Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Víkendový výplach #350 o X-Menech a famfrpálu

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Civil War

potom XA a tesne za ním BvS.
So všetkými si ale vytieral prdel Deadpool :D
355064
potom XA a tesne za ním BvS. So všetkými si ale vytieral prdel Deadpool *:D*
Civil War
0 0
reagovat

BvS

nejsem žádný filmový kritik takže se omezím na "bavil jsem se víc" a "trpěl jsem míň"
355061
nejsem žádný filmový kritik takže se omezím na "bavil jsem se víc" a "trpěl jsem míň"
BvS
0 0
reagovat
Necakal som ze to bude takto vyrovnane, takze uzivatelom mz velky palec hore :+;)
355059
Necakal som ze to bude takto vyrovnane, takze uzivatelom mz velky palec hore *:+**;)*
0 0
reagovat
Civil war
pro mě je to jednooký král v téhle nabídce
355058
[b]Civil war[/b] pro mě je to jednooký král v téhle nabídce
0 0
reagovat

mapar

Daredevil..... 3 hlasy
355057
Daredevil..... 3 hlasy
mapar
0 0
reagovat

Mezisoučet

BvS ... 23 hlasů
CW ... 22 hlasů
XA ... 1 hlas
355055
BvS ... 23 hlasů CW ... 22 hlasů XA ... 1 hlas
Mezisoučet
0 0
reagovat

BvS

Není to silné vítězství, ale za mě jednoznačné. Ze všech třech zmíněných na mě působil zdaleka nejucelenějším dojmem, kde motivace a konání postav dávají smysl. Ano už od první scény Snyder buduje Batmanovu motivaci, proč se nakonec rozhodne Supermana zabít, aby si pak v nejvypjatějším okamžiku uvědomil, že tím jak se celý život snažil vyrovnat se svojí bezmocností zabránit smrti svých rodičů se sám stal tím, koho někdo bezmocně prosí o život svých blízkých.

A navíc Snyder umí něco, co ostatní režiséři prostě nemají. Vyrukovat se scénou, která mě zaryje do sedačky, a ten malý kluk ve mně křičí na celé kino "vraž mu ještě jednu" a "hoď po něm lokomotivu".

BvS má principiální nedostatek v tom, že je prvním filme v sérii, takže pro plné pochopení děje člověk prostě musí mít načtené komiksy, aby všechny boční linky a motivace chytil.

Oproti tomu CACW by naprosto nefungoval bez znalosti předchozích filmů. Ve filmu samotném není ani naznačeno proč by měli BlackWidow, Hawkey, AntMan pomáhat Capovi, takže to vypadá, že jsou tam jen proto, aby se potkali na letišti.

Xmeni motivace v rámci filmu řeší ještě míň a dostávají se tak do ranku PacificRim, tj. zábavné béčko. To nemyslím negativně, jen je to velká změna od začátku Xmenů.
355054
Není to silné vítězství, ale za mě jednoznačné. Ze všech třech zmíněných na mě působil zdaleka nejucelenějším dojmem, kde motivace a konání postav dávají smysl. Ano už od první scény Snyder buduje Batmanovu motivaci, proč se nakonec rozhodne Supermana zabít, aby si pak v nejvypjatějším okamžiku uvědomil, že tím jak se celý život snažil vyrovnat se svojí bezmocností zabránit smrti svých rodičů se sám stal tím, koho někdo bezmocně prosí o život svých blízkých. A navíc Snyder umí něco, co ostatní režiséři prostě nemají. Vyrukovat se scénou, která mě zaryje do sedačky, a ten malý kluk ve mně křičí na celé kino "vraž mu ještě jednu" a "hoď po něm lokomotivu". BvS má principiální nedostatek v tom, že je prvním filme v sérii, takže pro plné pochopení děje člověk prostě musí mít načtené komiksy, aby všechny boční linky a motivace chytil. Oproti tomu CACW by naprosto nefungoval bez znalosti předchozích filmů. Ve filmu samotném není ani naznačeno proč by měli BlackWidow, Hawkey, AntMan pomáhat Capovi, takže to vypadá, že jsou tam jen proto, aby se potkali na letišti. Xmeni motivace v rámci filmu řeší ještě míň a dostávají se tak do ranku PacificRim, tj. zábavné béčko. To nemyslím negativně, jen je to velká změna od začátku Xmenů.
BvS
0 0
reagovat

sensej

Ano, Winter Soldier mal prehladnejsiu akciu, ale je z mojho pohladu irelevantne, kedze mi z ponukanej trojice stale vychadza ako vitaz.

Aj ja by som chcel vediet viac o svete DC, ktory mam rad a videl som z neho dost animovanych filmov, ale klasicke filmy zatial zaostavaju. Verim ze SS to zmeni. Tak ci tak, serialovy Daredevil je nad vsetkymi filmovymi komiksami.
354991
Ano, Winter Soldier mal prehladnejsiu akciu, ale je z mojho pohladu irelevantne, kedze mi z ponukanej trojice stale vychadza ako vitaz. Aj ja by som chcel vediet viac o svete DC, ktory mam rad a videl som z neho dost animovanych filmov, ale klasicke filmy zatial zaostavaju. Verim ze SS to zmeni. Tak ci tak, serialovy Daredevil je nad vsetkymi filmovymi komiksami.
sensej
0 0
reagovat
Civil war zcela jednoznačně. Byl jsem na tom v kině už třikrát :) X-men nic moc, ale ušlo to (6/10), BvS trapná a nesmyslná nuda (4/10).
354990
Civil war zcela jednoznačně. Byl jsem na tom v kině už třikrát *:)* X-men nic moc, ale ušlo to (6/10), BvS trapná a nesmyslná nuda (4/10).
0 0
reagovat

X-Men: Apocalypsa

Civil war a X-meni mě bavili zhruba stejně (takže kolem 7-8 bodů z 10), ale rozhodl jsem se hlasovat za X-Meny hlavně kvůli Qucksilverovi a Sanse. BvS byla strašná nuda.
354987
Civil war a X-meni mě bavili zhruba stejně (takže kolem 7-8 bodů z 10), ale rozhodl jsem se hlasovat za X-Meny hlavně kvůli Qucksilverovi a Sanse. BvS byla strašná nuda.
X-Men: Apocalypsa
0 0
reagovat
Ja si teda comics moc nepametam, ale taky sem to napoprvy pochopil tak jako pise do_Od, jak podle me spravne obhajuje motivace postav a proc vsechny sceny v BvS vypadaji tak, jak jsme je videli... zadny velky wtf tam vazne nejsou.
Nedivil jsem se tomu, proc S nemuze prorazit zed a zachranit Martu, ani proc se oba perou zrovna v ten den - Luther to spravne naplanoval a scenar v pohode vysvetlil :)
Asi to chtelo vic davat pozor, cimz bych nerad nekoho namichnul :).
354983
Ja si teda comics moc nepametam, ale taky sem to napoprvy pochopil tak jako pise do_Od, jak podle me spravne obhajuje motivace postav a proc vsechny sceny v BvS vypadaji tak, jak jsme je videli... zadny velky wtf tam vazne nejsou. Nedivil jsem se tomu, proc S nemuze prorazit zed a zachranit Martu, ani proc se oba perou zrovna v ten den - Luther to spravne naplanoval a scenar v pohode vysvetlil *:)* Asi to chtelo vic davat pozor, cimz bych nerad nekoho namichnul *:)*.
0 0
reagovat

Matt

akční sekvence v CW je downgrade oproti WS, choreografie super a to, že každý odletí 10m nevadí... ale ta kamera byla příšerná... zachránila to až ta honička a že Black Panther je badass

víceméně všechny Marvelovky mají sedící casting, dobré řemeslo a příběh, který jde divákovi naproti... BvS je prosttě plný symboliky, špatně sestříhaný se špatnou gradací scén, ale něco na něm asi bude, protože celá diskuze se zase řeší BvS..

