Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: TOP 11 hollywoodských historek z natáčení


ikona
TedGeorge
tématop
Zajímá vás, jak James Cameron málem umřel při natáčení Propasti? 

Velmi dlouho jsem na MovieZone nepřišpendlil nějaký článek z ranku mých Top jedenáctek. Proto odkládám (už podruhé) moje pokračování velkého Pixarovského tématu a (už potřetí) kroniku rodu Weinsteinů. Je léto a vám určitě bodne nějaké lehčí čtivo, kde si můžete vyzobat to svoje. V minulosti jste se na vašem oblíbeném filmovém webu mohli dočíst o Top 11 filmech s přepáleným rozpočtem. Zároveň vám bylo naservírováno Top 11 největších hollywoodských propadáků. V těchto článcích jste mohli mimo jiné narazit na ony populární „historky z natáčení“.

 

Jenomže ono je těch legendárních historek mnohem víc. Ať už to jsou zlobiví herci, režiséři, studia nebo hlídači studiových parkovišť, vždy je to zajímavé čtivo s lehkým nádechem bulváru. Zajímavost a filmová tématika vyhrává. Budeme tedy trochu bulvární a vy to jistě pro jednou přežijete. Požádejte  přítelkyni, ať vám zaběhne koupit nějaké dobré červené víno (třeba chilský Merlot Rengo z roku 2011), zkontrolujte přítomnost psa na vašem pozemku a dejte se do čtení.

9. Michael Bay, Shia, Megan a Transformeři.

Bay je podle všeho také velmi, ehm, intenzivní člověk. Během natáčení Transformerů se stalo mnohé. Začneme Shiou a jeho přípravou na scénu. LaBeouf se připravoval na - podle jeho slov stěžejní - scénu v druhém pokračování Transformerů. K tomu potřeboval, aby na place zněla jeho oblíbená písnička od zpěvačky Feist. Konkrétně balada „Brandy Alexander“. Jestli vám to něco říká. Bayovi se očividně netrefil do vkusu. Hudbu stopnul a pustil svůj oblíbený soundtrack k Temnému rytíři. Shiovi se to nelíbilo a štáb je musel od sebe odtrhnout. Následně se nakvašený Bay sebral a nechal dotočit zbytek dne svého kameramana.

Tohle všechno už nesledovala kdysi nesmírně nadějná (a sexy) herečka Megan Fox. Když už se k obraně režiséra vyjádří i Shia LaBeouf, víte, že jste to přepískli. Megan měla Baye přirovnat k Hitlerovi. Natáčení velkých filmů bývají dlouhá a velmi náročná. Často při nich zazní věci, kterých přítomní litují a později se ona vyjádření zametou pod koberec. Jen tak mezi námi – Camerona tak v jistý čas musel častovat každý druhý herec úpící pod jeho krutovládou. Megan zapomněla na jednu věc. Producentem Transformerů je Steven Spielberg. Tedy člověk, kterému Hitler vyvraždil polovinu rodiny a režisér, který o tom bolestně natočil Schindlerův seznam. Spielberg suše přišel za Bayem a řekl mu: „Vyhoď ji. Okamžitě“. Bay tak učinil a místo po Megan obsadila přítelkyně Jasona Stathama, Rosie. Nenávist samozřejmě neměla dlouhého trvání. Megan někdo musel říct, že to vážně přepískla. Očividně se někde v soukromí omluvila a Bay ji pak jako producent využil při natáčení Želv Ninja.


8. Clooney vs David O. Russel

Natáčení filmu Tři králové muselo stát za to. Clooney ještě nebyl bonifikovaná filmová hvězda a role dostával hlavně díky svému účinkování v neskutečně populárním seriálu Pohotovost. David O. Russel ještě nebyl hitmaker a o možnost natáčet film Tři Králové musel pořádně bojovat. Proto si to natáčení bral asi hodně osobně. V jednu chvíli se něco nepovedlo. David O. se k tomuto průšvihu další roky nevyjadřoval. Proto musíme vzít zavděk Clooneyho verzí. Než vám ji však zprostředkuji… Byť může být následné vylíčení událostí „emocionálně zabarvené“, já tomu Georgovi vlastně věřím. Russel je prý strašný pták. Stačí se podívat na záběry z natáčení naprosto neznámého filmu I Heart Huckabees. Ale teď zpátky ke Clooneymu a jeho vylíčení událostí na place Tří králů.

„Zaznělo ono zlostné cut a Russel začal dost nevybíravě nadávat celému štábu. Problémem byl operátor kamery, kterého jsem znal už od střední školy. Rozhodl jsem se ho zastat a do situace jsem se vložil. On (režisér) úplně všechny okolo dost nevybíravě posílal víte-kam. Jenom připomínám, že v tuhle chvíli je na place 300 komparzistů a ve vzduchu krouží helikoptéry. Začal řvát i na mě. Nechtěl jsem se s ním přede všemi prát, ale on mě udeřil do obličeje. Křičel na mě, ať se peru, že jsem pí.. Povalil jsem ho na zem a nasadil jsem mu kravatu. Do situace se pak vložili i ostatní členové štábu a já ten den z natáčení odešel. V životě jsem při natáčení filmu nezažil horší situaci a s tím člověkem už nechci a nebudu v životě pracovat. Víte, on je totiž naprosto šílený.“

 

7. Werner Herzog, Klaus Kinski a Fitzcarraldo

Je na čase zamířit trochu do minulosti. Nedělám si iluze, že je tu mnoho lidí, co velmi těžký a složitý film Fitzcarraldo režiséra Wernera Herzoga vidělo. Následující řádky si tedy přečtěte hlavně proto, aby vám bylo jasné, že nedávné natáčení Revenanta bylo ještě procházkou růžovou zahradou. Výborný herec Klaus Kinski je totiž dost možná největším hereckým hovadem všech dob. O odkazy na konci nebude nouze, nebojte. Partnerství režiséra Wernera a herce Klause už nějakou dobu trvalo. Kinski prostě přinášel do filmů Herzoga něco, co režisér potřeboval. Natáčení výše zmíněného filmu bylo ale přesto výjimečné.

Máme tu puntičkářského režiséra, který terorizuje svůj štáb ve velmi složitých podmínkách džungle. Kromě jiného musel štáb nějak přenést 30 tunovou loď, protože režisér odmítnul natáčet s miniaturami. Ve filmu taky chvíli hrál Mick Jagger. Ale opravdu jen chvíli. Rejža chtěl přetáčet, Mick už byl na turné s Rolling Stones a tak byl prostě z filmu vystřižen. A teď k tomu Klausovi. Ono je opravdu těžké popsat, co je to za člověka. Legendární je historka, že k Herzogovi přišel zoufalý člen štábu a s plnou vážností nabídnul režisérovi, že Kinského zabije. Proč? Víte co, tahle videa mluví za vše a obrázek si o něm jistě uděláte sami.

P.S. V soukromí byl tatínek Nastassjy Kinski taký pěkné „kvítko“. Po jeho smrti se Nataša nechala slyšet, že se jí v mládí snad až příliš dotýkal a její sestru Polu přímo zneužíval. Otázkou je, jestli tyto informace máme vlastně vědět. Pak je totiž vážně těžké koukat se na filmy, ve kterých toto prase hrálo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace