Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 16 filmových tipů do letošních Varů


ikona
xxmartinxx
karlovy vary
Co byste měli vidět na právě začínajícím festivalu? 

pozn. redakce. Martin bere Vary poctivěji než my (letos asi razí jen Cival), na těchhle filmech ho prý potkáte.

Zkouška dospělosti

Tatínek chce uchránit dcerku před neúspěchem v maturitě poté, co byla přepadena. Nic se jí sice nestalo, ale otec se domnívá, že může jeho trpět podvědomým šokem a selhat. Začíná porušovat vlastní zásady a dceru nakonec začíná štvát. Námět zní zajímavě, ohlasy ze světových festivalů jsou skvělé. Jasný tip.

 

Aquarius

Brazílie jede! Krom kovbojů v ní mají i buržoazii, a právě jí se bude věnovat toto dvou a půl hodinové drama. Hrdinka je navíc kritička (i když hudební), takže si třeba místo ní půjde představovat nějakého redaktora MovieZone. No a jemu se bude zlý developer pokoušet zbořit dům! Je jasný, komu byste měli fandit.

 

Ukolébavka pro bolestné tajemství

Má to osm hodin a asi na to nebudu mít čas, ale prý kdo si ho udělá, nebude litovat. Zvláštní cena z Cannes se taky nedává každýmu a na těchhle maratonech opravdu něco je. Filipínský film o době španělské nadvlády má na ČSFD vybrané žánry Drama / Dobrodružný / Fantasy - což zní docela lákavě.

 

Noční můra

Podivná variace na E.T.ho by mohla být dalším festivalovým bizárem, který potěší. Já sem prostě překopíruju distribučák: "Co kdyby E. T. Mimozemšťan nebyla roztomile nemotorná figurka, ale odpudivě vyhlížející a podivné zvuky vydávající monstrum připomínající znetvořené embryo? A co kdyby ho u sebe doma nenašla malá holčička z rozvrácené rodiny, ale šestnáctiletá dívka holdující divokým pařbám a mající problémy s vlastní psychikou?" Asi není, co dodat.

 

Kostěný tomahawk

Bone Tomahawk asi taky nemusím představovat, většinou jste ho i viděli. No ale... je tu. Syrový černohumorný western s prvky hororu si možná sám zopakuju.

 

Tak na co vyrazíte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace