, jednoduše přesně tak, jak si mohli někteří z fanoušků tenhle film užít před třiceti lety v kinech. Sentiment holt pracuje a zřejmě tlačí na spoustu peněženek, protože se Lucas rozhodnul bohorovně vyhovět masám.

Upřímně pochybuji, že patříte mezi ony vyvolené, kteří v roce 1977 seděli v kině a drtili v rukou napětím popcorn, ale jistě se tu najde řada těch, jež Star Wars okusili prostřednictvím videoverze, tehdy neodolatelně nadabované Ondřejem Neffem (jeho jednomužné dabingy sci-fi snímků zůstanou v mé mysli navěky). Škoda, že tenhle zvukový záznam už pohltil čas, dát ho na lokálním DVDčku mezi skryté bonusy, šlo by tohle DVD na dračku.

Chystaná edice nabídne dvoudiskové verze všech tří filmů, přičemž si divák bude moci vybrat, zda chce vidět původní neremasterovanou verzi se zvukem v Dolby Digital 2.0, nebo Special Edition z roku 1997. Rozhodně si však poznačte v kalendáři den D, tahle legrace bude totiž dostupná pouze od 12. září do 31. prosince letošního roku.

Jestli vás snad tenhle krok George Lucase uchlácholil a začali jste si myslet, že je normální, gratuluji k vaší naivitě. Jen si počkejme, co pro nás George přichystá do budoucna. Velice mě pobavil nedávný aprílový žertík o tom, že hodlá celou Epizodu I předělat tak, aby si v ní mohl zahrát první kompletně počítačový herec, nerozpoznatelný od "devítiletého Haydena Christensena" a nahradil tak Jakea Lloyda. Zní to ujetě, je to vtip, ale za pár let... kdoví... :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace