Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5 nejlepších scén z rozšířené verze Batman vs. Superman


ikona
KarelR
batman vs. supermanbatman/supermandc
Které Snyderovy přídavky stojí za to? 

Úsvit spravedlnosti má za sebou digitální release, fandové se tedy konečně dočkali tříhodinové verze filmu. Detailněji si ji (společně s bonusy) rozebereme za nějaké tři týdny, až vyjde Blůčko, teď si ale dáme malý předkrm. Že vás zajímá hlavně to, jestli je film lepší? Za mě nijak výrazně, pořád bych mu dal 7/10. Snyder sice dovysvětlil kupu děr a dal víc prostoru Supermanovi (respektive Clarku Kentovi), na druhou stranu ale přidal i balast a natáhl stopáž do tak tak únosné délky.

 

Rozšířená verze BvS je opravdu jen pro diváky, kteří chtějí s postavami strávit víc času a dostat celistvější přehled o zápletce. Kdo v kině trpěl, bude trpět i tady, protože celkový přístup k látce samozřejmě zůstal stejný a stěžejní momenty jakbysmet. Pojďme si nicméně rozebrat 5 výrazných přídavků, které to klidně mohly dotáhnout do kinoverze.

1) Pálení mrtvol v Africe

Úvod v Africe je v kině dost zkratkovitý a Snyder už po premiéře mluvil o tom, že ho musel důrazně vykuchat. Jak moc? V rozšířené verzi je celá scéna mnohem delší a doslovnější. Nejen že se pořádně dostane ke slovu Jimmy Olsen, hlavně je tu pálení mrtvol nepřátelských vojáků, které ze Supermana dělá výraznější hrozbu. A navíc je odhalena další úroveň Luthorova podvrhu, která se proplétá celým filmem a ukazuje jeho plány ve zcela novém měřítku. Že na tom ve finále moc nezáleží, protože se všechno zvrhne do superhrdinské fackované? To je asi pravda. V rozšířené verzi je ale vládní a mediální hněv vůči Supermanovi o úroveň podloženější.

 

2) Pokec v koupelně

Pamatujete si na krapet podivnou scénu ve vaně? V kinoverzi se v ní toho moc nedělo, rozšířený sestřih ale přihazuje pár podstatných větiček navrch. Celá romance Clarka s Lois je díky tomu o něco prokreslenější, což pomáhá hlavně v závěru filmu. A dokonce v ní padne i pár nových úsměvů, jimiž Snyder jinak urputně šetří. Stejné péče se mimochodem dočkal i pokec s tátou Kentem, z něhož vzejde Supermanova finální věta "Jsi můj svět." (Jonathan tak popíše svůj vtah k Marthě). Za tyhle drobnosti tak určitě palec nahoru.

 

3) Clark volá mámě

Pamatujete si, jak Clarka nenávidí "celý svět" a on to prostě dusí v sobě? Rozšířená verze má řadu momentů, v nichž se tuhle frustraci snaží řešit, a tím nejvýraznějším je jeho telefonát mámě. Clark jí prostě jednou večer vytočí a začne se jí svěřovat, což je možná nejlidštější moment, který ho za celé dva filmy potkal. Škoda, že původně skončil na podlaze střižny.

 

4) Superman vynáší raněné

V kinoverzi se Superman po výbuchu v Capitolu prostě sebere a odletí do hor, za což Snyder sklidil spoustu kritiky. Teď je ale konečně vidět, že byl sled událostí trochu jiný. Muž z oceli původně vynášel raněné přímo k záchranářům, ti ale nebyli z jeho pomoci příliš nadšení. Záhy tedy vyklidil pole, k čemuž Snyder přihodil i pár záběrů na sesbírané mrtvoly. Z takové depky by děcka v kinech asi moc nadšená nebyla...

 

5) Luthor skončí v Arkhamu

Bruce Wayne a Lex Luthor si ve filmu moc nepokecají. Na pořádnou konfrontaci vlastně dojde až na konci ve vězení, a i ta byla notně prostříhaná. V rozšířené verzi je jejich rozloučení o něco delší a Batman v něm Luthorovi oznámí, že ho (nejspíš i jako odplatu za to, že objednával vraždy jím obrandovaných kriminálníků) nechává převézt do Arkhamu. Potvrzuje to Lexovo cameo v Suicide Squad? Harley, Deadshot a spol. jsou zavření ve vězení Belle Reve, takže vlastně ne. Rozhodně to ale zvyšuje šanci, že o něm alespoň uslyšíme.

 

Bonus) Fail s Jenou Malone

Nejvýraznější novinkou rozšířené verze měla být postava Jeny Malone. Již dlouho se spekuluje o tom, že hraje Barbaru Gordon (aka Batgirl), a Snyder k ní víceméně sliboval novou dějovou linku. Výsledek? Jena ve filmu nemá jméno, dvakrát si pokecá s Lois o speciální kulce... a to je všechno. Stále tak není jasné, zda jde o Barbaru nebo ne, a navíc je účast téhle chytré slečny zcela zbytečná. Tohle Zackovi zrovna nevyšlo.

 

Máte rozšířenou verzi Batman vs. Superman v plánu nebo ne? A pokud jste jí už viděli, které novinky nejvíc zaujaly vás? Dejte vědět v diskuzi, ta půlhodinka nového materiálu si rozhodně zaslouží delší rozebírání.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (37)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace