Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 pohodových filmů na deštivé jaro


ikona
TedGeorge
tématop 10top 5top10
Doporučení na kvalitní filmy není nikdy dost. Znáte je všechny? 

Nebylo těch filmových tržeb poslední dobou trochu moc? Vidím několik zdvižených rukou a naslouchám vám. Už je to půl roku, co jsme se s KarlemR sešli v hospodě a vy jste si díky tomu mohli přečíst doporučení na celkem 22 pohodových filmů. Doufám, že se nám podařilo trochu osladit nepříjemný a sychravý podzim. Jenže kdepak ty loňské sněhy jsou. Zima je za námi, ta trocha sněhu už stihla roztát a je na čase doporučit dalších 22 pohodových snímků. Mojí jedenáctku si právě čtete.

 

KarelR hozenou rukavici jistě zvedne „brzy“ a odpoví podobným článkem. Jaká byla kritéria výběru? Tentokrát skoro žádná. Častěji, než v předchozím článku, se nořím do vod minulosti. Ne, že by snad za poslední půlrok nevznikly žádné filmy schopné vykouzlit úsměv a dobrou náladu. Vznikly. Jenom jsem je ještě neviděl a v minulosti se stejně najde tolik pokladů, že by byl hřích se o ně nepodělit. V minulých článcích jsem doporučoval pohodlné usednutí. Život je změna, ulehněte. Hlavu vzhůru a ke čtení si otevřete Syrah-Grenache-Cinsault. Je to červené víno.

Holka s prknem (2011)
Vážně? Vážně. Před pár dny skoro všechny neskutečně potěšila první upoutávka na Rogue One: A Star Wars Story. V něm si zahraje hlavní roli Felicity Jones. Mladá a sympatická Angličanka má za sebou už slušnou řádku filmů a já vám tu doporučím moje guilty pleasure. Holka s prknem byla v dětství  hodně dobrá na skateboardu. Pak přišla o maminku a přestala jezdit. Střih. Felicity dostane pracovní nabídku, která se neodmítá. Bude tak trochu uklízečkou, tak trochu holkou pro všechno v chatě na horách vlastněné bohatou rodinou. Tatínek je Bill Nighy, syn je Ed Westwick (vzpomínáte na Chucka z Gossip Girl?).

Venku už nesněží a mně to vadí. Tatínek MovieZone Cival mě kdysi (v žertu?) vyčítal, že se ve svých článcích příliš často cituji, a tak tu z trucu nenajdete odkaz na můj nedávný lyžařský článek. Pokud ho tedy někdo nepřidá v postprodukci (přidá). Ten scénář je jednoduchý až to bolí. Chata, sportovně nadaná holka, boháč s protivnou přítelkyní, plno prašanu, romantika. Funguje to. Aspoň na mě. Možná vás tento tip na bezesporu pitomý film pohorší, ale nedá se nic dělat. Chalet Girl aneb Holka s prknem má takovou pohodovou nenucenou atmosféru, která mi pokaždé udělá radost. Přítomnost Mannyho z Black Books alias Billa Baileyho je také vždy vítaná.

Kámoši až na dno láhve (2013)
Proč nepropálit po Holce s prknem další kontroverzní tip. Kámoši až na dno láhve alias Drinking Buddies se k dnešnímu dni „pyšní“ hodnocením 54 procent na CSFD. Osobně znám hodně lidí, co ten film nenávidí. Konsternuje mě to. Pokud jste někdy hledali pohodový film o ničem, právě jste ho našli. Olivia Wilde a fousáč Jake Johnson pracují v pivovaru. Jsou kamarádi a po práci chodí na jedno. Olivia má sofistikovaného přítele Rona Livingstona (vzpomínáte na Bratrstvo neohrožených a nejlepšího kamaráda Winterse?). Jake má sexy přítelkyni a to sice Annu Kendrick. Sofistikovaný přítel je všechny pozve na chatu. Chlastá se tam.

Kámoši až na dno láhve natočil v nezávislých kruzích známý režisér Joe Swanberg bez scénáře. Dobrá, možná načrtl nějakou kostru, ale film je kompletně improvizovaný a nikdo ze zúčastněných se za to nestydí. Jedinou otázkou je, jestli vás to bude bavit. Swanberg mě dostal pohodovu atmosférou, která celým filmem prostupuje a spolehlivě zahání okamžiky, kdy se nic neděje. Pokud vás děsí pomyšlení na improvizované dialogy a pětiminutové scény, kde Olivia Wilde řeší jenom objednávku dalšího piva, kulečník, cestu domů z hospody a kulečník, jděte o dům dál. Já koule rád. To jsem napsal neštastně.

Doktor Živago (1966)
Budu k vám naprosto upřímný. Vzhledem k tematickému ukotvení článku sem tento film vůbec nepatří. Bohužel jsem na MovieZone dostal licenci doporučovat jenom horory a pohodové jednohubky. Geniální film sem byl tedy propašován. Pssst. Boris Pasternak napsal důležitou a výbornou knížku. Vděčné reálie Sovětského svazu první poloviny dvacátého století daly vzniknout příběhu, který vám nedá spát do konce života. Omar Shariff hraje zprvu mladého doktora proplétajícího se životem v nelítostné a mrazivé zemi. Společnost mu dělá Julie Christie, která je ve filmu tak neskutečně nádherná, až vám z toho zaskočí.

Je to oficiální. David Lean je můj nejoblíbenější režisér. Autor mého top 3 filmu Lawrence z Arábie zadaptoval do kin na první pohled nemožnou látku. Ambiciózní a legendární kniha Pasternaka byla předlohou scénáře, který rozehrává v opravdu hodně zajímavých reáliích velmi silnou love story, od které více než 3 hodiny neodejdete. Adaptace Živaga se na plátna kin od té doby podívala hned několikrát. Jednou u toho byla i Keira Knightley. Lean je ale pořád nejlepší. Jak už jsem psal na začátku, tohle doporučení není zrovna feel good. Právě naopak. Chvílemi budete bulet jak želvy. Přesto si to nesmíte nechat ujít.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace