Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních červencových filmů


ikona
KarelR
téma
Rockwell, Mortensen, Ganz... a Lucie! 

Červenec je jako tradičně festivalový. Většina neznačkových filmů putuje do kin přímo z Varů, kde už Rimsy často vyzkoumal, co má cenu vidět a co ne. Nejnovější "Na co do kina" tak bude hodně těžit z jeho recenzí. Díky, kámo!

7. července

Lucie: Příběh jedný kapely

Dokument o Lucii má na ČSFD krásných 77%, Rimsy ale varuje: "Pro fandy Lucie samozřejmě povinnost, ti si tuhle recenzi ani nemusejí číst. Jinak je ale Příběh jedný kapely jen rutinním hudebním dokumentem, který nevyvolává žádnou kontroverzi ani překvapení. Jenže to by správná rocková díla dělat měla, ne?" Ještě tedy návštěvu kina zvažte!

Mike i Dave sháněj holku

Novou komedii s Efronem zatím nikdo z redakce neviděl a fronta se na ni rozhodně nestojí. Po tragédii jménem Děda je lotr a docela ok dvojce Sousedů se tu totiž rýsuje veleprůměrná ptákovina, která marní solidní obsazení. Samozřejmě s výjimkou Adama DeVinea. Bez toho by se filmový svět v klidu obešel...

Short Skin

"Někdo se může divit, že vznikne takovýto film o ničem, ale síla Short Skinu je v jednoduchosti a autenticitě. Přímočaře ukazuje problémy, kterými si (alespoň částečně) prošla většina chlapců během dospívání, a umně balancuje mezi artem a komercí, dramatem a komedií. Příjemné překvapení!" Rimsy zvedá palec nahoru a není v tom sám, festivaloví příznivci by tudíž měli zpozornět.

14. července

Neonový býk

O Neonovém býkovi se ve Varech hojně debatovalo, nadšené diváky ale nevyrobil. Klasická sonda do života pár lidí, která chce být o všem, ale vlastně je o ničem, prý zaručeně uspává. Probudíte se jen u obšťastňování koně a jedné pikantní soulože, takže asi není moc o co stát.

Pan Dokonalý

Promarněná Anna Kendrick podruhé, tentokrát s ubersympaťákem Samem Rockwellem. Pan Dokonalý se tvářil jako fajnová oddechovka, u níž se vlastně nemá co pokazit, Mr. Hlad ale hlásí, že se pokazilo skoro všechno. Scénář prý stojí za starou belu, režie jakbysmet a ústřední duo to prostě nemá jak zachránit. Slabota.

Tohle je náš svět

Nevím, jestli nejlepší, ale rozhodně nejdoporučovanější film letošních Varů. Tohle je náš svět zní jako učebnicová indie dramedie, v níž se po nějakých sedmi letech (!) vrací do centra pozornosti Viggo Mortensen, a skoro všichni tvrdí, že je kino povinností. Tuším celou škálu emocí a možná to nej, na co se v červenci dá vyrazit.

21. července

Julieta

"Almodóvar zpátky ve formě! Psychologické melodrama sice v rámci jeho tvorby nepřekvapí, ale zaujme kvalitními výkony obou hlavních hereček a propracovaným schématem vyprávění, což zahladí i pár hluchých míst. Výsledný dojem je proto jednoznačně pozitivní." Další doporučení od Rimsyho, hlavně pro milovníky španělské kinematografie.

Učitelka

Nejlepší Hřebejk od... Kawasakiho růže? Učitelka ve Varech sklidila kupu chvály, tady máte ještě jednou Rimsyho: "Funkční drama, které přináší minimum nového, ale ve své jednoduchosti je dostatečně jisté. Humorné momenty se samozřejmě vyskytují, ale většinu stopáže budete správně rozčarovaní ze všeho toho alibismu a pokrytectví. A to je správně." Snad to není jen náhoda, hřebejkovský comeback by vůbec nebyl od věci.

Zhasni a zemřeš

Třetí Očista je zejména akční thriller, takže se v červenci dočkáme jediného čistokrevného hororu. To je ta špatná zpráva. Ta dobrá je, že by mohl být dobrý, Zhasni a zemřeš má totiž na Rottenech 8 pozitivních recenzí a celkový rating 7/10. V nejbližších dnech tak snad dorazí slušná (a prý docela nápaditá) žánrovka. Což je dobrá zpráva pro každého, kdo by dal malíček za víc filmů s Marií Bello a Teresou Palmer.

28. července

Heidi, děvčátko z hor

Britové si Heidi natočili v roce 2005 a teď se o novou verzi pokusili Němci. Je lepší než americká televizní klasika z 90. let? Zatím to zní jako průměr, z něhož vyčnívá neselhávající Bruno Ganz a kupa fenomenálních švýcarských scenérií. Pokud tedy prahnete hlavně po krajinkách, asi cajk, jinak se nic zásadního neděje.

Co jste si vybrali z červencové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v srpnu!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace