Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Hororová monstra 21. století


ikona
Mr. Hlad
insidiousjames wansawtématop
Jasona Vorheese, Freddyho Kruegera a Michaela Myerse znáte. Jednadvacáté století ale nabídlo novou generaci filmových bubáků. Kteří jsou ti nejzajímavější?  

Freddy, Jason, Chucky, Michael, Ghostface, Leatherface… hororových ikon je spousta, ale většina z nich už oslaví pár desítek let. Víceméně všichni se už dočkali remaku, který jim obvykle udělal medvědí službu, a hororoví fandové se nakonec ještě rádi vrátili k Robertu Englundovi a Johnu Carpenterovi. 

 

Jednadvacáté století však nebylo na hororové ikony taky zrovna skoupé a pár nových hvězd tu máme. My jsme se pokusili dát dohromady sedmičku těch nejzajímavějších a nejzábavnějších. Jsou tu jak žánrové hvězdy, tak i trošku přehlížené potvory a zabijáci. Rozhodně jsme se ale chtěli vyhnout remakům a předělávkám starých filmů a chtěli jsme, aby každé monstrum mělo na kontě alespoň jeden film. A taky aby ty filmy byly pokud možno dobré. Takže ne, Paranormal Activity tu nečekejte, ale inspirace pro večer plný strachu je tu, myslím, celkem dost.

A pokud vám to nestačí, tak dnes večer probíhá MovieZone projekce hororu Zhasni a zemřeš. A šance, že i tady bude monstrum, které umí vyděsit, je víc než slušná. 

Kde jste ho viděli: The CollectorThe Collection
Hraje: Juan Fernández, Randall Archer
Co je zač: Prvotřídní cvok. Ačkoliv se objevil jen ve dvou filmech, stačil si získat pověst jednoho z největších filmových sadistů a na svém kontě má podle všeho stovky, možná i tisíce obětí. Holt když musíš, tak musíš a u tohohle magora to platí dvojnásob, svou touhu zabíjet, mučit a ubližovat jednoduše nekontroluje, a tak to dělá. Kreativita mu ovšem nechybí. Co se týče masek, je to konzerva, ale za ten kožený humus, co nosí na hlavě, by se nestyděl ani Mrzák z Pulp Fiction. Své oběti zavírá v jejich vlastních domech, kde pro ně přichystá pár veselých pastí. Společnost mu dělají ne zrovna roztomilí pejskové a doma si skládá kolekci ze svých obětí, které upravuje tak, aby vypadaly trochu jako hmyz. Zkrátka stoprocentní magor. To ovšem není žádné překvapení. V dětství viděl, jak tátovi ruplo v bedně a během díkuvzdání sežral celou svou rodinu. 

 

Filmy: Sadistického zabijáka představil světu režisér Marcus Dunstan, člověk, kterému se asi v životě neděly moc hezké věci. Vedle The Collector a The Collection má totiž na kontě i scénáře k několika dílům Saw, druhé a třetí Krvavé hostině nebo sequelu nových Piraní. Pokud v Hollywoodu chcete někoho, kdo vám do filmu propašuje trochu toho kreativního násilí, Dunstan je váš člověk. The Collector měl však být původně prequel Saw! Tehdy se ještě jmenoval The Midnight Man, ale producentům se nápad s prequelem nelíbil, a tak to sběratel lidských trofejí rozjel sólo.
Komu nastartoval kariéru: Prakticky nikomu. Dunstan se chvilku motal kolem třetího Halloweenu, ale už je podle všeho ze hry, a nikdo další se víc neprosadil. Snad jen představitel hlavního kladného hrdiny Arkina Josh Stewart má trošku štěstí, že si na něj občas vzpomene Christopher Nolan, který mu dal menší roli ve třetím Batmanovi, nechal ho dabovat CASE v Interstellaru a dohodil mu štěk v Transcendene Wallyho Pfistera.
Kdy ho uvidíme znovu: Na to, aby se tenhle magor vrátil potřetí, nevydělaly filmy dost peněz. Navíc závěr dvojky celkem jasně naznačuje, že případný návrat by nejspíš musel být prequel. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace