Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další velká fantasy se blíží


ikona
Mr. Hlad
dungeons and dragonsfantasyvin dieselwarcraft
Adaptace Dungeons and Dragons naznačuje první střípky o příběhu a loví herecké hvězdy 

Ačkoliv Warcraft v kinech v Americe celkem vyhořel, výdělky ve zbytku světa jsou dost zajímavé na to, aby Hollywood na fantasy žánr nezanevřel. Už nějakou dobu se chystá nová filmová verze klasických stolních RPG Dungeons and Dragons a teď to vypadá, že se celkem razantně hýbe dopředu. Už nějakou dobu víme, že režírovat bude Rob Letterman, jehož rodinná hororová podívaná Husí kůže byla docela fajn, a scénář mu napíše spoluautor druhého V zajetí démonů David Johnson. A naznačili, o čem by to celé mělo být. Žádné velké překvapení nečekejte. Děj by se měl točit kolem válečníka a jeho party různých lidských i nelidských hrdinů, kteří se vydají na nebezpečnou cestu, aby našli obrovský poklad. Prostě nafasujete to, co se obvykle v Dungeons and Dragons (respektive u nás v Dračím doupěti) řeší a řešilo. 

 

Letterman a jeho kolegové evidentně chtějí natočit lehčí fantasy a nic ambiciózního a o svém projektu mluví jako o Strážcích Galaxie v tolkienovském světě. Proč ne? Do hlavní role navíc momentálně ukecávají Ansela Elgorta, který patří k těm zajímavějším mladým hercům. Role Hana Sola v jeho Star Wars sólovce mu sice utekla, ale příští rok ho uvidíme v akční komedii Edgara Wrighta Baby Driver a slušný dojem zanechal i v romantice Hvězdy nám nepřály. Navíc se teoretizuje, že Warneři možná zkouší přemluvit i Vina Diesela, který několikrát přiznal, že je obrovským fanouškem Dungeons and Dragons a když se jeho jméno v souvislosti s projektem skloňovalo v loňském roce, řekl, že nic není vyloučené a že za určitých okolností by do toho klidně šel. Vzhledem k tomu, že jeho fantasy Poslední lovec čarodějnic se sequelu nejspíš nedočká, je dost možné, že ty okolnosti nastaly právě teď, tak uvidíme. 

--- 

Vytáhni v hospodě: Dungeons and Dragons, respektie Dračí doupě, se dočkalo v roce 2000 ostudné adaptace, která se točila v Praze a Kutné Hoře. A Jeremy Irons tu ze sebe udělal totálního idiota.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace