Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comiscárny od DC přišly o důležitého producenta


ikona
KarelR
batman vs. supermanbatman/supermanben affleckdcjustice leaguezack snyder
Nolanovská garda pomalu vyklízí pole. 

Jméno Charles Roven vám možná nic neříká, určitě se ale jedná o důležitou figuru filmového světa. Roven úzce spolupracoval s Nolanem na batmanovské trilogii a dohlížel na preprodukci, natáčení a postprodukci také u Muže z oceli a Batman vs. Superman. Hodně tak pomáhal s novým DC vesmírem, který dával dohromady Zack Snyder, u Warner Bros. s ním ale do budoucna příliš nepočítají. Proč? Protože matný úspěch BvS a snaha vydat se krapet jiným směrem.

 

Roven se výrazně podílel i na realizaci Suicide Squad a Wonder Woman a momentálně je na place Snyderovy Justice League. Právě tam se dozvěděl, že z něj Warneři hodlají udělat jen výkonného producenta, což znamená, že se jeho dennodenní zapojení smrskne na občasnou konzultaci. Kdo převezme jeho pozici? O snyderovskou asistenci se podělí Ben Affleck, jenž nedávno povýšil na klasického producenta, a viceprezident Warner Bros. Jon Berg, který teď spolu s kreativním šéfem DC Geoffem Johnsem udává směr nových filmů. U Aquamana a Flashe už tedy Roven skoro nebude (rozdělí si je dva zmínění pánové) a další projekty ho také využijí jen minimálně.

Ačkoliv Warneři tvrdí, že Rovena upozaďují kvůli logistice (prý by nestíhal obíhat natáčecí lokace po celé zeměkouli), čtení mezi řádky vypráví jiný příběh. Studio prostě obměňuje tvůrčí tým a na úkor Snydera s Rovenem chce očividně sázet na Afflecka, Berga a Johnse. Jak moc se tenhle tah vyplatil zjistíme za pár let a nejčitelnější bude na batmanovské sólovce, kterou napsali přímo Affleck s Johnsem. Vzhledem k tomu, že se bude lámat chleba za rok a půl u Justice League, už ale může být trochu pozdě.

 

Po Nolanovi, který DC vesmír opustil po nastartování Muže u oceli, z něj tedy pomalu mizí i poslední producent netopýří trilogie. Myslíte, že to je dobře? Anebo vám tohle pozdní střídání dohledu přijde nebezpečné? Dejte vědět v diskuzi a klidně přihoďte svůj tip, co se po dotočení Justice League bude dít se samotným Snyderem.

---

Vytáhni v hospodě: Rovenova kariéra sahá až do 80. let a dával dohromady třeba Gilliamových 12 opic nebo Russellovy Tři krále.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace