Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Angry Birds patří Amerika, svět X-Menům


ikona
Cival
marveltržbyx-menx-men:apocalypse
Kolik utržil animák podle série mobilních her? A jak se rozjíždějí X-Meni? 

Asi ty pestrobarevný zrůdičky nevidíme na plátnech naposledy. Prasata a nejrůznější opelichanci z Angry Birds se totiž i v natřískané letní sezóně prosadili. Na tržbách překonali předpovědi expertů a připsali si o prvním víkendu solidních 39 milionů dolarů, díky čemuž by mělo bez problémů kápnout sto milionů jen z Ameriky.

 

Na poměry animáku od Sony to není špatný výsledek, protože jen oba Hotely Transylvánie urvaly na úvod víc. Reakce na Angry Birds jsou ledva průměné a nejen diváci posměšně komentují to, že společnost Rovio, která zahltila svými mobilními hrami s Angry Birds polovinu telefonů světa, měla s tímhle filmem vyrukovat před třemi, pěti lety, kdy byla poptávka po gamesách na maximu.

Filmu se ale i tak povedlo zaujmout a seznámit širou veřejnost s tím, že Angry Birds můžou vystupovat i ve filmové oddychovce pro celou rodinu – takže by se, myslím, všem zúčastněným vyplatilo přikvačit do dvou let se sequelem, co by mohl utržit ještě o level víc. A nejen kvůli desítkám milionů, co se sypou z merchandisingu – na dalších kontinentech je totiž o Angry Birds slušný zájem, pestrobarevní opeřenci tam utržili zatím 112 melounů.

 

Stříbrnou příčku uhájila comicsárna Captain America: Občanská válka. O jízdě prvního miliardáře tohohle roku jsme důkladně psali v sobotu. Můžeme jen přidat, že co se týče víkendových výnosů, klesá třetí Cap o fous rychleji než ostatní miliardové marvelovky. Další superhrdinský kasaštyk je aktuálně na 347 milionech z Ameriky a 706 ze zbytku světa. Uvidíme, jak brutálně ho zastaví X-Men: Apokalypsa v příštích dnech.

TRŽBY COMICSŮ S HRDINY OD MARVELU

Ten se, jak víme z českých multiplexů, už rozjíždí v Evropě a láme x-menovská maxima v jihovýchodní Asii. Suma sumárum to dělá zatím 103 milionů, což je velmi vděčný rozjezd a potvrzení toho, že se comicsárnám globálně daří jako nikdy předtím a že se čím dál tím líp umí prosadit i mutanti od Foxů (viz skokový nárůst celosvětových výnosů z kin u Budoucí minulosti, až na úhrnných 747 milionů).

TRŽBY FILMŮ S X-MENY

 

Až bramborová příčka patří Sousedům 2. Universal, jenž loni tak suverénně kraloval, tu zase narazil. Už se mu ty šrámy hromadí, přičemž tentokrát dopadl suverénně nejhůř. Studio určitě doufalo v opáčko bezprecedentního úspěchu jedničky, která nastřádala 270 milionů celosvětově, z toho celých 150 jen z Ameriky. Jenže u těchhle náhodných komediálních hitů bez nosnějších kvalit se to repete daří málokdy…

 TRŽBY FILMŮ ZACA EFRONA

…a u Sousedů 2 to prostě neklaplo. Jako klasickou nastavovanou kaši film odzívali recenzenti a ani diváky nedostala do kolen zápletka se zákeřnými holčinami z vysokoškolského sesterstva v čele s Hit-Girl, co dělají brajgl, až i největší burani zírají. Otvírák za 21 milionů dolarů je oproti minulu slaboulinký, k zopakování padesátimegové úvodní bomby holt nestačil ani návrat Rogena, Efrona i režírujícího Nicholase Stollera. Pokračování tak utrží v Americe sotva třetinu sumy originálu. Na druhou stranu světové tržby asi půjdou trochu výš a… pořád jde o relativně levnou komediální blbinu, která když by nebyla pokračováním megahitu, její zisky by se možná i slavily.

TRŽBY FILMŮ SETHA ROGENA

 

Páté místo a nikterak úžasných 11 milionů dolarů si na úvod připisují Správní chlapi aka The Nice Guys. Třetí režijní počin geniálního scenáristy Smrtonosných zbraní Shanea Blacka, který posledně točil miliardového Iron Mana 3, má vynikající ohlasy. Retro buddy-kriminálka s Crowem a Goslingem bohužel je spíš pro nostalgické fajnšmekry, než aby zvládla tahat do kin davy diváků. S novým Predátorem, kterého právě Black chystá, to snad bude jiná písnička.

 TRŽBY FILMŮ RUSSELLA CROWEA

Mimochodem, věděli jste, že žádný z filmů s Ryanem Goslingem neutržil v Americe sto mega a že nejúspěšnější jsou z jeho filmografie osmdesátimilionové romantiky Zápisník jedné lásky a Bláznivá, zatracená láska? Holt asi umělec. 

 TRŽBY FILMŮ RYANA GOSLINGA

Na pětce se nadále sluní Kniha džunglí. Propad znovu jen o třetinu jasně vypovídá o statutu jarní trvalky, který znamená v řeči čísel průběžných 327 milionů jen ze zámoří. Mauglí se žene za Capem a Deadpoolem do průběžné top 3 letošního roku v amerických kinech.

CELOSVĚTOVĚ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY ROKU 2016

 

V druhé části žebříčku si připočítává sedm míčů Hra pěnez aka Money Monster, jejíž aktuálních 27 milionů odpovídá rozpočtu, dva miliony přidaly nevýrazný horor The Darkness a animák Zootropolis, jenž je momentálně na 981 milionech. Miliarda na dohled... ale pořád daleko.

Desítku uzavírají neúspěšné projekty Lovec: Zimní válka a Svátek matek.

Kompletní žebříček tržeb zde.

za týden zkusí převrátit kasovní hitparádu vzhůru nohama nástup nových X-Menů a hlavně dvojka Alenky v říši divů, která minule snadno uzmula miliardu dolarů. Vyprchalo za ty dlouhé roky kouzlo disneyovské pohádky podobně jako u Sousedů?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace