Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel režisér Pretty Woman Garry Marshall


ikona
Mr. Hlad
julia robertsrip
Král romantických komedií se s diváky a fanoušky ve svých jednaosmdesáti rozloučil.  

Garry Marshall působil v Hollywoodu už od začátku šedesátých let. Nejdříve jako scenárista, později se prosadil jako režisér a jeden film od něj zná snad úplně každý. Řeč je pochopitelně o Pretty Woman, dost možná nejslavnější romantické komedii všech dob, která se bude během vánočních svátků na našich obrazovkách objevovat nejspíš ještě pěkných pár let. Marshall pomohl nastartovat kariéru Julie Roberts a z filmu, který měl být původně temným dramatem o životě holky na ulici, udělal limonádu, kterou milují holky, ženy i dámy všeho věku. 

 

Marshall však natočil i pohodovou komedii Přes palubu s Kurtem Russellem a Goldie Hawn, romanci Frankie a Johnny, kde Al Pacino balil Michlle Pfeiffer, nebo na svou dobu celkem odvážnou Jinou lásku, v níž se pokoušel ukázat, jak by fungovala romance mezi mentálně postiženými hrdiny. Vedle Julie Roberts mu za kariéru vděčí i Anne Hathaway, kterou obsadil do Deníku princezny a v posledních letech se specializoval na ansámblové filmy Na sv. ValentýnaŠťastný Nový rok nebo Svátek matek, který natočil v jednaosmdesáti letech. 

 

A bohužel je to jeho poslední film, ačkoliv se netajil tím, že by rád natočil třetí Deník princezny. Režisér, scenárista a producent, který se mohl pochlubit pěti nominacemi na cenu Emmy nebo nominací na BAFTA, zemřel v nemocnici v Burbanku. Údajně se tu dával dohromady z mrtvice, ale skolily ho komplikace spojené se zápalem plic. A i když ho nejspíš nikdo z redakce MovieZone nemá v topce režisérů, bude nám scházet. Ve svém žánru byl totiž absolutní špičkou. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace