Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Soutěž o knížky Warcraft

příspěvky 1 - 10 Napsat příspěvek
jinak teda nerozumím, proč musel jonnas vyspoilerovat celý film, když se tu bavíme jen o tom knižním prequelu, ale okay 8) silně doporučuji neklikat.
355659
jinak teda nerozumím, proč musel [b]jonnas[/b] vyspoilerovat celý film, když se tu bavíme jen o tom knižním prequelu, ale okay *8)* silně doporučuji neklikat.
0 0
reagovat

do_Od

Dúfam, že máš pravdu.
Aj tak mi ale nejde do hlavy že prečo z neho museli urobiť člena klanu Frostwolf, keď predtým to fungovalo dokonale.
Musel poslúchať Blackhanda a slúžiť svojmu klanu, ale mal veľmi blízko k Durotanovi a snažil sa mu pomôcť. Bolo vidieť rozpor medzi tým čo musel a tým čo bolo správne.
No uvidíme. Už ten film chcem konečne vidieť :D
355656
Dúfam, že máš pravdu. Aj tak mi ale nejde do hlavy že prečo z neho museli urobiť člena klanu Frostwolf, keď predtým to fungovalo dokonale. Musel poslúchať Blackhanda a slúžiť svojmu klanu, ale mal veľmi blízko k Durotanovi a snažil sa mu pomôcť. Bolo vidieť rozpor medzi tým čo musel a tým čo bolo správne. No uvidíme. Už ten film chcem konečne vidieť *:D*
do_Od
0 0
reagovat

FallenMaia

Hele ale to je paradoxně docela dobrá změna :) to jejich přátelství je v knížce pěkně popsáno a dobře vykreslí oba dva, i přes ty změny.
355650
Hele ale to je paradoxně docela dobrá změna *:)* to jejich přátelství je v knížce pěkně popsáno a dobře vykreslí oba dva, i přes ty změny.
FallenMaia
0 0
reagovat
Fíha, tak to je teda ozaj dosť zásadných zmien :o, to som nečakal.
Už len ten Orgrim je pre mňa sklamanie a to ani nehovorím o ostatných zmenách ktoré tu popísal jonnas. Nechápem prečo ho museli dať do jedného klanu s Durotanom, veď to na tom bolo zaujímavé, že boli vlastne z dvoch rozdielnych klanov a popritom boli dobrý priatelia. No to som teda zvedavý na ten film.
355649
Fíha, tak to je teda ozaj dosť zásadných zmien *:o*, to som nečakal. Už len ten Orgrim je pre mňa sklamanie a to ani nehovorím o ostatných zmenách ktoré tu popísal [b]jonnas[/b]. Nechápem prečo ho museli dať do jedného klanu s Durotanom, veď to na tom bolo zaujímavé, že boli vlastne z dvoch rozdielnych klanov a popritom boli dobrý priatelia. No to som teda zvedavý na ten film.
0 0
reagovat

Warcraft: Durotan...

... je knižní prequel k filmu z pohledu Hordy (bylo uvažováno i o románu z pohledu Aliance). Události v této knížce se dosti liší (*) od těch ve Zrodu Hordy; musíte brát v potaz, že film je pouze adaptací herního světa a ne doslovným převyprávěním. Někteří fandové s tím můžou mít docela problémy, protože některé nuance jsou vcelku zásadní. Je třeba se na film dívat zhruba jako na události v aktuálním datadisku WoD ve WoW - a to tak, že jde o jakousi alternativní realitu - pro potřeby filmového vyprávění.

(*)
Ve filmu měl Anduin manželku a syna, kteří byli zabiti, a sestru Tarii, která je manželkou krále Llana. Ten má dvě děti - syna a dceru. Dalaran je již létajícím městem a Aliance existuje už nyní. Khadgar býval členem Kirin Tor a nyní je nezávislý mág. Medivhova filmová smrt se odlišuje od té knižní. Jeho sluha Moroes je také členem Kirin Tor.
Spolu s Durotanem je i Orgrim členem klanu Frostwolf, který je na Gul'danův rozkaz vyvražděn. Durotan umírá v duelu s Gul'danem. Go'el (Thrall) se rodí téměř mrtvý a zachrání ho Gul'danova felová magie, díky které má zelenou pokožku. Blackhanda zabíjí Anduin. Garona si dobrovolně vybírá pomáhat lidem proti Hordě a zabíjí Anduina na jeho výslovné přání před zraky Hordy.
355641
... je knižní prequel k filmu z pohledu Hordy (bylo uvažováno i o románu z pohledu Aliance). Události v této knížce se dosti liší (*) od těch ve Zrodu Hordy; musíte brát v potaz, že film je pouze adaptací herního světa a ne doslovným převyprávěním. Někteří fandové s tím můžou mít docela problémy, protože některé nuance jsou vcelku zásadní. Je třeba se na film dívat zhruba jako na události v aktuálním datadisku WoD ve WoW - a to tak, že jde o jakousi alternativní realitu - pro potřeby filmového vyprávění. (*) [spoiler]Ve filmu měl Anduin manželku a syna, kteří byli zabiti, a sestru Tarii, která je manželkou krále Llana. Ten má dvě děti - syna a dceru. Dalaran je již létajícím městem a Aliance existuje už nyní. Khadgar býval členem Kirin Tor a nyní je nezávislý mág. Medivhova filmová smrt se odlišuje od té knižní. Jeho sluha Moroes je také členem Kirin Tor. Spolu s Durotanem je i Orgrim členem klanu Frostwolf, který je na Gul'danův rozkaz vyvražděn. Durotan umírá v duelu s Gul'danem. Go'el (Thrall) se rodí téměř mrtvý a zachrání ho Gul'danova felová magie, díky které má zelenou pokožku. Blackhanda zabíjí Anduin. Garona si dobrovolně vybírá pomáhat lidem proti Hordě a zabíjí Anduina na jeho výslovné přání před zraky Hordy.[/spoiler]
Warcraft: Durotan...
0 0
reagovat
Oproti Zrodu Hordy a vůbec tak nějak oficiálnímu lore podle her a knih je tady fakt hodně změn. Jinak knížka dobrá, není nejlepší z toho co Golden napsala, ale jde to. Jako příprava na film to funguje, hlavně teda kvůli vztahům Durotan x Draka x Gul'dan x Garona :) knížka nicméně spíš pro fanoušky, ostatním moc neřekne, imho.
355640
Oproti Zrodu Hordy a vůbec tak nějak oficiálnímu lore podle her a knih je tady fakt hodně změn. Jinak knížka dobrá, není nejlepší z toho co Golden napsala, ale jde to. Jako příprava na film to funguje, hlavně teda kvůli vztahům Durotan x Draka x Gul'dan x Garona *:)* knížka nicméně spíš pro fanoušky, ostatním moc neřekne, imho.
0 0
reagovat
Je to nová verze příběhu. Četl jsem pouze Zrod hordy, ale v téhle knize (i ve filmu) by Orgrim měl být Frostwolfem, takže se zákonitě muselo změnit spoustu věcí pro potřeby filmu, jelikož velká část Zrodu hordy byla založena právě na přátelství dvou orků z jiných klanů.
355638
Je to nová verze příběhu. Četl jsem pouze Zrod hordy, ale v téhle knize (i ve filmu) by Orgrim měl být Frostwolfem, takže se zákonitě muselo změnit spoustu věcí pro potřeby filmu, jelikož velká část Zrodu hordy byla založena právě na přátelství dvou orků z jiných klanů.
0 0
reagovat

connor

Aha, takže ten istý príbeh (alebo lepšie povedané, skoro ten istý;)) len z iného pohľadu.
OK, dík za vysvetlenie.
355629
Aha, takže ten istý príbeh (alebo lepšie povedané, skoro ten istý*;)*) len z iného pohľadu. OK, dík za vysvetlenie.
connor
0 0
reagovat

FallenMaia

V Zrodě hordy jsou ty události z pohledu hordy, tady je to z pohledu Frostwolf klanu, resp. samotného Durotana.
Ale taky je to vlastně filmový kánon, ano.
355627
V Zrodě hordy jsou ty události z pohledu hordy, tady je to z pohledu Frostwolf klanu, resp. samotného Durotana. Ale taky je to vlastně filmový kánon, ano.
FallenMaia
0 0
reagovat
O Durotanovi a o tom čo sa dialo pred udalosťami vo filme hovorí kniha Zrod Hordy.
Tam je popísaný celý život Durotana, od jeho detstva, zoznámenia sa s Orgrimom, až po vybudovanie portálu. Čítal to tu niekto?
Táto nová kniha je vlastne to isté? Alebo je to nová verzia toho starého príbehu, upravená pre potreby filmu? Aký je medzi nimi rozdiel, neviete?
355626
O Durotanovi a o tom čo sa dialo pred udalosťami vo filme hovorí kniha Zrod Hordy. Tam je popísaný celý život Durotana, od jeho detstva, zoznámenia sa s Orgrimom, až po vybudovanie portálu. Čítal to tu niekto? Táto nová kniha je vlastne to isté? Alebo je to nová verzia toho starého príbehu, upravená pre potreby filmu? Aký je medzi nimi rozdiel, neviete?
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se