prostě to vypadá zajímavěji a nápaditě a chci vědět více o tom světě, co se stalo s Batmanem, kdo je Joker, s kým mluvil Lex.. u Marvelu prostě ani v jednom filmu jsem neměl pocit, že potřebuji vědět více o těch postavách, kromě Punishera nebo Fiska, ale to je netflix
354960
akční sekvence v CW je downgrade oproti WS, choreografie super a to, že každý odletí 10m nevadí... ale ta kamera byla příšerná... zachránila to až ta honička a že Black Panther je badass víceméně všechny Marvelovky mají sedící casting, dobré řemeslo a příběh, který jde divákovi naproti... BvS je prosttě plný symboliky, špatně sestříhaný se špatnou gradací scén, ale něco na něm asi bude, protože celá diskuze se zase řeší BvS.. prostě to vypadá zajímavěji a nápaditě a chci vědět více o tom světě, co se stalo s Batmanem, kdo je Joker, s kým mluvil Lex.. u Marvelu prostě ani v jednom filmu jsem neměl pocit, že potřebuji vědět více o těch postavách, kromě Punishera nebo Fiska, ale to je netflix
Matt
0 0
reagovat
Vychadzam z toho ako si ho popisal vo vyplachu a slovne spojenie "nezabudnutelny zazitok" mi skratka udrelo do oci. Moja chyba. :+

Inak sa bohuzial nezhodneme, civilnejsi vizual > digitalny vizual, uvodna scena Civil War je mozno menej efektna ale dava vacsi zmysel, akurat soundtracky boli porovnatelne priemerne. Ale od Zimmera som cakal viac ako len slabsiu verziu jeho Batmanov.
354954
Vychadzam z toho ako si ho popisal vo vyplachu a slovne spojenie "nezabudnutelny zazitok" mi skratka udrelo do oci. Moja chyba. *:+* Inak sa bohuzial nezhodneme, civilnejsi vizual > digitalny vizual, uvodna scena Civil War je mozno menej efektna ale dava vacsi zmysel, akurat soundtracky boli porovnatelne priemerne. Ale od Zimmera som cakal viac ako len slabsiu verziu jeho Batmanov.
0 0
reagovat

Matt

kdybys věděl, jak jsem hodnotil BvS, tak bys věděl, že zase tak daleko od CW to nebylo, jen je CW opravdu zapomenutelný film bez silnějších scén, kdežto chaotický BvS měl prostě mnohem lepší soundtrack, vizuál, úvodní scénu, kapitol, BvS, Batman Raid, Flash... u CW je to prostě jen CGI Spiderman a Black Panther
354947
kdybys věděl, jak jsem hodnotil BvS, tak bys věděl, že zase tak daleko od CW to nebylo, jen je CW opravdu zapomenutelný film bez silnějších scén, kdežto chaotický BvS měl prostě mnohem lepší soundtrack, vizuál, úvodní scénu, kapitol, BvS, Batman Raid, Flash... u CW je to prostě jen CGI Spiderman a Black Panther
Matt
0 0
reagovat
Sensej, vidim, ze ani ty si si nevsimol ten smilik, ale nevadi. Ja vsak narozdiel od teba nepredvadzam ukazkovu zaujatost ako ty. Pretoze ak vidis tolko chyb u Civil War a u BvS nie, pricom to povazujes za nezabudnutelny zazitok, tak je to jasna ukazka dvojakeho metra a zaujatosti voci marvelu. A zjavne aj voci mne, pretoze si si dovolil vypichnut z tej hromady prave moju osobu. Citim sa pocteny.?)

Len tak dalej. Ja nepovazujem rozoberanie logickych dier za nijak prinosne. Chyby ma samozrejme aj Captain, ale nevadia mi, pretoze tak nebiju do oci, vdaka tomu co napisal Gonzi v prvom odstavci. Inak by som musel kritzovat kazdy blockbuster, ako poniektori pritomni.
354944
Sensej, vidim, ze ani ty si si nevsimol ten smilik, ale nevadi. Ja vsak narozdiel od teba nepredvadzam ukazkovu zaujatost ako ty. Pretoze ak vidis tolko chyb u Civil War a u BvS nie, pricom to povazujes za nezabudnutelny zazitok, tak je to jasna ukazka dvojakeho metra a zaujatosti voci marvelu. A zjavne aj voci mne, pretoze si si dovolil vypichnut z tej hromady prave moju osobu. Citim sa pocteny.*?)* Len tak dalej. Ja nepovazujem rozoberanie logickych dier za nijak prinosne. Chyby ma samozrejme aj Captain, ale nevadia mi, pretoze tak nebiju do oci, vdaka tomu co napisal Gonzi v prvom odstavci. Inak by som musel kritzovat kazdy blockbuster, ako poniektori pritomni.
0 0
reagovat

Robur

Takové chyby jsou (bohužel) všude (jak píšeš). Problém je, že u CW fungují hlavní dějové linky postav, hlavní motivace, hlavní střety názorů atd. (a pak můžeš jít řešit ty "detaily" které si buď domyslíš, nebo vyloženě musíš ignorovat). Jenže BvS má tyhle nedostatky už v hlavních postavách a jejich dramatických obloucích.

Ono překvapivě Wonder Woman je jediná funkční postava v BvS. Prostě se tam motá jako zajímavá ženská, pak se dozvíme že je bojovnice a asi nesmrtelná, ale že se lidem vyhýbá a pak vidíme jak ji doomsday donutí se zapojit a v souboji vidíme její charakter když dostane pěstí a místo strachu nahodí úsměv typu "konečně soupeř, který je hoden" a vystartuje zpět.

Co vím o Batmanovi: je xenofob ( :D ), vadí mu že superman decimuje město a zabíjí lidi když bojuje s jiným supermanem (a proto se prohání v tumbleru a kulásky decimuje město doufajíc že nezabije ani enemáky, ani přihlížející bezdomovce když se snaží... zastavit kamion a ukrást bednu), že s jeho 1% politikou by měl pomalu začít likvidovat všechny lidi na této planetě a že jeho safeword je Martha :D

Co vím o Supermanovi: lidi jsou mu u prdele, pořád se mračí a chodí s lois, protože bo a když mu někdo šáhne na maminku, tak se z něj stává nájemný vrah.

Co vím o státu: že zastává názor že když se v africe postřílí pár afričanů a superman je náhodou poblíž, tak za to může.

Co vím o Luthorovi: že je to přejmenovaný Joker a že jeho master plan je zabít supermana batmanem a pak zemřít v rukou nezastavitelného monstra :D
354939
Takové chyby jsou (bohužel) všude (jak píšeš). Problém je, že u CW fungují hlavní dějové linky postav, hlavní motivace, hlavní střety názorů atd. (a pak můžeš jít řešit ty "detaily" které si buď domyslíš, nebo vyloženě musíš ignorovat). Jenže BvS má tyhle nedostatky už v hlavních postavách a jejich dramatických obloucích. Ono překvapivě Wonder Woman je jediná funkční postava v BvS. Prostě se tam motá jako zajímavá ženská, pak se dozvíme že je bojovnice a asi nesmrtelná, ale že se lidem vyhýbá a pak vidíme jak ji doomsday donutí se zapojit a v souboji vidíme její charakter když dostane pěstí a místo strachu nahodí úsměv typu "konečně soupeř, který je hoden" a vystartuje zpět. Co vím o Batmanovi: je xenofob ( *:D* ), vadí mu že superman decimuje město a zabíjí lidi když bojuje s jiným supermanem (a proto se prohání v tumbleru a kulásky decimuje město doufajíc že nezabije ani enemáky, ani přihlížející bezdomovce když se snaží... zastavit kamion a ukrást bednu), že s jeho 1% politikou by měl pomalu začít likvidovat všechny lidi na této planetě a že jeho safeword je Martha *:D* Co vím o Supermanovi: lidi jsou mu u prdele, pořád se mračí a chodí s lois, protože bo a když mu někdo šáhne na maminku, tak se z něj stává nájemný vrah. Co vím o státu: že zastává názor že když se v africe postřílí pár afričanů a superman je náhodou poblíž, tak za to může. Co vím o Luthorovi: že je to přejmenovaný Joker a že jeho master plan je zabít supermana batmanem a pak zemřít v rukou nezastavitelného monstra *:D*
Robur
0 0
reagovat
Lituji Hlada až bude tuhle diskuzi projíždět a zapisovat správné počty.

A jinak fakt mě nejde na hlavu jak se tady můžete neustále hádat a navzájem si vyvracet logické chyby. A ke všemu to dělat v některých případech dost arogantně. Každý z nás vnímá film jinak, některým některé věci docházejí snadněji jiným ne, jiný mají neustálou potřebu do něčeho co se jim nelíbí kopat a znevažovat to a přitom ani nevědí o co jde. Jde o to, že když se mi něco nelíbí, tak to řeknu jednou nebo dvakrát a nebudu těm co se to líbí neustále říkat jak se jim to může líbit nebo ne. A když, už to udělám, tak očekávám alespoň normální odpověď, která bude mít vlastní názor a ne odkazy na tržby, hodnocení a atd. Pořád řešíme Marthu, rychlost cestování Iron Mana, Zemův plán, Luthorův plán, a další desítky věcí, díky kterým si uvědomujete, že film není dokonalé dílo. To je ale obrovské překvapení co :D . Kdyby ty filmy byly dokonale logické, tak by byly nudné.
354938
Lituji Hlada až bude tuhle diskuzi projíždět a zapisovat správné počty. A jinak fakt mě nejde na hlavu jak se tady můžete neustále hádat a navzájem si vyvracet logické chyby. A ke všemu to dělat v některých případech dost arogantně. Každý z nás vnímá film jinak, některým některé věci docházejí snadněji jiným ne, jiný mají neustálou potřebu do něčeho co se jim nelíbí kopat a znevažovat to a přitom ani nevědí o co jde. Jde o to, že když se mi něco nelíbí, tak to řeknu jednou nebo dvakrát a nebudu těm co se to líbí neustále říkat jak se jim to může líbit nebo ne. A když, už to udělám, tak očekávám alespoň normální odpověď, která bude mít vlastní názor a ne odkazy na tržby, hodnocení a atd. Pořád řešíme Marthu, rychlost cestování Iron Mana, Zemův plán, Luthorův plán, a další desítky věcí, díky kterým si uvědomujete, že film není dokonalé dílo. To je ale obrovské překvapení co *:D* . Kdyby ty filmy byly dokonale logické, tak by byly nudné.
0 0
reagovat
To určitě ne, ale snad mi nechceš tvrdit, že film není oproti knížce zjednodušený.
354937
To určitě ne, ale snad mi nechceš tvrdit, že film není oproti knížce zjednodušený.
0 0
reagovat

TonyClifton

Já zapomněl, film = fikce, kniha = realita, sorry
354935
Já zapomněl, film = fikce, kniha = realita, [link="http://www.mememaker.net/static/images/memes/4002240.jpg"]sorry[/link]
TonyClifton
0 0
reagovat

Robur

Vzhledem k tomu, že jsem použil jméno spisovatele jsem psal o knížkách.
354934
Vzhledem k tomu, že jsem použil jméno spisovatele jsem psal o knížkách.
Robur
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se