Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Věčný svit Jacka Blacka?


ikona
k0C0UR
charlie kaufmaneternal sunshinejack blackmichel gondry
 

Máte dost hloupých teenagerovských komedií, kde je víc tělesných tekutin než dokáží v součtu vydat obyvatelé vašeho paneláku? Drtí vás rychlokvašené animáky podle oblíbeného metru „co je kreslené a mluví, je sice dementní, ale určitě to vydělá“? Vítejte zpět do světa Michela Gondryho, oblíbeného to psacího a režijního sparingpartnera Charlieho Kaufmana. Gondryho tyhle věci štvou víc než vás a proto se s tím rozhodl něco udělat. Sešel se takhle jednou s Jackem Blackem, řekl mu že Nacho Libre bude pecka a už byli kamarádi. Popili, pojedli a Gondry prozradil Blackovi sladké tajemství: Mám pro tebe biják přímo na tělo a to i při zachování mého šíleného režijního stylu. Kdo by si po Věčném svitu nechal tuhle výzvu protéct mezi prsty?

Hrdinou nového Godnryho filmu s názvem Be Kind Rewind je obtloustlý třicetiletý mimoň (ano, tady Gondry s Blackem nesáhl vedle ;), ubíjející svůj drahocenný čas v půjčovně za mrzkých pár dolarů na hodinu (od videopůjčovny se odvozuje i název, upozorňující zákazníky, aby filmy přetáčeli). A protože mu jednou skutečně dojde, že jeho život se točí stále v tomtéž kruhu nudy, hamburgerů a propocených podpaží, rozhodne se zviditelnit na veřejnosti a procpat se do novin. A proč se párat s něčím malým – co takhle rovnou sabotovat jadernou elektrárnu? Plán je to moc hezký, ale našemu ňoumovi samozřejmě nevyjde. Zato si v továrně ozáří mozek, který od té chvíle začne vysílat elektromagnetické vlny. To je celkem v pořádku, pokud nepracujete v blízkosti videokazet, které jsou na takové vlny náchylné… a rády se mažou. Ejhle ;). Pokud náš hrdina nechce přijít o práci, musí se svými kamarády kazety nahrát znovu. Nemluvíme však o nahrávání video-video. Řeč je o kameře, partě upocených budižkničemů a asi tak třiceti dolarech v jejich kapsách. A musejí to stihnout, něž si jejich nejlepší zákazník – 80letá babička – přijde pro své oblíbené fláky… jinak bude zle! Co je na tom vůbec nejlepší – TOP 5 téhle staré dámy tvoří takové věci jako Robocop, Návrat do budoucnosti nebo Lví král…

No tak, co říkáte? Má Gondry šanci trumfnout střelenost V kůži Johna Malkoviche (to se možná dozvíme už ze Science of Sleep), vyšachovat láskyplnou skládačku Věčný svit neposkvrněné mysli nebo z toho bude podobně rozpačitý průser jako Slez ze stromu? Více budeme vědět už v prvním kvartálu příštího roku. Natáčení se má rozjet v září v New Yorku, bude trvat něco kolem dvou měsíců a kromě Blacka zatím nepřislíbila účast ani ona babička ;). Držíme palce, Gondry - ať je z toho zase V.I.M. jako posledně. Ten potenciál tam určitě je… alespoň pro naši zkaženou a zcela zvrhlou redakci stoprocentně ;).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace