Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 16 filmových tipů do letošních Varů


ikona
xxmartinxx
karlovy vary
Co byste měli vidět na právě začínajícím festivalu? 

pozn. redakce. Martin bere Vary poctivěji než my (letos asi razí jen Cival), na těchhle filmech ho prý potkáte.

Anthropoid

Hodně moc bych chtěl, aby z toho byla česká Valkýra. Sean Ellis má talent a Dornan s Murphym s dostatečně dobrým scénářem jistě nebudou chybovat. Snad se nebude opakovat situace s Nesnesitelnou lehkostí bytí, která měla možná Day-Lewise, ale byla českému prostředí natolik vzdálená, že se na ni našinec napojí jen stěží a Kundera se rozhodl už nikdy víc nesvolit k adaptování svých knih.

 

Švýcarák

Mezi všemi těmi íránskými dramaty o holocaustu malých dětí se hodí odreagovat na sympatickém indie. Film "čtyř Danů" (tvůrčí duo Daniel Scheiner a Dan Kwan s herci Paulem Danem a Danielem Radcliffem) vypráví o muži (Dano), který ztroskotal na opuštěném ostrově, ale těsně před tím, než se zabil, vyplavilo moře mrtvolu (Radcliffe), co prdí, krká, má erekci a nakonec mluví a naučí hrdinu vážit si života. Jestli to bude otravná patlanina, nebo milý bizár, se teprve uvidí.

 

O slavnosti a hostech

Jan Němec byl svého času génius. Spíš než na Vlka z královských Vinohrad se ale soustřeďte na klasiku O slavnosti a hostech, úžasný hodinový majstrštyk, v němž svérázný režisér strká do kapsy Formana i Menzela. Nová vlna v její maximální formě, film nekonečně cool, vtipný, nápaditý a nakonec i mrazivý.

 

Rocco a jeho bratři

Další retrospektivu si odbude italský klasik Visconti. Osobně jsem mu nikdy nepropadl, ale nedat alespoň jediný jeho film na velkém plátně je pro každého filmového fanouška hřích. A když jeden, tak Rocco a jeho bratři s Alainem Delonem.

 

Paterson

Jim Jarmusch má nový film, asi není třeba nic dodávat, pokud sledujete zdejší seriál režisérská elita. "Řidič autobusu" Adam Driver třeba naláká i nové fanoušky a divil bych se, kdyby důvěra v bělovlasého podivína byla chybná. Zvlášť když je po Přežijí jen milenci opět ve skvělé formě.

 

Poslední pokušení Krista

Až když byl Dafoe oznámen, jsem si uvědomil, že hraje ve třech z mých deseti "oficiálně" nejoblíbenějších filmů - V Životu pod vodou, v Dogville a právě zde. Strhující opus Martina Scorseseho bude uveden v letním kině, což je po loňské Pretty Woman rozhodně jiná liga. Asi nemusím zdůrazňovat, jak moc návštěvu doporučuju.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace