Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrci Mimoňů jedou: Mazlíčci jsou rekordní megahit


ikona
Cival
minionstržby
Je tu nová animovaná série... 

Animáky drží letní sezónu nad vodou. Hledá se Dory je návratem Pixaru na superúspěšnou vlnu a v klidu zastínilo blockbusterová želízka přelomu června a července. I tentokrát tahle rodinná road-movie přisypala velmi solidních 20 milionů dolarů, což ji vykoplo už na parádních 422 milionů dolarů jen z Ameriky (ostatní kontinenty zatím přihrály 220).

 

Poprvé během královské pouti multiplexy ale spadly Doryiny výnosy o polovinu a poprvé našla přemožitele. Mohl za to pochopitelně nástup jiné těžkotonážní rodinné podívané Tajný život mazlíčků. The Secret Life of Pets je novou animovanou produkcí od veleúspěšných Illumination Entertainment, které studiu Universal podstrkuje relativně levné, pestrobarevné, infantilní, roztomilé a velmi žádané animáky, jež jsou absolutním komerčním ternem (i tenhle stál jen 75 mega!).

TRŽBY ANIMÁKŮ OD ILLUMINATION ENTERTAINMENT

Novinka zabodovala už při předpremiérových projekcí a šokovala 38 miliony dolarů za první den promítání. Na zbrusu novou, nezavedenou značku těžká palba! Ohromný otvírák za 103 milionů dolarů logicky musel následovat, což je větší ranec, než kolik si vysloužili Já, padouch 1 i 2 (miliardoví Mimoni měli se 115 miliony jen o fous víc), ale hlavně víc, než kolik si připsal jakýkoliv jiný originální animák historie! Žádný první díl to zkrátka takhle nerozjel.

 

Právě po miliardě budou mazlíčci taky pokukovat. Rádi by se k ní odrazili od 400 milionů jen z Ameriky, kterýžto počin by u nově zavedené série s pochvalnými recenzemi rozhodně nebyl nereálný. O tomhle sukcesu se totiž bude zase hodně povídat, lidi si film budou doporučovat, zvlášť ti, co si doma hýčkají pejska, kočičku nebo pro mě za mě rybičky. Ostatně chovatelé nejrůznějších zvířátek prý tvoří většinu publika, takže zacílení je opravdu perfektní.

Tahle sázka na roztomilost, srandovní figurky a barvičky zjevně animované fabrice Illumination Entertainment náramně vychází. Nepotřebovali ani tak moc parazitovat na milovaných (i proklínaných) Mimoních, aby z toho byla další ekonomická bomba. Takže klobouk dolů a další velké terno pro Universal! Uvidíme, jak odpoví Foxové se svojí Dobou ledovou 5…

 

Před Nema se vtěsnala i Legenda o Tarzanovi. Přetrikované 3D dobrodružství překvapuje i o druhém víkendu, když nekleslo ani o polovinu a schramstlo dalších 20,6 milionu dolarů. Při 81 melounech za deset dnů promítání v Americe padne stovka jako prd, zbytek světa pomalu taky přitápí pod kotlem, takže pro Warnery potenciální obří průšvih najednou vyznívá jako celkem solidní anabáze. Když by se jim ale Tarzan povedl víc, mohli dostat druhou Knihu džunglí, takže na zamyšlení to rozhodně je…

Neoblíbená bramborové medaile, ovšem za solidních 16 milionů, zbyla na bláznivou komedii Mike i Dave sháněj holku. Foxové určitě tajně doufali, že se jim povede vyrobit nové Sousedy nebo Ladíme, prostě čerstvou hitovku se Zacem Efronem a Annou Kendrick, ale tak úplně to neklaplo. Na druhou stranu rozpočet byl jen něco přes třicet mega, takže to v absolutních počtech nebude zlé.

 

Nejrychleji žebříčkem profrčí trojka Očisty. Pokles výkonu o 62% je znepokojivý, jenže i aktuálních 11 milionů převyšuje oficiální, úsporně desetimilionový rozpočet! Průběžné zámořské zisky za 58 mega jsou tudíž luxusní.

Skvěle si dál vede i buddy-komedie s Rockem a Kevinem Hartem Centrální inteligence, která je už na 108 milionech. Naopak 91 milionů pro Den nezávislosti 2 je obrovským zklamáním, protože Foxové chtěli po dvaceti letech navázat na tehdejší rekordy Emmerichova velehitu a přetavit je v novou sérii. Ani v Číne ale nejsou slepí a celkový světový příspěvek za 214 míčů na nějaké velké vyskakování není.

Propadákem léta je ale až fantasy produkce The BFG aka Obr dobr od režiséra Stevena Spielberga. Legenda znovu kasovně zklamala o prvním víkendu, tentokrát z toho ale nebude ani trvalka, ani oscarové fanfáry jako u Mostu špiónů. Disney si kvůli sázce na klasika připisuje jeden z mála vyložených failů posledních měsíců!

 

Svěženkou jsou chválené Mělčiny s krvežíznivým žralokem, dokonalým tělíčkem Blake Lively a čerstvými pěti miliony – a pětačtyřiceti celkově.

Bizárem na závěr se pak stal dvoumilionový start bollywoodského fláku Sultan, ve kterém se samozřejmě tančí, miluje a vtipkuje, hlavně se v něm ale vydatně bitkaří. Takový indický Rocky!

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden si zkusí podmanit kina noví Krotitelé duchů. Prý se povedli!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace