Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #358 o dinosaurech a lekačkách


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co všechno z Jurského parku jste neviděli? Které hororové momenty jsou nejděsivější? A jak točí akci tvůrci Captaina Americy? 

Výplach bez zbytečných keců

Lekačky týdne
S lekačakami se to musí umět. Většina hororů se bez nich neobejde, ale když režisér neví, jak pracovat se zvukem, obrazem, diváckým očekáváním a atmoséfrou, je to spíš otravné než funkční. Dobrá lekačka vás donutí pochybovat o čistotě vašeho spodního prádla, špatná vám tak akorát připomene, že zrovna čučíte na horor, který režíroval někdo, kdo svojí práci moc nerozumí. Ale nebojte, v následujícím videu se budeme věnovat jen těm prvním. A bude jich dost. Pochopitelně bacha na spoilery, bez těch to nejde, ale to vám asi došlo.

Boxer týdne
Fanouškem Sylvestera Stallona jsem stal někdy v sedmi, osmi letech, kdy jsme doma měli první video, vždycky jsem ale víc preferoval Ramba než Rockyho. Střílení výbušných šípů na důstojníky vietnamské armády mě z zkrátka bavilo víc než příhody boxera, který se nedá zlomit. U dnešní mládeže to ale podle všeho vyhrává Rocky. A dovede oslovit čím dál tím mladší publikum

 

Oddíl týdne
Hra o trůny má za sebou šestou a hodně úspěšnou řadu. Jestli bude úspěšný i Sebevražedný oddíl, to zjistíme za pár týdnů, v redakci ale doufáme, že to vyjde a dost se těšíme. Co mají fantasy seriál a divoká comicsovka společného? Asi nic. Jen to, že stylový trailer na Suicide Squad může celkem snadno inspirovat fandy Hry o trůny k tomu, aby si podle něj sestříhali vlastní efektní upoutávku

 

Animák týdne
Jurský park byl fenomén devadesátých let a Jurský svět ukázal, že podobné to může být i v jednadvacátém století. Tehdy byli dinosauři úplně všude, ale dvě věci úplně nevyšly. Animáky. První pokus chtěl cílit ne úplně na děti, ale na trošku starší diváky, a druhý s podtitulem Chaos Effect možná malinko inspiroval Jurský svět. Nakonec jsme ale neviděli ani jeden a je to docela škoda. Vypadalo to zajímavě

 

Výstup týdne
Hele tohle je fakt divný. Animák Setha Rogena Sausage Party asi nebude úplně normální podívaná a podle všeho je ten eRkový rating zasloužený, ale dělat promo v kostýmech a tvářit se jako zábava pro celou rodinu, to je buď sofistikovaná past na diváky, nebo důkaz, že PR není úplně pro každého

 

Akce týdne
Kdo by před pár lety čekal, že bratři Anthony a Jo Russoové budou kopat první hollywoodskou ligu? Seriál Community, na kterém se podíleli, je sice super, ale komedii My dva a křen si dnes už nejspíš vybaví málokdo. Captain America jim však sedl a druhý a třetí díl dokázaly, že vážněji pojaté marvelovky diváky dovedou zaujmout. Russoové ale hlavně naservírovali fandům pořádnou akci plnou nápadů, celkem drsných bitek a chytrých momentů. A tady je analýza, která vám vysvětlí, proč se na to tak dobře kouká.

Vinyl týdne
Soundtrack z V hlavě byl super a pokud byste ho chtěli mít doma v luxusní sběratelské podobě, máte teď možnost. Hudba Michaela Giacchina totiž vychází ve speciální edici na vinylu. A ne jednom, objeví se desky s Radostí, Hněvem, Strachem i zbytkem. Na jedné straně vždycky najdete song Bundle of Joy, na druhé ale pokaždé jinou skladbu, vždy se bude vázat ke konkrétní emoci. Pokud byste tyhle vinylové rarity chtěli, tak spěchejte. Moc jich není a v prodeji budou jen omezenou dobu. 

 

Scénář týdne
Max Landis napsal Kroniku, American Ultra nebo Victora Frankensteina. Je to zajímavý scenárista, ale podle všeho i trochu magor a nedává si moc pozor na pusu. Teď promluvil o nových Krotitelích duchů a i když je nechválil, vyložený hate taky nečekejte. Proč by vás to ale mělo zajímat? Protože Krotitele duchů málem dostal na starost. Nakonec to nevyšlo, když začal mít zájem Paul Feig, ale jak by mohla vypadat Landisova verze, se můžete dočíst tady. A i když jsme nové Krotitele ještě neviděli, tak to od Landise zní o dost zajímavěji

 

Rekapitulace týdne
Šestá řada Hry o trůny nedávno skončila, tvůrcům se povedlo trochu šlápnout na plyn a stalo se tam fakt hodně důležitých věcí a co se výpravnosti týče, tak to taky byla větší liga. Zkrátka stálo za to na to koukat. Pokud ale máte strach naskakovat do rozjetého vlaku a neviděli jste předchozí řady, máme tu recap, který vám všechno zásadní osvětlí. Jo a odvypráví vám to Samuel L. Jackson, to jen tak mimochodem. 

 

Duel týdne
Minule jsme hledali největšího českého drsňáka a ukázalo se, že to moc nepůjde. Většina jmen, která padala, jsou spíš parodie, ale budiž. Na druhou stranu lidi jako Pepík Hnátek nebo Igor Hnízdo by vás asi dovedlo donutit sedět u oběda rovně. 

 

Dnes se podíváme na prodloužené verze filmů. Tvůrci Batman v. Superman: Úsvit spravedlnosti se svou režisérskou verzí pokouší napravit to, co zpackali v kině. Jak se jim to povedlo, nebudeme řešit, ale zajímalo by nás, jaké režisérské verze filmů máte nejraději. Názvy filmů pište do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden zdar. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (44)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace